Home - Veiligheid - Omroep- en ontruiming

Public Address en spraak ontruimingsinstallaties

Omroep- en ontruiminginstallaties

ASL Public address en spraak ontruimingsinstallaties van Zenitel stellen beveiligingsteams in staat om berichten en waarschuwingen over te brengen voor elke situatie, in elke omgeving. Door hoogwaardige audio te combineren met een modulair ontwerp, ingebouwde redundantie en grote flexibiliteit, helpen onze public address en spraak ontruimingsinstallaties de operationele kosten te verlagen en tegelijkertijd schaalbaarheid te bieden. Het is een voor de hand liggende keuze voor diegenen die op zoek zijn naar een efficiënte en duurzame veiligheids- en beveiligingsoplossing.

ASL brengt spraakberichten luid en duidelijk over in alle situaties en in alle omgevingen

Onze producten zijn veelzijdig en geschikt voor diverse toepassingen in de technische industrie. Ze kunnen worden gebruikt in gebouwen met een woonfunctie, zoals overheidsgebouwen, distributiecentra, kantoren, sportcomplexen, winkels en zorginstellingen. Daarnaast zijn ze ideaal voor de transportsector, waaronder tunnels, luchthavens, havens en spoorwegen. Ook in de industrie vinden onze producten hun toepassing, zoals in energiecentrales, petrochemische bedrijven, productiefaciliteiten en cleanrooms. Ons assortiment is ontworpen om aan de eisen en behoeften van deze verschillende sectoren te voldoen.

Horen, gehoord worden en begrepen worden. Altijd en overal.

Met geavanceerde audioverwerkingstechnieken levert onze oplossing kristalheldere, zeer begrijpelijke audio voor berichten en achtergrondmuziek in alle soorten omgevingen, of het nu gaat om een lawaaierig stadion, een bruisend treinstation, een druk winkelcentrum of een kantoorgebouw. Resultaat: verhoogde veiligheid en beveiliging door audio van hoge kwaliteit.

Verbeterde communicatie en integratie voor optimale prestaties

Dankzij de toevoeging van public address en spraak ontruimingsinstallaties maak je een end-to-end communicatieoplossing met Zenitel. Perfect werkend in netwerken. De naadloze integratie met andere Zenitel-oplossingen zoals intercoms en IP-luidsprekers verbetert de responstijden van het beveiligingsteam. De uitstekende interoperabiliteit met andere zakelijke diensten en systemen zoals Video Management Systemen, PABX, DECT/Radio etc. vermindert de complexiteit van integraties tussen subsystemen.


Onze oplossingen voor omroep en ontruiming

INTEGRA, een kant-en-klaar spraakalarm systeem in een behuizing

INTEGRA is een vooraf samengesteld EN 54-16 systeem dat eenvoudig is toe te passen. De INTEGRA all-in-one netwerkgestuurde spraakalarmoplossing is verkrijgbaar met drie, vijf, zeven en tien versterkingskanalen. INTEGRA heeft 12 audio-ingangen en interne opslag voor maximaal 64 opgenomen berichten. Met een maximaal vermogen van 2000 W, geïntegreerde audio-over-IP-netwerken, krachtige audioverwerking en geïntegreerde batterijlader en batterijmontageplank, allemaal in een compacte behuizing voor wandmontage, biedt INTEGRA een complete spraakalarmoplossing voor zowel middelgrote tot grote gecentraliseerde als gedecentraliseerde systemen.

 • Een kant-en-klare oplossing, geschikt voor wandmontage
 • Geïntegreerde IP-audionetwerken
 • Eenvoudige installatie
 • Hoog rendement
 • Voorgeïnstalleerd met 3, 5, 7 of 10 versterkerkaarten
 • Tot 500 W per versterkerkaart
 • Tot 2000 W totale belasting
 • DC/IMPEDANTIE lus luidspreker monitoring
 • Voldoet aan EN54-16 en EN 54-4

Download de productbrochure

Strenge veiligheidsnormen

Zenitel’s public address en spraak ontruimingsinstallaties zijn ontworpen voor een hoge beschikbaarheid en een levensduur van minstens 10 jaar. Ze voldoen aan strenge veiligheidsnormen, waaronder EN 54-16, UL- en CSA-certificeringen.

