Home - Blog / Nieuws - IPerVoice, het is toch plug and play?

IPerVoice, het is toch plug and play?

Meest voorkomende probleem

Het systeem is volledig opgebouwd met netwerkbekabeling en is voorzien van RJ45 connectoren. Dit is een zeer gemakkelijke manier van bekabelen met veel mogelijkheden maar dient wél getest te worden. Door de druk op een project wordt deze handeling soms overgeslagen, waardoor bij in het bedrijf stellen problemen naar voren komen. Het naderhand opsporen en herstellen van deze problemen kost dan aanzienlijk meer tijd.

Natuurlijk krijg je na een aantal connectoren de handigheid erin en zien de connectoren er perfect uit. Toch kan zo’n ‘perfecte’ connector een slechte verbinding bevatten, die alleen te analyseren is met een kabeltester.

 

De kabeltester

Het testen van de kabel dient te gebeuren met een goede tester. Goedkope uitvoeringen zullen nogal snel aangeven dat de kabel goed is, terwijl deze wel degelijk een slechte verbinding kan hebben. Hierdoor wordt je op het verkeerde been gezet, waardoor er problemen ontstaan op plaatsen waar je het niet verwacht. Bij Elbo zijn we in het bezit van een Fluke tester, een tester die mijn vertrouwen volledig gewonnen heeft. In het display wordt grafisch weergegeven waar een eventuele fout zit en tevens de locatie van het mankement!

 

De krimptang

Een goede krimptang is natuurlijk ook noodzaak. In de markt zijn veel modellen leverbaar maar welke is nu kwalitatief goed? Een goed model is vaak volledig van metaal en heeft kunstof handvaten. De stansen, het deel waar de connector mee geperst wordt, drukt gelijkmatig op de 8 pinnen van de connector, waardoor de verbinding zo goed mogelijk tot stand komt.

Slechte krimptangen zijn vaak volledig van plastic. Denk hierbij aan de krimptang die bij een modem meegeleverd wordt. Deze modellen hebben vaak een schuine hefboom, waardoor de connector scheef geperst wordt . Hierdoor onstaan er zwakke verbindingen wat storingen kan veroorzaken.

Dit alles is voor de meeste installateurs vanzelfsprekend, maar ik maak het toch geregeld mee dat het fout gaat. Zo moesten laatst nog op een project alle connectoren vervangen worden, doordat een defecte krimptang de connectoren verkeerd aanperste..

Dus begin je binnenkort aan een IPerVoice installatie? Ga dan zorgvuldig te werk met de juiste tools en je hebt in een mum van tijd de gehele installatie draaien!

En zo zie je maar weer, een goed begin is het halve werk!

Gerelateerde projecten

U wilt nog meer weten? Ontdek hier aanvullende berichten, artikelen, blogs en video's die gerelateerd zijn aan het onderwerp van uw keuze. Wij hebben ze voor u verzameld en overzichtelijk gebundeld. Wij wensen u veel leesplezier en horen het graag als u bijzonder specifieke informatie nodig heeft.