Home - Blog / Nieuws - Tover je IP uit je intercom

Tover je IP uit je intercom

Geen IP aan mijn hek!

Steeds vaker worden niet alleen de voordelen, maar ook de risico’s van IP gezien. Een intercomtoestel op basis van IP, zomaar aan de buitenkant van mijn hek, aan de openbare weg? Ja, dat kan, het geluid is magnifiek, aansluiten is simpel en programmeren een koud kunstje. Maar een intercomtoestel met een directe toegang tot het intercomnetwerk, dat geeft soms een onveilig gevoel. Steeds vaker horen wij dan ook kreten als “Geen IP aan mijn hek!”

Het IP-gedeelte scheiden van intercom

Gelukkig is het in dit geval mogelijk om het IP-gedeelte van het intercomtoestel te scheiden en op een veilige afstand tot wel 50 meter te plaatsen. Het intercomtoestel aan het hek krijgt in plaats van een netwerkaansluiting enkel een klein printje dat zorgt voor het versterken van de signalen en het communiceren met de op afstand geplaatste IP-print. Wilt u meer lezen over het beveiligen van (intercom)netwerken, dan verwijs ik u graag door naar de blog van mijn collega Mart Linssen “Niet iedereen zomaar toegang tot mijn netwerk”.

IP-print in de servicegang biedt veel voordelen

Maar er zijn meer redenen om deze oplossing met gescheiden netwerktoegang toe te passen. Soms wordt het intercomtoestel geplaatst op een locatie die niet of moeilijk toegankelijk is, zoals in een verkeerstunnel. Door het plaatsen van de IP-print in de servicegang van de tunnel kunnen werkzaamheden in alle rust worden uitgevoerd zonder dat de tunnel hiervoor gesloten hoeft te zijn. Dit spaart tijd en kosten en is stuk veiliger bovendien.

Intercom op maat ideaal bij renovatie

Tenslotte komt het voor dat er bij renovatie van een intercomsysteem geen ruimte is voor een volledig intercomtoestel, bijvoorbeeld in een detentiecentrum, rechtbank of zorginstelling. De ruimte in de muur is gebaseerd op een oud en kleiner type intercomtoestel waardoor vervanging voor een standaard IP-intercomtoestel niet mogelijk is. Ook in deze situatie is het een oplossing om de IP-print los te halen van het intercomtoestel en zo het geheel passend te krijgen. Het intercomtoestel wordt op maat gemaakt en de IP-print wordt verderop in een technische ruimte geplaatst.

IP is het toverwoord, alleen toveren wij wanneer het nodig is de IP even weg.

Bas Toirkens
Commercieel product specialist

"Met plezier steeds weer de beste oplossing weten te vinden"


Gerelateerde projecten

U wilt nog meer weten? Ontdek hier aanvullende berichten, artikelen, blogs en video's die gerelateerd zijn aan het onderwerp van uw keuze. Wij hebben ze voor u verzameld en overzichtelijk gebundeld. Wij wensen u veel leesplezier en horen het graag als u bijzonder specifieke informatie nodig heeft.