Home - Blog / Nieuws - Optimale gebouwbeveiliging

Optimale gebouwbeveiliging

Wat heeft Stentofon te bieden

Door de jaren heen heeft Vingtor-Stentofon veel onderzoek gedaan en ervaring opgebouwd in de beveiligingssector. Het is niet voor niks dat professionals vertrouwen op producten van Vingtor-Stentofon als het gaat om hoogwaardige communicatiesystemen of het opzetten van een (internationaal) beveiligingsplatform. Hun producten- en oplossingenaanbod is heel divers.

Goede communicatie is essentieel

Om het gewenste niveau van gebouwbeveiliging te kunnen bereiken, is goede communicatie essentieel. Of iemand nou in paniek is of alleen maar informatie nodig heeft, het doel is altijd dat de betreffende persoon eenvoudig een oproep kan doen en de informatie krijgt die nodig is. Een optimaal communicatiesysteem is daarbij onontbeerlijk.

IP maakt het interactief

Het maakt niet uit of het gaat om een geavanceerd systeem of juist een heel eenvoudige oplossing: een IP-intercom en IP-speakers maken het interactief. Via een CCTV-monitor kan de bewaker alles zien, maar met de nieuwe IP-systemen kan hij of zij ook luisteren en zelfs terugpraten.

AlphaCom XE1 server: een geïntegreerd systeem

Om een geïntegreerde oplossing te kunnen bieden, is het nodig dat alle apparatuur naadloos op elkaar aansluit. De AlphaCom XE1 server ondersteunt SIP en kan IPBX en IP-telefonie combineren met bestaande en nieuwe oplossingen voor toegangscontrole, brandalarm en alle andere systemen die worden ingezet bij gebouwbeveiliging. Het AlphaCom IP-beveiligingscommunicatieplatform is altijd beschikbaar, online en geeft geen kiestoon in geval van een oproep. Met AlphaCom ligt een totaal geïntegreerde communicatie-oplossing binnen handbereik.

Oneindig veel entreepanelen

Een tijdloos design, een robuust station en een speaker van hoge kwaliteit. De keuze uit kwalitatief hoogwaardige entreepanelen is oneindig.

Het TCI 2 station uit het Turbine assortiment

Het beste dat verkrijgbaar is op het gebied van noodcommunicatie. De oproep gaat direct naar de controlekamer, waar alle nodige hulp geboden kan worden.

Lift-intercom

Een kleine plastic box die gemakkelijk te integreren is, met alle eigenschappen van een Turbine station. Zo is men ook in een lift verzekerd van een geavanceerd IP-intercomsysteem.

Perfect voor de receptie: de IP desk master

Een mooi display met handset en een master toetsenbord, zodat verschillende extensies gekozen kunnen worden. Maar het is ook geen probleem om toestellen van andere merken te gebruiken.

Als enkele IP-speakers volstaan

Als een compleet PA-systeem niet nodig is en enkele speakers volstaan, bieden de IP-speakers van Vingtor-Stentofon uitkomst. Een eenvoudige ethernet IP-bekabeling is het enige dat nodig is. Bovendien hebben ze een stijlvol design.

Een bestaand PA systeem: SIP trunk of IP-ARIO

Is er al een modern PA-systeem aanwezig, dan kan een SIP trunk toegepast worden. Daarmee kan het systeem toch deel uitmaken van een geïntegreerde AlphaCom XE oplossing. Ook voor analoge PA-systemen heeft Stentofon een oplossing: de IP-ARIO. Het maakt een IP-interface tussen AlphaCom XE en in principe elk analoog systeem mogelijk. Maar de box heeft meer te bieden: in grote panden wordt ook radio gebruikt. IP-ARIO kan grote groepen radio devices integreren met AlphaCom XE: heel uniek!

Control room master station, ‘all over the world’

Voor grote gebouwen biedt Stentofon een station met heel veel functionaliteiten. Maar ook voor gebouwen die zich op verschillende plekken op de wereld bevinden, kan een wereldwijd AlphaCom netwerk worden opgezet met de ‘control room master station’. Via internet, VPN of soms ook coaxkabel zijn ze met elkaar verbonden. Op die manier is er altijd ergens op de wereld iemand die kan reageren op een oproep voor hulp.

Met Flowire oude bekabeling gebruiken

Gaat het niet om nieuwbouw maar om een bestaand netwerk, dan is er misschien geen budget voor een compleet nieuw LAN-netwerk. Met de inzet van Flowire kunnen oude kabels gebruikt worden voor moderne IP-communicatieoplossingen. Door meerdere boxen in te zetten, kan wel tot één kilometer worden uitgebouwd. Als je dat vergelijkt met een compleet nieuwe infrastructuur, scheelt dat heel veel kosten!

Elbo Technology
Elbo Technology

Welkom in de wereld van Elbo Technology.
In de wereld van Elbo Technology hebben mensen minder zorgen en meer comfort. Omdat het gebouw waarin ze wonen of werken echt een verlengstuk van hen is. Het heeft overal ogen en oren, weet wat zijn gebruikers belangrijk vinden en handelt daar ook naar. Tijdig en onverstoorbaar. Een Elbo-gebouw ruikt onraad, ziet wie er binnen wil - genood of ongenood - maakt contact met gasten en helpt hen de weg te vinden in geval van nood. Het signaleert zelf gebreken en regelt alles naar wens, om comfortabel, veilig en energiezuinig te leven. Elbo Technology denkt niet in producten en systemen, maar in mogelijkheden. Voor uw project.

 


Gerelateerde projecten

U wilt nog meer weten? Ontdek hier aanvullende berichten, artikelen, blogs en video's die gerelateerd zijn aan het onderwerp van uw keuze. Wij hebben ze voor u verzameld en overzichtelijk gebundeld. Wij wensen u veel leesplezier en horen het graag als u bijzonder specifieke informatie nodig heeft.