Home - Referenties - Terras aan de Maas

Terras aan de Maas

De Elementen

De markante plek aan de Oude Maas heeft de betrokken partijen geïnspireerd tot vier unieke deelprojecten, waarin wonen, recreatie en zorg op speelse wijze samenkomen. De Elementen bestaat uit het appartementencomplex ‘De Vier Werelden’, de woontoren ‘Rokade’, de woonwijk in de jaren dertig stijl ‘Het Land’ en de 28 verdiepingen tellende woontoren ‘Terras aan de Maas’. Dit 90 meter hoge complex biedt plaats aan 212 riante appartementen en diverse openbare voorzieningen.

Architect Cees van Dam

Met dit derde appartementengebouw krijgt De Elementen definitief allure, temeer omdat de architectuur van ‘Terras aan de Maas’ van de hand is van Cees van Dam. Modern en toch vertrouwd, met een stijlvolle uitstraling door de eigentijdse materialen. Cees van Dam is één van de bekendste architecten van Nederland en één van de weinige die gebouwen een rijke uitstraling weet mee te geven. Achtenzeventig en nog volop in de weer, samen met zijn zoon Diederik en het hele team. De filosofie van Dam & Partners Architecten : “We bouwen met de traditie van gisteren en die van morgen. We vergeten nooit dat er ook nog mensen moeten leven in gebouwen. Als je van je werk komt moet je het fijn vinden om weer naar huis te gaan. Dan moet je trots kunnen zeggen: kijk, daar woon ik nu.”

Een combinatie van gemak en veiligheid

Ook bij Elbo Technology zijn we gericht op het menselijke aspect. Wij geloven erin dat mensen het verschil maken. Net zoals bij gebouwen. Mensen brengen ze tot leven, samen met onze producten.

In dit vooruitstrevende project ‘Terras aan de Maas’ is gekozen voor een gedegen deurcommunicatie- en toegangscontrolesysteem. Het dient de bewoners van een vanzelfsprekend gemak en zorgt voor een optimale veiligheid. De combinatie van de 2Voice installatie met 184 toestellen en het Passan-systeem met 54 lezers en 2 keypads, staat daarvoor garant.

Het 2Voice deurvideosysteem heeft kortsluitbeveiliging per appartement, zodat een fout van een bewoner géén gevolgen heeft voor de hele installatie. Er zijn merendeels zwart-wit Signo’s toegepast, met uitzondering van 11 stuks in kleur. Daarbij hebben de twee Sinthesi entreepanelen een digitaal naamregister. De twee entrees zijn achter elkaar geïnstalleerd voor een sluiswerking. Ook het aanroepen van de lift gebeurd via het Passan toegangscontrolesysteem, dat in z’n geheel centraal kan worden beheerd door de huismeester.

Meer weten? 

Alles over 2Voice

Ontdek slimme systemen voor toegangscontrole

Terras aan de Maas
Elbo Technology
Elbo Technology

Welkom in de wereld van Elbo Technology.
In de wereld van Elbo Technology hebben mensen minder zorgen en meer comfort. Omdat het gebouw waarin ze wonen of werken echt een verlengstuk van hen is. Het heeft overal ogen en oren, weet wat zijn gebruikers belangrijk vinden en handelt daar ook naar. Tijdig en onverstoorbaar. Een Elbo-gebouw ruikt onraad, ziet wie er binnen wil - genood of ongenood - maakt contact met gasten en helpt hen de weg te vinden in geval van nood. Het signaleert zelf gebreken en regelt alles naar wens, om comfortabel, veilig en energiezuinig te leven. Elbo Technology denkt niet in producten en systemen, maar in mogelijkheden. Voor uw project.

 


Gerelateerde projecten

U wilt nog meer weten? Ontdek hier aanvullende berichten, artikelen, blogs en video's die gerelateerd zijn aan het onderwerp van uw keuze. Wij hebben ze voor u verzameld en overzichtelijk gebundeld. Wij wensen u veel leesplezier en horen het graag als u bijzonder specifieke informatie nodig heeft.