Monitoring, Onderhoud & Controle

Gebruiksvriendelijke configuratietools, end-to-end monitoring, modulaire technologie en meerdere redundantieniveaus beperken de uitvaltijd van het systeem en maken een flexibele onderhoudsplanning mogelijk.

Uitgebreide DSP-functies

Delay, AVC, Compression, EQ stelt u in staat om de systeemuitvoer aan te passen aan elk berichttype en elke akoestische omgeving.

Schaalbare implementaties en flexibele zonering

Configureerbaar uitgangsvermogen, modulaire versterkerarchitectuur, schaalbaar van een enkel knooppunt tot meerdere clusters.

VIPEDIA voor rack montage en schaalbaar

VIPEDIA-systemen zijn gebouwd voor 19"-racks en bieden nog meer flexibiliteit en schaalbaarheid. VIPEDIA combineert hoogwaardige, professionele audioverwerking met alles wat nodig is voor een bedrijfszekere melding van noodberichten. Het is geschikt voor kleine, middelgrote en grootschalige live geluidsinstallaties en nog veel meer toepassingen. Geïntegreerde Secure Loop-audioondersteuning maakt zowel gecentraliseerde als IP-gedistribueerde architecturen eenvoudig mogelijk. De VIPEDIA ondersteunt 12 analoge audio-ingangen, 32 gelijktijdige Dante-bronnen® en 12 onafhankelijke zones. Alle audioverwerking gebeurt via krachtige en speciale DSP-circuits (Digital Signal Processing).

 • Professionele audiokwaliteit 24-bits 48 kHz audioverwerking
 • Ingebouwde audionetwerken 12 analoge audio-ingangen en -uitgangen
 • 6 IP Audio in- en uitgangen
 • On-board controle in- en uitgangen
 • Volledig EN54-16 gecertificeerd
 • Flexibele besturingsopties

Download de productbrochure


Wereldwijd toegepast

Wereldwijd geïmplementeerd en operationeel in veel veeleisende omgevingen met geweldige feedback van klanten.

Londense metro

Als reactie op de tragedie in metrostation King's Cross heeft London Underground Ltd (LUL) prioriteit gegeven aan en spraakalarmen geïnstalleerd op alle stations. Vandaag de dag vertrouwen meer dan 130 London Underground stations en alle Docklands Light Railway stations op public address- en spraakalarmsystemen van Zenitel.

Casestudy bekijken

Tunnelradio Slowakije

Het Slowaakse snelwegbouw- en onderhoudsbedrijf Národná dialničná spoločnosť, a.s., heeft een geavanceerde wegtunnel van 6 km voorzien van onze EN54-conforme spraak alarmoplossingen om een veilige en probleemloze evacuatie van mensen mogelijk te maken in geval van brand of verkeersongeval.

Casestudy bekijken

Ringhals Power Station Zweden

Het project omvatte het ontwerp en de implementatie van een enorm public address en spraak ontruimingssysteem met meer dan 340 zones ontworpen om te voldoen aan EN54. Ringhals kerncentrale, geëxploiteerd door Vattenfall, een Zweeds energiebedrijf en een van Europa's grootste retailers van elektriciteit en warmte, bevindt zich ten zuiden van Göteborg in Zweden en is de grootste energiecentrale in Scandinavië.

Casestudy bekijken

Gatwick Luchthaven UK

Gatwick Airport vereiste een multi-node, gedistribueerd Public Address and Voice Alarm (PAVA) -systeem op de South Terminal, met een centraal beheersysteem om andere veiligheidssubsystemen van derden te bewaken en te besturen. Het ontwerp van Zenitel komt tegemoet aan de behoefte aan gebruiksscenario’s voor omroep en ontruiming en high-fidelity muziekdistributie.

Casestudy bekijken

Direct advies ontvangen?

Bel 040 26 79 888 voor advies op maat. Wordt u liever door ons gebeld? Laat dan hieronder uw gegevens achter