Home - Blog / Nieuws - Ralf Seems: "Intercoms in ziekenhuizen zijn een echte uitdaging"

Ralf Seems: "Intercoms in ziekenhuizen zijn een echte uitdaging"

Ralf Seems is Technisch Specialist bij Elbo, en weet inmiddels al veel van de toepassing van intercoms in ziekenhuizen. "Ik werk hier nu 8 jaar, gedeeltelijk binnen en buiten, dat maakt het heel afwisselend. Soms aan de telefoon, soms assisteren bij het in bedrijf stellen van systemen en soms storingen verhelpen. Als de klant er zelf niet uit komt bijvoorbeeld." En in het geval van Ralf is dat meestal een technische persoon van een installatiebedrijf of ziekenhuis.

Intercom in ziekenhuizen: een complex systeem

"Als ziekenhuizen bellen gaat het meestal om een toestelletje dat 'defect' gaat door verkeerd gebruik. Dat is wel het voordeel van ons merk Vingtor-Stentofon: als het draait blijft het draaien. In het begin heb je misschien wat programmeerprobleempjes, maar technisch werkt het goed." En hoe garandeer je dat? "We testen het goed als we iets geprogrammeerd hebben, maar er kan altijd iets fout gaan natuurlijk. Je moet het dan samen met de klant op te zien lossen, bijvoorbeeld met de IT-mensen van het ziekenhuis als het netwerkgerelateerd is." Is het zo ingewikkeld? "We programmeren het zoveel mogelijk op één systeem in het ziekenhuis, je hebt een server waar je op kunt programmeren wat je wilt. Met de centrale kun je diverse koppelingen maken, naar gebouwbeheersystemen bijvoorbeeld. Voor meldingen, of voor een koppeling naar een telefoniesysteem. Of een piepersysteem op DECT-toestellen. Het is maar wat de klant wil." En die klant is vaak niet eens het ziekenhuis zelf.

"Met de mensen van het ziekenhuis hebben we zelf weinig contact, eigenlijk vooral met de installateurs. Het werken met IP is bij de gewone installateurs vaak niet zo bekend, we proberen dat zoveel mogelijk te ondersteunen." Daar zijn ze huiverig voor? "Vaak proberen ze het ons te laten doen, omdat ze de kennis niet hebben. Zeker als ze iets maar één of twee keer per jaar moeten doen. We proberen de systemen daarom 'plug and play' op te leveren, zodat de installateur het alleen maar hoeft te monteren. De echte 'system integrators' kunnen dat wel zelf." Dat wordt nog een belangrijke verandering voor de installateurs.

Installateurs moeten digitaal

"Vroeger had je een intercom aan de deur met een telefoon binnen, maar het gaat steeds meer richting IT en dus telefonie. 90% van onze klanten zijn elektrotechnisch installateurs, die doen meestal geen telefooncentrales. Daar zijn gespecialiseerde leveranciers voor, maar het vloeit steeds meer in elkaar over." En welke producten gebruik je vooral in ziekenhuizen? "Ik vind de Vingtor-Stentofon-producten heel plezierig om mee te werken: je kunt er bijna alles mee, en het programmeren ervan met scriptjes en programmaatjes vind ik wel leuk. Bij Vingtor-Stentofon gaat het om intercom, bijvoorbeeld een omroepsysteem. Tegenwoordig is het ook een hype om intercom met video te hebben, bijvoorbeeld op de smartphone. Je kunt dan op je telefoon zien wie er aan de voordeur staat." De ontwikkeling staat niet stil. En de telefoon van Ralf ook niet.

"Meestal bellen klanten mij gewoon om te vragen hoe ze iets moeten doen of maken, bijvoorbeeld een doorschakeling. De 'system integrators' doen het programmeren zelf, die bellen als ze daar tegenaan lopen. Maar het kan ook zijn dat een toestelletje niet werkt, en ze willen dat een storing wordt opgelost. Erg gevarieerd, en dat maakt mijn werk leuk. Ik hou het zo nog wel even vol."

Edwin Vlems
Marketing Manager

Edwin Vlems is Marketing Manager van metaalgroothandel MCB en helpt B2B-bedrijven met inbound marketing: het online plaatsen van het verhaal van het bedrijf en de medewerkers, als magneet voor klanten. Hij spreekt en schrijft over Inbound Marketing, Content Marketing en Social Media. Je kunt hem vinden op http://edwin.vlems.nl.

 


Gerelateerde projecten

U wilt nog meer weten? Ontdek hier aanvullende berichten, artikelen, blogs en video's die gerelateerd zijn aan het onderwerp van uw keuze. Wij hebben ze voor u verzameld en overzichtelijk gebundeld. Wij wensen u veel leesplezier en horen het graag als u bijzonder specifieke informatie nodig heeft.