Home - Over ons

Waar Elbo voor staat

"Attent zijn zit in onze genen."

Erwin Wigmans, directeur Elbo Technology

“Door rechtstreeks te leveren aan degene die onze oplossingen installeert, houden we de lijnen kort en vullen we elkaar optimaal aan. Wij helpen bij de engineering, het selecteren van de juiste componenten, maar als het nodig is ook bij het calculeren en programmeren. We leveren stekkerklaar op. Ook verzorgen we trainingen en helpen we waar nodig bij het inbedrijfstellen. Dat vinden installateurs erg prettig, juist omdat onze producten vaak pas kort voor de oplevering worden geïnstalleerd. Om de boel aan het draaien te krijgen kun je altijd even bellen met onze technische helpdesk. En als dat een keer niet lukt via de telefoon, stappen we meteen in de auto om het ter plekke voor elkaar te krijgen. Wij zijn er ook als het er om spant. Dat wordt gewaardeerd.”

Betrouwbaar en servicegericht
“We hanteren al dertig jaar het motto ‘Afspraak is afspraak’. Dat klinkt misschien simpel en gedateerd, maar als je dat elke dag waarmaakt, blijkt het nog altijd een belofte waarmee je het verschil kunt maken in de markt. Daar verbaas ik me eerlijk gezegd wel eens over. Dan heb je het dus impliciet over kwaliteit en betrouwbaarheid, de waarden waar Elbo op gebouwd is. Als je bij Elbo werkt, dan ben je ook alert en extreem servicegericht. Die bevlogenheid, daar selecteren en coachen we onze mensen op.”

Never change a winning team
“Bij Elbo geloven we in de meerwaarde van duurzame relaties. Leveranciers als Urmet en Zenitel zijn we bijvoorbeeld al tientallen jaren trouw. Omgekeerd geldt hetzelfde. Die verbinding zoeken we ook met onze klanten. Onze ‘stip op de horizon’ heeft niets te maken met omzet of winst. Natuurlijk willen we graag groeien, maar het belangrijkste is gewoon goed blijven presteren en plezierig werken met elkaar. Wij zijn pas blij als onze klant dat is.”

Erwin Wigmans
Directeur Elbo Technology

Elbo Technology brengt gebouwen tot leven

Wat Elbo doet

Wij brengen gebouwen tot leven

Elbo Technology importeert en distribueert innovatieve, uitgekiende oplossingen voor communicatie, veiligheid, comfort en (energie)besparing in en rond gebouwen.
Ons uitgebreide portfolio omvat producten en systemen op het gebied van:

 • (video)intercom
 • woning- en gebouwautomatisering
 • toegangscontrole
 • cameraobservatie (video security & value imaging)
 • omroep en ontruiming
 • noodverlichting
Elbo Technology partner van installateurs

Hoe Elbo werkt

Partner van installateurs

Elbo is actief op de Nederlandse markt en richt zich zowel op woningbouw als utiliteitsbouw. Leveren doen we uitsluitend aan erkende elektrotechnische installateurs. Daarnaast onderhouden wij ook contact met hún klanten: woningcorporaties, projectontwikkelaars, VvE’s, VvE beheerders, system integrators en facilitymanagers bij instellingen en bedrijven. Zo houden we voeling met de markt en kunnen we beslissers gericht informeren en adviseren over onze oplossingen, uiteraard in goed overleg met de installateur. Als deze nog niet in beeld is, kunnen wij helpen een deskundige partij te selecteren.

Wij worden graag in een vroeg stadium bij bouwproces of renovatie betrokken, zodat we op basis van onze ervaring en specifieke expertise efficiënte, kostenbesparende en toekomstgerichte oplossingen kunnen inbrengen. Installateurs helpen wij desgewenst met calculeren en programmeren.

Elbo Technology echte specialisten

Wat Elbo sterk maakt

Wij zijn pas blij als ú het bent

Elbo Technology loopt al ruim 30 jaar voorop door te kiezen voor innovaties die zich in de praktijk hebben bewezen. Dit zijn de punten waarmee we het verschil maken in de markt:

Echte specialisten
Elbo zit al ruim dertig jaar bovenop de laatste ontwikkelingen in de branche. Onze medewerkers kennen de markt en mogelijkheden als geen ander.

Sterke merken
Elbo heeft exclusieve verkooprechten op de beste producten van gerenommeerde merken als Urmet, Zenitel (voorheen Vingtor-Stentofon), Yokis, FDI, Geutebrück en Zemper.

"Afspraak is afspraak. Daar kunt u op rekenen."

Elbo Technology handige services

Handige services
Omdat wij klanten zoveel mogelijk willen ontzorgen, bieden wij de volgende services:

 • aansluit- en blokschema’s en gebruikershandleidingen op maat
 • advies en ondersteuning bij calculatie/offerte
 • stekkerklare oplossingen, geprogrammeerd op klantspecificatie
 • BIM-modellen van producten uit ons kernassortiment
 • marketingondersteuning (zie Downloads voor documentatie, foto’s en artikelbestanden)

Bekijk onze services

 

Elbo Technology gratis trainingen voor installateurs

Gratis trainingen
Elbo biedt installateurs kosteloze trainingen voor diverse productgroepen en systemen. Denk aan installeren, programmeren, oplossen van storingen, systeemeigenschappen en het uitvoeren van onderhoud. Na afloop kunt u zelfstandig aan de slag.

Bekijk onze actuele trainingskalender

Op verzoek verzorgen wij ook trainingen op maat, eventueel gekoppeld aan een lopend project.

Elbo Technology verschillende integratiemogelijkheden

Integratiemogelijkheden
Onze productlijnen voor de verschillende marktsegmenten zijn te combineren tot een totaaloplossing. Maar we verzorgen ook integratie met systemen van derden.

Elbo Technology technische helpdesk

Technische helpdesk
Voor vragen met betrekking tot ingebruikstelling en storingen kunt u ons van maandag tot en met vrijdag bereiken tussen 8.00 en 17.00 uur:

Technische helpdesk woningbouw 040 26 79 893
Technische helpdesk utiliteitsbouw 040 26 79 890

Bij grote projecten leveren we zo nodig ondersteuning op locatie, behalve als het gaat om ‘kabels’ en ‘boren’. Neem hiervoor contact op met de betreffende helpdesk.

Elbo Technology assemblage en testing

Assemblage & Testing
Indien gewenst leveren wij de centrale apparatuur compleet geassembleerd aan, inclusief eventuele montage in de apparatuurkast. Wenst u een entreepaneel volgens de specifieke wensen van een architect of hebben de intercomtoestellen in een renovatieproject een specifieke maatvoering? Wij kunnen voor u op maat ontwerpen en assembleren.

Een Functionele Afname Test (FAT) kan bij Elbo worden uitgevoerd, een Situationele Afname Test (SAT) voeren we desgevraagd uit bij u op locatie.

Elbo Technology online klantportaal

Online klantportaal
Met uw persoonlijke login-code heeft u 24/7 toegang tot ons klantportaal. Hier kunt u eenvoudig (vervolg)bestellingen plaatsen, documenten downloaden, retouren en offertes aanvragen. Ook kunt u lopende offertes en orders inzien en de actuele prijs en voorraadstatus van producten bekijken. Allemaal wanneer het ú uitkomt.

Naar online klantportaal