Home - Blog / Nieuws - Intercoms installeren gaat in tunnels heel anders

Intercoms installeren gaat in tunnels heel anders

Intercom en tunnels

"Als wij als Elbo erbij worden geroepen gaat het meestal om een toestel dat niet goed werkt, ook niet na vervanging. De laatste tijd valt het mee omdat er weinig stuk gaat en omdat installateurs het vaak zelf goed op kunnen lossen. Meestal hebben ze een training gehad en hebben ze genoeg reservematerialen." Dus je zit niet vaak in tunnels? "We komen wel elk jaar langs voor preventief onderhoud, dat doen we samen met de installateur. Maar dat heeft over het algemeen niet zoveel impact, de meeste apparatuur hangt in servicebuizen tussen de tunnels in. Alleen de hoorns van de intercom zelf kunnen we niet bereiken, maar die worden ééns in de 1-2 maanden tijdens het reguliere onderhoud getest." Dus Arie komt regelmatig op locatie blijkbaar.

"Ik werk deels binnen en deels buiten. Binnen bereid ik installaties voor, programmeren en zo. Maar ik geef ook technische ondersteuning via telefoon en e-mail. Buiten help ik met het oplossen van storingen of het bouwen of uitbreiden van installaties." Gebeurt dat vaak? "We proberen zoveel mogelijk plug-and-play af te leveren, maar bij grotere projecten moeten we er zelf ook heen. Bij kleine projecten moeten we er alleen heen voor kleine aanpassingen, als installateurs er zelf niet uitkomen. Meestal zijn ze niet in staat om zelf de programmering aan te passen, maar dat is bij klanten heel verschillend. Grote jongens programmeren vaak wel zelf." Kleine jongens hebben blijkbaar nog wat moeite met bijblijven.

Grote en kleine intercomsystemen

"Onze klanten hebben soms wat moeite met alle digitalisering. Er zijn er bij die veel ervaring hebben met verlichting en sterkstroom, maar als er dan netwerkkabels aan te pas komen is dat net wat te ingewikkeld voor ze. Dat is vooral voor kleinere installateurs wat moeilijker: ze zijn gewend met grote kabels en grote schroevendraaiers te werken, met netwerkkabels is dat wat anders." Dus dat levert problemen op in de praktijk? "Ja, vaak hebben ze niet eens een laptop waarmee ze kunnen testen, alleen een gereedschapskoffer. Sommige bedrijven spelen niet in op de digitalisering, terwijl het steeds belangrijker wordt. Het gaat vooral om installateurs voor woningen, in de infra zijn ze wel wat meer gewend. Daar wordt alles al op afstand gestuurd." En dat spreekt Arie wel aan.

"Wat ik leuk vind bij de grotere systemen is dat we de koppeling tussen onze intercom en de apparatuur van derden - zoals gebouwenbeheersystemen- helemaal zelf mogen ontwerpen en programmeren. Het mooie van de producten van AlphaCom is dat je zo'n koppeling altijd zelf kunt maken. Andere merken zijn gefixeerd op standaarden die je niet kunt aanpassen, wij kunnen dat wel." AlphaCom is een merk intercom? "Ja, vroeger had je ook Ringmaster en Philips maar dat is allemaal onder Stentofon terechtgekomen. En Stentofon gaat alleen verder met AlphaCom. Veel goede intercomsystemen komen uit Noorwegen trouwens, in Noorwegen moest je vroeger als bedrijf voor elke telefoonaansluiting belasting betalen, en daarom namen bedrijven intercom om met elkaar te communiceren." Arie heeft al veel ervaring met intercoms merk ik.

"Ik zit hier nu al een jaar of negen. Wat ik leuk vind aan het werken bij Elbo, is dat het gevarieerd is. Je komt op veel plaatsen waar je normaal nooit komt, zoals fabrieken, politiebureaus, cellencomplexen en dat soort dingen. En tunnels natuurlijk. Ik vermaak me wel."

Edwin Vlems
Marketing Manager

Edwin Vlems is Marketing Manager van metaalgroothandel MCB en helpt B2B-bedrijven met inbound marketing: het online plaatsen van het verhaal van het bedrijf en de medewerkers, als magneet voor klanten. Hij spreekt en schrijft over Inbound Marketing, Content Marketing en Social Media. Je kunt hem vinden op http://edwin.vlems.nl.

 


Gerelateerde projecten

U wilt nog meer weten? Ontdek hier aanvullende berichten, artikelen, blogs en video's die gerelateerd zijn aan het onderwerp van uw keuze. Wij hebben ze voor u verzameld en overzichtelijk gebundeld. Wij wensen u veel leesplezier en horen het graag als u bijzonder specifieke informatie nodig heeft.