Home - Referenties - Uniek hybride intercomsysteem verbindt Oranjekade met de toekomst

Uniek hybride intercomsysteem verbindt Oranjekade met de toekomst

Hybride intercom-systeem voor Oranjekade Helmond

In Helmond wordt gebouwd aan Oranjekade, een compleet nieuwe stadswijk aan het water bestaande uit vijftien woonblokken met een centrale parkeergelegenheid. De toegang tot de appartementen wordt verzorgd door een voor Nederlandse begrippen uniek en hybride intercomsysteem uit de koker van Elbo Technology.

Elbo Technology werd al in een vrij vroeg stadium benaderd door HOMIJ Technische Installaties voor advies over een geschikt intercomsysteem. “We hebben hier te maken met verschillende woonblokken en een gezamenlijke parkeervoorziening”, zegt Sven van Dijk van Elbo Technology. “De route die de bewoners en bezoekers afleggen gaat door verschillende woonblokken heen vanuit de parkeergelegenheid en vice versa. Reden voor ons om een hybride intercomsysteem te adviseren waarin IP-technologie en het 2-draadssysteem worden gecombineerd.”

 

Hybride intercom: 2-draads en IP

HOMIJ had niet eerder gewerkt met het hybride intercomsysteem van Elbo Technology dat eerder al in het prestigieuze Valley in Amsterdam is geïnstalleerd. “Een soortgelijke configuratie wordt ook op Oranjekade toegepast”, zegt Sven. “Daarbij beschouwen we de plint van de woonblokken als één gekoppeld IP-systeem, terwijl de woonblokken zelf conventioneel met 2-draads worden uitgerold met per appartement een entreepaneel met standaard kleurenmonitor en hoorn. De combinatie van 2-draads met IP maakt het tot een hybride oplossing. Doordat we de plint als één systeem beschouwen, kunnen we het intercomsysteem relatief eenvoudig programmeren. En is het dus mogelijk dat bewoners van woonblok C of D via blok A al naar binnen gaan, om maar eens een voorbeeld te noemen.”

Drie krachtige functies: Toegangscontrole, Centraal Beheer en Call forwarding

De toegangscontrole is geïntegreerd in het entreepaneel en kan, zo geeft Sven aan, op afstand benaderd en beheerd worden. “Eventuele storingen kunnen op afstand uitgelezen en verholpen worden. Dat zorgt voor snel en efficiënt onderhoud. In een later stadium, als het internet in alle woonblokken werkend wordt opgeleverd, kan doorschakeling naar de smartphone plaatsvinden. Dat betekent dat de bewoners de oproep van de bezoeker aan de voordeur óók met hun mobiele telefoon kunnen beantwoorden.”

Aangezien het voor HOMIJ de eerste keer was dat ze het hybride systeem van Elbo Technology toepassen, is er intensieve begeleiding door Elbo Technology. “Overigens worden de IP-componenten voorgeprogrammeerd aangeleverd, dit alles om HOMIJ nog meer te ondersteunen.”

 

Benieuwd hoe we bij Elbo Technology te werk gaan in zo'n bijzonder project?

Wij delen graag onze aanpak met je. In deze video staat onze collega, Sven van Dijk,
klaar om je volledig bij te praten.

Hij neemt je mee in de fascinerende wereld van ons hybride intercomsysteem, dat een essentiële rol speelt in het Oranjekade-project in Helmond.

Dus leun achterover, ontspan en laat Sven je meenemen in dit boeiende verhaal.

Alpha entreepaneel

Installatiegemak

Het 2-Smart entreepaneel is eenvoudig te installeren en ideaal voor beheer op afstand en integratie met iPassan toegangscontrole.

Stabiel intercomsysteem

Weinig onderhoud

Stabiel systeem: Ieder intercomtoestel is geïsoleerd beveiligd tegen kortsluiting en beïnvloedt dus geen andere woningen.

Veiligheid middels camerasystemen

Veiligheid

Scherp beeld en helder geluid voor de bewoner: zij zien en weten precies wie er voor de deur staat.

In een handomdraai een intercomsysteem

Snel en gemakkelijk een intercomsysteem installeren? Dat kan met het 2-draads intercomsysteem van Urmet: 2Voice. Speciaal ontworpen om gemak te bieden aan installateurs, maar met ook vele voordelen voor gebouwbeheerders en -eigenaren en bewoners. Het systeem kenmerkt zich door betrouwbaarheid, schaalbaarheid en heldere audio- en beeldkwaliteit. 2Voice is bovendien heel eenvoudig uit te breiden met Yokis woningautomatisering, bedieningsmogelijkheden via apps, camerabeveiliging en toegangscontrole.

 

De gekozen oplossingen:

  • Een Urmet 2Voice video-intercomsysteem
  • Alpha digitaal naamregister, schok- & stofwerend en waterresistent
  • 265 Miro kleurenmonitoren met hoorn
  • 16 Signaalverdelers ten behoeve van kortsluitbeveiliging

De gekozen oplossingen

Vragen over dit project?

Hebt u vragen over het project Oranjekade Helmond? We plannen graag een adviesgesprek met u in.

Tel: 040 - 2679888
Email: advies@elbotechnology.nl 

Wil jij meewerken aan bijzondere projecten als deze?

Bekijk onze vacatures en wie weet ben jij erbij voor ons volgende project!

Werken bij Elbo

Gerelateerde projecten

U wilt nog meer weten? Ontdek hier aanvullende berichten, artikelen, blogs en video's die gerelateerd zijn aan het onderwerp van uw keuze. Wij hebben ze voor u verzameld en overzichtelijk gebundeld. Wij wensen u veel leesplezier en horen het graag als u bijzonder specifieke informatie nodig heeft.