Home - Blog / Nieuws - Onshore Offshore

Onshore Offshore

Innovatie antwoord op snelle ontwikkelingen

Daarmee hebben beide merken zich altijd onderscheiden van andere leveranciers op het gebied van Critical Communication. “De samenvoeging is daarom een logische stap. Het biedt vereenvoudiging en maakt partners sterker, waardoor men operationeel maximaal kan excelleren.”

De twee merken werden altijd al binnen hetzelfde bedrijf ontworpen, ontwikkeld en geproduceerd. Al jarenlang is innovatie het antwoord op de snelle technologische ontwikkelingen. “Innovatie is een van onze vijf fundamentele waarden, naast trots, verantwoordelijkheid, resultaten en teamwork. Deze waarden reflecteren de manier waarop wij omgaan met elkaar en met onze klanten. Bij de ontwikkeling van de Turbine-intercomsystemen heeft innovatie duidelijk een grote rol gespeeld; een VoIP-intercomserie, die een andere blik heeft gegeven op intercommunicatie. Het resultaat is een toestel met een uniek, robuust design, een superieure geluidskwaliteit en ongekende mogelijkheden.”

IP-technologie is kerncompetentie

Het R&D-team volgt de snelle ontwikkelingen op de voet door continu marktonderzoek te doen. Ook de feedback van de 18 partners wereldwijd is zeer waardevol. Het resultaat van deze innovatieve bedrijfscultuur is dat Vingtor-Stentofon altijd voorop loopt in de markt. “Zo constateerden we dat er nog geen enkele andere partij oplossingen biedt voor Public Address, gebaseerd op IP-technologie. Met onze kerncompetentie in IP-technologie, wij waren ook de eerste met een IP-intercom, is het logisch dat wij het Exigo-systeem voor Public Address en General Alarm (PA/GA) hebben ontwikkeld op basis van IP-technologie.

De Exigo-serie

De Exigo-productlijn is gelanceerd in 2013; het eerste volledig op IP gebaseerde systeem voor algemene omroep, alarmering en ontruiming van gebouwen en terreinen. Het is een geavanceerde, schaalbare oplossing, speciaal ontwikkeld om aan de behoeften van Public Address en General Alarm te voldoen en geschikt voor uiteenlopende applicaties en toepassingen. De Exigo-oplossing biedt hoogwaardige eigenschappen en functionaliteiten en is eenvoudig te installeren en programmeren. Naast de systeemcontroller en versterkers heeft Vingtor-Stentofon verschillende nieuwe IP-gebaseerde oproeppanelen ontwikkeld voor binnen-, industriële en veeleisende omgevingen. Ook individueel adresseerbare IP-luidsprekers en permanente bewaking van alle systeemcomponenten behoren tot de mogelijkheden. Exigo integreert prima met telefonie en branddetectiesystemen. En het vormt natuurlijk een ijzersterke combinatie met de Vingtor-Stentofon-intercomapparatuur.

Klik hier voor meer informatie over Exigo 

 

“Onze producten bewijzen vooral hun diensten in situaties waar betrouwbare communicatie van levensbelang is”

Elbo Technology essentieel voor Nederlandse markt

Vingtor-Stentofon levert wereldwijd oplossingen voor Critical Communication, in situaties waarin standaard systemen niet volstaan. “Onze producten bewijzen vooral hun diensten in situaties waar levens op het spel staan en betrouwbare communicatie van cruciaal belang is: ze dragen bij aan een veilige samenleving. Het stelt onze klanten in staat levens, eigendommen en bezittingen optimaal te beschermen. Elbo Technology is een gevestigde speler op de Nederlandse markt en is al lange tijd een zeer gewaardeerde Vingtor-Stentofon-partner. Zij speelt een essentiële rol bij het op de Nederlandse markt brengen van onze oplossingen voor Critical Communication.” 

De toekomst van Critical Communication

Volgens onderzoek van de ‘Department of Economic and Social Affairs’ van de United Nations, genaamd The World’s Urbanization prospect, zal het deel van de wereldbevolking dat woont in stedelijk gebied in 2050 gegroeid zijn tot meer dan 2,5 miljard mensen. “Dit betekent een gestage groei in de vraag naar onze producten en services”, vervolgt Kenneth Dåstøl: “Critical Communication is essentieel voor een goed functionerende en productieve samenleving, of we nou praten over openbaar vervoer of veiligheid en beveiliging in overige situaties.”

kenneth daastol zenitel

Wat kunnen we nog verwachten van Vingtor-Stentofon?

Het meest interessante nieuws op dit moment is dat onze vernieuwde Turbine-intercomserie in 2015 uitgerust zal worden met een videofunctie. We hebben hoge verwachtingen van dit geweldige product en zijn erg benieuwd naar de reacties van onze klanten.”

Over Vingtor-Stentofon

Vingtor-Stentofon, wereldleider van Critical Communications over IP (CCoIP), staat bekend als leverancier van geavanceerde offshore en onshore communicatiesystemen. De oplossingen communiceren probleemloos met andere apparatuur op het gebied van veiligheid, inclusief CCTV, toegangsbeheer en alarmering binnen grootschalige beveiligingssystemen. Public Address, intercommunicatie en radio zijn de primaire afzetgebieden, maar ook gebouwbeveiliging en publieke veiligheid, transport, industrie, olie en gas en de marine komen in aanmerking.


Het hoofdkantoor is gevestigd in Noorwegen, met dochtermaatschappijen en agenturen in 18 landen wereldwijd.

Elbo Technology
Elbo Technology

Welkom in de wereld van Elbo Technology.
In de wereld van Elbo Technology hebben mensen minder zorgen en meer comfort. Omdat het gebouw waarin ze wonen of werken echt een verlengstuk van hen is. Het heeft overal ogen en oren, weet wat zijn gebruikers belangrijk vinden en handelt daar ook naar. Tijdig en onverstoorbaar. Een Elbo-gebouw ruikt onraad, ziet wie er binnen wil - genood of ongenood - maakt contact met gasten en helpt hen de weg te vinden in geval van nood. Het signaleert zelf gebreken en regelt alles naar wens, om comfortabel, veilig en energiezuinig te leven. Elbo Technology denkt niet in producten en systemen, maar in mogelijkheden. Voor uw project.

 


Gerelateerde projecten

U wilt nog meer weten? Ontdek hier aanvullende berichten, artikelen, blogs en video's die gerelateerd zijn aan het onderwerp van uw keuze. Wij hebben ze voor u verzameld en overzichtelijk gebundeld. Wij wensen u veel leesplezier en horen het graag als u bijzonder specifieke informatie nodig heeft.