Home - Blog / Nieuws - Ieder hoekje op maat engineren voor markant gebouw Valley.

Ieder hoekje op maat engineren voor markant gebouw Valley.

Wie richting Amsterdam Zuidas rijdt, ziet het al snel voor zich opdoemen: het enorme, markante gebouw Valley. In de drie torens van deze eyecatcher bevinden zich 200 unieke, luxe appartementen, maar ook bedrijven en horeca. Bewoners krijgen met hun profiel of vingerafdruk toegang tot de woning, de sportzaal en het zwembad. Dat betekent dat het intercomsysteem en de toegangscontrole naadloos met elkaar moeten samenwerken, geïntegreerd met het liftmanagement. Elbo heeft daar samen met installateur Bosman Bedrijven een knap staaltje vakwerk geleverd. Directeur projecten Jaco Duijst en projectleider Edo Klinge van Bosman Bedrijven vertellen over hun samenwerking met Elbo tijdens dit bijzondere project.

Van een afstand is het gebouw indrukwekkend, maar van dichtbij en van binnen nog veel meer. Jaco vertelt hoe de torens zijn opgebouwd:

“We zijn gestart met drie parkeerlagen in de grond, daarna hebben we twee lagen commerciële ruimtes gebouwd voor horeca, daarboven 28.000 vierkante meter kantoor en op die kantoren staan 200 hele luxe appartementen.”

Uitdaging voor engineers

Overal waar je kijkt, zie je bijzondere uitsparingen. Ieder onderdeel is anders en dat maakte het project uitdagend voor de engineers. “Het is een bijzonder gebouw, omdat geen één van de ruimtes gelijk is aan elkaar”, vertelt Jaco. “Alle hoeken en vormen zijn verschillend, dat maakte het engineren van de installaties heel complex. Je kunt er geen repeterende factor ingooien”, vertelt Jaco. Edo sluit zich daarbij aan: “Het is inderdaad een heel apart en uniek gebouw. Ieder stukje moest tot in de puntjes opnieuw uitgedacht en ontwikkeld worden. Dat was het meest interessante onderdeel van dit project.”

Valley hoeken en vormen
Valley spiegel
Samenwerking Elbo en Bosman

Elbo als waardevolle partner

Bij zo’n groot project zijn de juiste producten en kennis onmisbaar. “We zijn blij met Elbo als partner, omdat ze ons als opdrachtgever ontzorgen”, vertelt Jaco. “Ze hebben de technische know how in huis om deze grote opdracht installatietechnisch helemaal met ons uit te rollen. We kunnen heel goed samenwerken, onze engineers spreken dezelfde taal. Als mijn engineers een vraag stellen aan Elbo dan denken ze mee in oplossingen. Dat is belangrijk voor ons. Bovendien leveren ze de beste kwaliteit producten en hebben ze veel spullen op voorraad. Heel waardevol, vooral in deze tijd. Dat is voor ons een reden om in de toekomst vaker samen te werken met Elbo. Want Elbo heeft alles in huis om dit soort gebouwen te ontwikkelen.”

Edo vult aan: “Elbo heeft flink bijgedragen aan dit gebouw door continu mee te denken in oplossingen en het hele project goed te begeleiden. Zo had Elbo snel een oplossing voor de integratie van verschillende installaties. En ze konden mee in alles wat we nodig hadden op datavlak. Vanaf het offertetraject tot de implementatie in het gebouw liep de samenwerking goed.”

State of the art techniek

Het resultaat mag er zijn. Edo vertelt: “De producten van Elbo zorgen ervoor dat Valley veilig is voor de bewoners en dat zij fijn kunnen wonen. Je hebt een bepaalde toegang nodig voordat je het gebouw in kan. Elbo is er heel goed in om zo’n protocol uit te rollen. Ze hebben alle intercominstallaties in de appartementen geleverd inclusief beeldintercom en spraakintercom, de camerasystemen voor de veiligheid, en de paslezers voor QR-codes om de verschillende zones in te kunnen.” Jaco vult aan: “Bij iedere deur waar je doorheen moet zit een codelezer. Dus niet iedereen kan zomaar de lift in of de verdieping op. Alleen de bewoner die op die plek iets te zoeken heeft. Dit zorgt ervoor dat Valley voor bewoners een veilige locatie is.”

Benieuwd naar de gebruikte oplossingen en details van dit bijzondere project?

Lees erover op onze referentie pagina

Valley Toegangscontrole
Valley Camerasystemen
Valley Vingerafdrukscanners

Instructies voor gebruik

Als het pand is opgeleverd, is Elbo nog niet klaar. Edo: “Elbo heeft rond de oplevering de receptionisten en de eigenaren een gebruikersinstructie gegeven waarin ze de techniek hebben uitgelegd. Dat is fijn, want zo zorgen ze voor een stukje kennisoverdracht. Dat is in onze ogen de juiste service en nazorg.” Jaco knikt bevestigend. “Elbo is vanaf het begin betrokken geweest bij het ontwerp van het hele beveiligingssysteem, we hebben kunnen sparren over wat belangrijk is in dit gebouw, hoe ze dat het beste konden implementeren in een totaaloplossing én ze hebben gezorgd voor een gebruikersinstructie. Dat is voor ons een totaalpartner waarmee je dit soort unieke projecten kunt beetpakken”, sluit Jaco af.

Valley binnenplaats
Valley torens

Gerelateerde projecten

U wilt nog meer weten? Ontdek hier aanvullende berichten, artikelen, blogs en video's die gerelateerd zijn aan het onderwerp van uw keuze. Wij hebben ze voor u verzameld en overzichtelijk gebundeld. Wij wensen u veel leesplezier en horen het graag als u bijzonder specifieke informatie nodig heeft.