Home - Referenties - State-of-the-art domoticasysteem

State-of-the-art domoticasysteem

Wonen in weelde

De Vesteda Toren is een meesterwerk van architect Jo Coenen, die op een oppervlakte van 270 m² deze 90 meter hoge woontoren ontwikkelde. Het breedste punt van de 28 verdiepingen tellende, ruitvormige wolkenkrabber is slechts 14 meter. Het immense gebouw imponeert door het scherpe verticale profiel, dat ijzingwekkend dun aandoet. Wonen in de Vesteda Toren is wonen in weelde, schoonheid en luxe, middenin de lichtstad, in het gebied Smalle Haven. Vanuit elk appartement is het vrije uitzicht op het bruisende hart van Eindhoven adembenemend. Ook topsporters, wereldkampioenen en beroemde DJ’s voelen zich ertoe aangetrokken.

Intercom gekoppeld aan domotica

De Vesteda Toren is eind 2006 opgeleverd. Roy Tijssen, technisch coördinator bij Vesteda: “Toentertijd was een intercom gekoppeld aan domotica een nieuwe ontwikkeling. Het systeem kende al vanaf de oplevering veel technische problemen. Om budgettaire redenen heeft het echter een aantal jaren geduurd voordat we het konden vervangen. Uiteindelijk hebben we anderhalf jaar geleden de beslissing genomen: we wilden een geïntegreerd deurcommunicatie-domoticasysteem, zowel centraal als mobiel te bedienen, met een onderlinge onafhankelijkheid van de individuele systemen. Gezien de levensstijl van de bewoners moest het bovendien het neusje van de zalm zijn, echt state-of-the-art.”

Vertrouwde partijen ingeschakeld

Bewezen performance in het verleden en de hoge kwaliteit van de innovatieve producten heeft Vesteda doen besluiten EPM en Elbo te benaderen voor dit project. “Vanaf het begin was duidelijk dat het een IPerVoice-systeem zou worden voor de deurcommunicatie. Met domotica hadden we echter minder ervaring, dus hebben we daarvoor drie partijen geraadpleegd. In een proefwoning zijn aan de IPerVoice-opstelling verschillende woningautomatiseringssystemen verbonden van diverse toeleveranciers. Elbo presenteerde IPerHome, dat uitgebreide mogelijkheden biedt voor nu en in de toekomst en een sublieme kwaliteit garandeert; daar is onze keuze op gevallen. Naast de voordelen van het product was het prettig om alles in een hand te houden, een totaalpakket. Het feit dat Elbo in Nederland gevestigd is en hun expertise op elk gewenst moment beschikbaar stelt, speelde ook een rol bij de keuze. Materialen en kennis om de hoek is ideaal voor het onderhoud dat in het verschiet ligt; zo kunnen we onze huurders snel van dienst zijn.”

Verrassend eenvoudig

EPM heeft al meer dan tien jaar ervaring met deurcommunicatiesystemen van Urmet. IPerHome en Yokis waren echter nieuw. Marco van Mulken, projectleider S&O bij EPM: “Inmiddels zijn we van Elbo gewend dat ze hun kennis delen, om zo samen de kwaliteit te bewaken. Tijdens een tweedaagse training zagen we dat de nieuwe technieken van IPerHome en Yokis makkelijk te installeren zijn: we waren verrast door de eenvoud ten opzichte van andere domoticasystemen.” Van begin maart tot eind mei jl. zijn alle woningen in de Vesteda Toren omgebouwd. “De demowoning was ideaal om vooraf de technische haalbaarheid te kunnen bepalen en de kinderziektes te ondervangen. Dankzij de goede samenwerking tussen alle partijen en de ondersteuning van Elbo, is de installatie prima verlopen. Wij zijn ervan overtuigd dat de bewoners nog jaren zullen genieten van dit kwalitatieve systeem, dat het wooncomfort in de Vesteda Toren een extra boost geeft. Bovendien zal Vesteda ontdekken dat er minimale onderhoudskosten zijn.”

Kijk hier voor het filmpje over de opening van de Vesteda-toren en het interview met architect Jo Coenen.

Elbo Technology
Elbo Technology

Welkom in de wereld van Elbo Technology.
In de wereld van Elbo Technology hebben mensen minder zorgen en meer comfort. Omdat het gebouw waarin ze wonen of werken echt een verlengstuk van hen is. Het heeft overal ogen en oren, weet wat zijn gebruikers belangrijk vinden en handelt daar ook naar. Tijdig en onverstoorbaar. Een Elbo-gebouw ruikt onraad, ziet wie er binnen wil - genood of ongenood - maakt contact met gasten en helpt hen de weg te vinden in geval van nood. Het signaleert zelf gebreken en regelt alles naar wens, om comfortabel, veilig en energiezuinig te leven. Elbo Technology denkt niet in producten en systemen, maar in mogelijkheden. Voor uw project.

 


Gerelateerde projecten

U wilt nog meer weten? Ontdek hier aanvullende berichten, artikelen, blogs en video's die gerelateerd zijn aan het onderwerp van uw keuze. Wij hebben ze voor u verzameld en overzichtelijk gebundeld. Wij wensen u veel leesplezier en horen het graag als u bijzonder specifieke informatie nodig heeft.