Home - Blog / Nieuws - Zo vindt u het beste domotica-systeem voor uw woning

Zo vindt u het beste domotica-systeem voor uw woning

Uw data beveiligd?

Zoals gezegd, wanneer u een domoticasysteem zoekt, kunt u naar de bouwmarkt in de buurt. Voor automatiseringen op kleine schaal, zoals alleen uw verlichting, is dit een prima oplossing. Wanneer de wensen en eisen hoger liggen, wordt het veiligheidsaspect direct belangrijk. Hoe meer u automatiseert, hoe meer data uw systeem verzamelt. En u wilt natuurlijk niet dat deze data zomaar toegankelijk zijn voor kwaadwillende hackers. Hoe eenvoudiger het domoticasysteem, hoe groter de kans dat de beveiliging ook eenvoudig te omzeilen is. Kies dan ook voor een systeem waarin databeveiliging goed geregeld is.

Nog iets om op te letten; sommige domoticasystemen bieden de mogelijkheid om aanwezigheidssimulaties in te stellen. Als u op vakantie gaat, bestuurt het systeem de verlichting waardoor het net lijkt of u thuis bent. Een extra inbraakbeveiliging zonder dat familie of vrienden in actie hoeven te komen!

beste domoticasysteem aansluiting

Kiest u een draadloos of bedraad systeem?

Een ander punt waar u op moet letten, is of u een draadloos of bedraad systeem kiest. Een bedraad systeem is eigenlijk alleen interessant wanneer er nieuw wordt gebouwd. Er komen daarom steeds meer draadloze systemen op de markt. Deze zijn flexibel aan te leggen en aan te passen bij verbouwing, renovatie of herinrichting van de woning. Tevens is uitbreiden van een draadloos systeem veel eenvoudiger. Maar hier zit wel een addertje onder het gras. Let op de kwaliteit van het draadloze systeem. Als die kwaliteit laag is, is de kans op storingen groter. Wat ons betreft is het goed mogelijk een domoticasysteem te vinden dat én goed van kwaliteit is én draadloos.

Heeft u al apparaten geautomatiseerd?

Let er ook op of het systeem dat u overweegt overweg kan met de besturing van apparaten die u al eerder heeft geautomatiseerd, zoals bijvoorbeeld Google Home.

Gebruiksvriendelijk

De ultieme keuze is wat ons betreft natuurlijk ook een heel gebruiksvriendelijk systeem.Denk hierbij aan de besturing via een app op uw telefoon of tablet. Het moet ons leven tenslotte makkelijker maken, niet moeilijker!

Het beste domoticasysteem volgens Elbo Technology

Bij Elbo Technology werken we met het slimme, modulaire domoticasysteem Yokis, van wereldspeler Urmet. Dit systeem hebben we niet voor niets gekozen: het voldoet aan alle eisen waar een beste domoticasysteem aan zou moeten voldoen.

beste domoticasysteem woningautomatisering

Yokis:

  • heeft een app die u kunt personaliseren. Bijvoorbeeld door het huis op te delen in ruimtes en die te koppelen aan eigen foto’s. Zo kunt u snel acties uitvoeren.
  • is betrouwbaar en zeer goed beveiligd. Alle data die de app verzamelt, blijft veilig in de app en ligt niet zomaar op straat.
  • heeft aanwezigheidssimulatie voor een extra beveiligd huis.
  • is een superstabiel, draadloos systeem. Zonder gedoe plaatst de installateur het systeem door heel uw huis. Wilt u later uitbreiden? Dan doet de installateur dat in een handomdraai.
  • is te koppelen aan bijvoorbeeld Google Home en Alexa. Als u daar dus al apparaten mee heeft geautomatiseerd, zijn die eenvoudig te integreren met Yokis.

Benieuwd naar de vele andere voordelen van Yokis en waarom dit met recht het beste domotica-systeem genoemd mag worden?

Gerelateerde projecten

U wilt nog meer weten? Ontdek hier aanvullende berichten, artikelen, blogs en video's die gerelateerd zijn aan het onderwerp van uw keuze. Wij hebben ze voor u verzameld en overzichtelijk gebundeld. Wij wensen u veel leesplezier en horen het graag als u bijzonder specifieke informatie nodig heeft.