Home - Blog / Nieuws - De steden van de toekomst: hogere gebouwen vragen om nieuwe, slimme oplossingen

De steden van de toekomst: hogere gebouwen vragen om nieuwe, slimme oplossingen

Steden van de toekomst

Samen wonen

Dat de steden drastisch gaan veranderen, merken wij bij Elbo Technology ook al aan de soort projecten en aanvragen die bij ons binnenkomen. In steeds meer hoogbouw-projecten wordt om passende, vaak gecombineerde oplossingen gevraagd. Bijvoorbeeld dat het toegangscontrole systeem gecombineerd wordt met een reserveringssysteem voor beschikbare parkeerplaatsen.

Een ander voorbeeld: een complex dat van een aantal auto’s en elektrische fietsen wordt voorzien voor alle bewoners, die door middel van een reservering daar gebruik van kunnen maken. Dat zijn leuke vraagstukken om in te vullen met onze oplossing voor toegangscontrole met bijbehorende reserveringsmodule.

De hoogte in

Een van de ontwikkelingen in steden de komende jaren is volgens de Volkskrant dat we nog meer de hoogte in gaan. “‘Verdichting’, is het sleutelwoord: meer mensen dichter op elkaar. Dat betekent ook de hoogte in.”
Maar de hoogte in mag niet zomaar. Daarbij worden er andere eisen gesteld aan bijvoorbeeld intercom voor toegang, maar ook voor ontruiming en dus veiligheid.

We schreven een tijd geleden ook al een artikel over de vereisten op gebied van brandveiligheid in dit soort hoge gebouwen. Wij kijken dan welke systemen er nodig zijn om aan de gestelde veiligheidseisen te voldoen.

Mixed use hoogbouw

Mixed use hoogbouw

Iets wat in het artikel in de Volkskrant niet wordt belicht is dat deze hoogbouw bijna niet meer enkel een woonfunctie kent. Mixed use gebouwen zijn hot; wonen, werken, recreëren en winkelen worden in één complex gecombineerd. Ook gaan steeds vaker stemmen op om ook publieke/sociale functies zoals onderwijs of (kinder)opvang te combineren.

Mixed use gebouwen vragen om een integrale benadering als het gaat om gebouwgebonden installaties. In de eerste plaats natuurlijk om de verschillende doelgroepen goed te bedienen. Maar zeker niet in de laatste plaats uit beheer- en kostenoverweging. Bij Elbo leidt dit ertoe dat onze afdeling woningbouw en utiliteit steeds vaker gezamenlijk aan projecten werken om de uitdagingen te vertalen naar slimme oplossingen.

Bent u benieuwd naar onze ervaringen en expertise op dit gebied?

We vertellen u er graag meer over. Neem contact met ons op via:

advies@elbotechnology.nl of

040 - 2679888

Gerelateerde projecten

U wilt nog meer weten? Ontdek hier aanvullende berichten, artikelen, blogs en video's die gerelateerd zijn aan het onderwerp van uw keuze. Wij hebben ze voor u verzameld en overzichtelijk gebundeld. Wij wensen u veel leesplezier en horen het graag als u bijzonder specifieke informatie nodig heeft.