Home - Blog / Nieuws - Yokis en Google Assistant: samen voor hoog gebruikersgemak

Yokis en Google Assistant: samen voor hoog gebruikersgemak

Hoe werkt spraakbesturing in huis?
De Google Voice Assistant registreert spraakopdrachten en vragen en reageert daarop door een antwoord te geven of door de opdracht door te sturen naar de Yokis-hub. Deze activeert vervolgens één van de apparaten of functies in het huis:

Verlichting kan worden aangezet en uitgedaan of gedimd;

Deuren of garages kunnen worden geopend;

Zonwering kan worden geopend of gesloten;

Gepersonaliseerde opties, afhankelijk van de wensen van de eindgebruiker.

Spraakbesturing in huis met woningautomatisering

Kosteneffectieve, eenvoudige oplossing
De combinatie van Yokis met Google Assistant is een zeer kosteneffectieve oplossing om eenvoudig een huis of appartement te beheren. De installatie van het systeem is eenvoudig, omdat er geen extra bekabeling nodig is. De programmering door de installateur is gemakkelijk en in korte tijd te realiseren, met de handige programmeerapp. Zo is spraakbesturing in huis in een handomdraai geregeld.

Spraakbesturing in huis inclusief bediening op afstand
Voor eindgebruikers is woningautomatisering een belangrijke (extra) reden om voor een huis of appartement te kiezen, vanwege de grote voordelen die het oplevert. Naast gebruiksgemak van alle functies in het huis is het bijvoorbeeld voor mensen die slecht ter been zijn, echt een uitkomst. Zij kunnen dankzij het systeem allerlei apparaten en verlichting aansturen met spraakbediening in huis, zonder zich daarvoor te hoeven verplaatsen.


Ook vanaf een afstand worden functies in het huis bediend. Als een bewoner bijvoorbeeld is vergeten de lampen uit te doen, kan hij of zij dat nu alsnog doen op afstand. Tijdens een vakantie kunnen lampen aan worden gedaan en uit worden gezet op elk gewenst moment, wat het gevoel van veiligheid aanzienlijk vergroot en het risico op inbraak tijdens langere afwezigheid verkleint.

De integratie van Yokis en Google Assistant is een uitkomst voor iedereen. Behalve met Google Voice Assistant is Yokis bovendien te integreren met Amazon Alexa.

Meer weten over woningautomatisering?

Ontdek Yokis

Gerelateerde projecten

U wilt nog meer weten? Ontdek hier aanvullende berichten, artikelen, blogs en video's die gerelateerd zijn aan het onderwerp van uw keuze. Wij hebben ze voor u verzameld en overzichtelijk gebundeld. Wij wensen u veel leesplezier en horen het graag als u bijzonder specifieke informatie nodig heeft.