Home - Blog / Nieuws - Hulphond opent deur met elektronische sleutel

Hulphond opent deur met elektronische sleutel

De Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo 2015) stelt gemeenten verantwoordelijk voor de ondersteuning van mensen die niet zelfredzaam zijn. Leonard de Rijke van Walcheren Elektrotechniek in Vlissingen merkt dat technologische oplossingen daarbij een belangrijke rol kunnen spelen. Dit resulteerde in het uitrusten van een hulphond met een Easy Door Proximity-sleutel.

Hulphond opent de deur via Easy Door

Leonard de Rijke, directeur, vertelt: “De gemeente vraagt ons steeds vaker aanpassingen te doen aan woningen van oudere of minder valide mensen. Zoals bij deze mevrouw, die alleen woont en lijdt aan epilepsie. Haar hulphond is getraind om een epileptische aanval te zien als een commando om de deur te openen voor de hulpverlening. Hiertoe zijn op diverse plaatsen in huis lezers geïnstalleerd op een hoogte van ongeveer 30 centimeter van de vloer. De hond is uitgerust met een elektronische sleutel en kan deze op commando contactloos aanbieden aan de lezermodule.”

hulphond opent deur met elektrische sleutel

Easy Door is een ideale stand-alone oplossing

Het appartementencomplex is voorzien van een uitgebreid deurcommunicatiesysteem: een afgeschermde installatie, waartoe vanwege veiligheidsredenen geen enkele andere installateur toegang krijgt. “Daarom hebben we gekozen voor Easy Door, een stand-alone module, niet gekoppeld aan andere producten en in één woning toepasbaar. Het besturingssysteem bevindt zich in de meterkast van het appartement. Zo is automatisering heel gemakkelijk plaatselijk te realiseren, zonder al te veel bekabeling en hak- en breekwerk. Als op een later moment een omvangrijker systeem gewenst is, kan de Easy Door-module gemakkelijk uitgebreid worden tot een complete oplossing.”

Inbraakpreventie voordeel van Easy Door

Een ander voordeel van dit systeem is de inbraakpreventie: de Proximity-sleutel wordt toegekend aan een specifieke woning. “Bij verlies kunnen we de sleutel deprogrammeren, zodat deze onbruikbaar wordt. Dit werkt ook goed bij studentenhuizen, waar na opzegging van de huur nogal eens vergeten wordt de sleutel in te leveren. Bij Easy Door gaat het om toekennen, erkennen en sturen: de sleutel heeft een bepaalde frequentie, een unieke code, die wordt toegekend aan de lezermodule. Als dat correspondeert met elkaar krijg je toegang. Voor blinden en slechtzienden is het eveneens een uitkomst, omdat je met de sleutel alleen maar in de buurt hoeft te komen van de lezer.”

Samen met Elbo Technology de markt verbreden

De samenwerking tussen Walcheren Elektrotechniek en Elbo Technology dateert van 1992 en is uitgegroeid tot een vertrouwensrelatie. “Regelmatig overleggen, elkaar adviseren en aanvullen: door informatie uit te wisselen kunnen we samen de markt verbreden. Zoals met Easy Door antwoord geven op vragen in het kader van de Wmo.”

Elbo Technology
Elbo Technology

Welkom in de wereld van Elbo Technology.
In de wereld van Elbo Technology hebben mensen minder zorgen en meer comfort. Omdat het gebouw waarin ze wonen of werken echt een verlengstuk van hen is. Het heeft overal ogen en oren, weet wat zijn gebruikers belangrijk vinden en handelt daar ook naar. Tijdig en onverstoorbaar. Een Elbo-gebouw ruikt onraad, ziet wie er binnen wil - genood of ongenood - maakt contact met gasten en helpt hen de weg te vinden in geval van nood. Het signaleert zelf gebreken en regelt alles naar wens, om comfortabel, veilig en energiezuinig te leven. Elbo Technology denkt niet in producten en systemen, maar in mogelijkheden. Voor uw project.

 


Gerelateerde projecten

U wilt nog meer weten? Ontdek hier aanvullende berichten, artikelen, blogs en video's die gerelateerd zijn aan het onderwerp van uw keuze. Wij hebben ze voor u verzameld en overzichtelijk gebundeld. Wij wensen u veel leesplezier en horen het graag als u bijzonder specifieke informatie nodig heeft.