Home - Referenties - Integrale aanpak is succesfactor voor prestigieuze Vesteda Toren

Integrale aanpak is succesfactor voor prestigieuze Vesteda Toren

Geïntegreerd deurcommunicatie-domoticasysteem

De Vesteda Toren is eind 2006 opgeleverd en recent grondig gerenoveerd. Roy Tijssen, technisch coördinator bij Vesteda: “Toentertijd was een intercom gekoppeld aan domotica een nieuwe ontwikkeling. Het systeem kende al vanaf de oplevering veel technische problemen. Om budgettaire redenen heeft het echter een aantal jaren geduurd voordat we het konden vervangen. Uiteindelijk hebben we de beslissing genomen: we wilden een geïntegreerd deurcommunicatie-domoticasysteem, zowel centraal als mobiel te bedienen, met een onderlinge onafhankelijkheid van de individuele systemen. Gezien de levensstijl van de bewoners moest het bovendien het neusje van de zalm zijn, echt state-of-the-art.”

EPM is een van de samenwerkende partijen met Elbo en heeft al meer dan tien jaar ervaring met deurcommunicatiesystemen van Urmet. Marco van Mulken, projectleider S&O bij EPM: “Inmiddels zijn we van Elbo gewend dat ze hun kennis delen, om zo samen de kwaliteit te bewaken. De speciaal ingerichte demowoning was ideaal om vooraf de technische haalbaarheid te kunnen bepalen en de kinderziektes te ondervangen. Dankzij de goede samenwerking tussen alle partijen en de ondersteuning van Elbo, is de installatie prima verlopen. Wij zijn ervan overtuigd dat de bewoners nog jaren zullen genieten van dit kwalitatieve systeem, dat het wooncomfort in de Vesteda Toren een extra boost geeft. Bovendien zal Vesteda ontdekken dat er minimale onderhoudskosten zijn.”

Vesteda banner

Vesteda zoekt naar onderscheidend vermogen op
de woningmarkt


Om huurders zo goed mogelijk bedienen, heeft een corporatie als Vesteda veel contact met vaste leveranciers op allerlei soorten terreinen. “Zij weten veel beter wat er speelt op hun vakgebied. Sommige ontwikkelingen, zoals op het gebied van domotica, kunnen we niet bijhouden.”
Vesteda richt zich met name op het middensegment van de woningmarkt. “Op dat gedeelte van de huurdersmarkt ligt de meeste druk”, vertelt director portfolio management Hans Touw. “Zo huren afgestudeerden liever nog een tijdje, omdat ze te weinig financiële middelen hebben om een huis te kopen.”

Voor die groep ontwikkelt Vesteda woningen, die goed aansluiten op de mogelijkheden die de markt biedt. “Hierbij vragen we regelmatig diverse vaste leveranciers om hulp. We trekken gezamenlijk op, maar willen wel graag dat ze ons verrassen. We onderscheiden ons namelijk graag ten opzichte van de overige woningen.”

Dat onderscheidend vermogen kan liggen op het gebied van de deeleconomie, domotica en Internet of Things. “In maart is het appartementencomplex ‘De Boel’ aan de Amsterdamse Boelelaan klaar. Haar toekomstige huurders kunnen ’s avonds en in het weekend bijvoorbeeld gebruikmaken van elektrische auto’s”, legt Touw uit.

Vesteda toren

Infrastructuur voor Internet of Things

Ook de rol van domotica wordt groter, denkt hij. “Voor ons is het geen doel op zich, maar we merken wel dat we op dat gebied steeds meer kunnen bieden. Zo kan het Internet of Things zorgen voor een win-winsituatie bij huurders én verhuurders. Wij kunnen bijvoorbeeld een storing in een cv-ketel eerder zien, dan dat een huurder het merkt. Ik kan me voorstellen dat we hierbij helpen om de benodigde infrastructuur hiervoor aan te leggen.”

Bewezen domotica

Dit is bijvoorbeeld gebeurd in de Eindhovense Vesteda Toren, die vorig jaar is gerenoveerd. “Die toren is bedoeld voor het hoge huurderssegment en is een van onze paradepaardjes”, zegt Touw. In deze toren heeft Vesteda bij de renovatie gekozen voor bewezen domotica. “Wij willen het leven van onze huurders zo aangenaam mogelijk te maken”, legt Vesteda-manager techniek Peter Scheepers uit. “We hoeven geen pionier te zijn, maar willen onze huurders wel onderscheidende producten bieden. Door te kiezen voor bewezen domotica zijn we zeker van de hoge kwaliteit.”

Elbo Technology zorgde voor een geïntegreerd deurcommunicatie-domoticasysteem, met daarbij een onderlinge onafhankelijkheid van de individuele systemen. “Dit is een van de leveranciers, die ons met grote regelmaat adviseert en ondersteunt”, vertelt Scheepers. “Naast de voordelen van het product was het prettig om voor een totaalpakket te kiezen. Daarnaast beschikt dit bedrijf over de ervaring om de hoogte te zijn van de wensen van de bewoners. Ze deelt haar kennis om zo de kwaliteit van haar producten en systemen te bewaken.”

Minimale onderhoudskosten

De renovatie vond plaats van begin maart tot eind mei 2015. De huurders hoefden in die periode niet op een andere plek te wonen, omdat Elbo Technology alle techniek al in een demowoning had toegepast. “Dankzij de goede samenwerking tussen alle partijen is de installatie prima verlopen. Dankzij de keuze voor bewezen techniek zijn de onderhoudskosten minimaal. En daarbij zijn de huurders ook geholpen”, aldus Scheepers.

Elbo Technology
Elbo Technology

Welkom in de wereld van Elbo Technology.
In de wereld van Elbo Technology hebben mensen minder zorgen en meer comfort. Omdat het gebouw waarin ze wonen of werken echt een verlengstuk van hen is. Het heeft overal ogen en oren, weet wat zijn gebruikers belangrijk vinden en handelt daar ook naar. Tijdig en onverstoorbaar. Een Elbo-gebouw ruikt onraad, ziet wie er binnen wil - genood of ongenood - maakt contact met gasten en helpt hen de weg te vinden in geval van nood. Het signaleert zelf gebreken en regelt alles naar wens, om comfortabel, veilig en energiezuinig te leven. Elbo Technology denkt niet in producten en systemen, maar in mogelijkheden. Voor uw project.

 


Gerelateerde projecten

U wilt nog meer weten? Ontdek hier aanvullende berichten, artikelen, blogs en video's die gerelateerd zijn aan het onderwerp van uw keuze. Wij hebben ze voor u verzameld en overzichtelijk gebundeld. Wij wensen u veel leesplezier en horen het graag als u bijzonder specifieke informatie nodig heeft.