Home - Blog / Nieuws - Domotica: Alles draait om de eenvoud

Domotica: Alles draait om de eenvoud

Yokis van Urmet: micro-domoticamodules voor slim schakelen in de woning

Einstein zei ooit: “Als je het niet simpel kunt uitleggen, begrijp je het niet goed genoeg.” En in de jaren tachtig zong Henk Westbroek ‘alles draait om de eenvoud’ , een boodschap die nu actueler is dan ooit. Eenvoud maakt macht. Maar niets is moeilijker dan het eenvoudig maken van dingen. Toch is het Urmet gelukt digitale micro-domoticamodules te ontwikkelen, die voldoen aan de meest eenvoudige, maar ook meest voorkomende vragen van klanten.

Domotica beleven

Gebouwautomatisering stuurt techniek aan en laat deze onderling samenwerken. De komende jaren zal er steeds meer behoefte zijn aan flexibele en toekomstgerichte installaties in de woon- en leefomgeving. Energie, duurzaamheid en renovatie zijn de belangrijkste kernwoorden, gevolgd door veiligheid en comfort. Daarnaast wordt levensbestendig wonen een steeds groter thema, met onder meer robotmaatjes die mensen stimuleren en activeren, een oogje in het zeil houden en familie en mantelzorgers ondersteunen. Kortom, de vraag naar domotica neemt toe, waarbij opvalt dat de beleving minstens zo belangrijk is als de techniek erachter.

Yokis is voordelig en breed inzetbaar

Die techniek was tot nu toe nog wel eens een drempel: omvangrijke systemen met dito prijskaartje. Dat past niet bij elk project. De digitale Yokis-modules spelen in op de momenteel meest voorkomende behoeften, namelijk flexibele oplossingen voor het bedienen van bijvoorbeeld verlichting en zonwering. Voor een professionele oplossing zijn geen dure, ingewikkelde woningautomatiseringssystemen meer nodig. Yokis werkt in combinatie met pulsdrukkers op de muur, via draadloze verbindingen of een normale elektrische kabel, al dan niet met remote control. Eigen scenario’s en persoonlijke instellingen worden geprogrammeerd met behulp van standaard drukknoppen, ook zonder software of computer. Yokis is een eenvoudig systeem, te installeren met alleen een tang en schroevendraaier, maar toch uiterst professioneel. En bovendien voordelig: tot 50% kostenbesparing op de bekabeling en arbeid, zowel bij nieuwbouw- als bij renovatieprojecten. Door de brede inzetbaarheid van Yokis in combinatie met het aantrekkelijke kostenplaatje, breekt het een hele nieuwe markt open voor de installateur.

Wilt u klanten meerwaarde bieden?

Bezoek dan voor aanvullende informatie onze website of maak een afspraak. Wij voorzien u graag van alle details, zodat u deze kans optimaal kunt benutten.

Elbo Technology
Elbo Technology

Welkom in de wereld van Elbo Technology.
In de wereld van Elbo Technology hebben mensen minder zorgen en meer comfort. Omdat het gebouw waarin ze wonen of werken echt een verlengstuk van hen is. Het heeft overal ogen en oren, weet wat zijn gebruikers belangrijk vinden en handelt daar ook naar. Tijdig en onverstoorbaar. Een Elbo-gebouw ruikt onraad, ziet wie er binnen wil - genood of ongenood - maakt contact met gasten en helpt hen de weg te vinden in geval van nood. Het signaleert zelf gebreken en regelt alles naar wens, om comfortabel, veilig en energiezuinig te leven. Elbo Technology denkt niet in producten en systemen, maar in mogelijkheden. Voor uw project.

 


Gerelateerde projecten

U wilt nog meer weten? Ontdek hier aanvullende berichten, artikelen, blogs en video's die gerelateerd zijn aan het onderwerp van uw keuze. Wij hebben ze voor u verzameld en overzichtelijk gebundeld. Wij wensen u veel leesplezier en horen het graag als u bijzonder specifieke informatie nodig heeft.