Home - Blog / Nieuws - Aanwezigheidssimulatie tijdens uw vakantie

Aanwezigheidssimulatie tijdens uw vakantie

Alle Yokis-dimmers zijn standaard voorzien van veel functionaliteiten. Zo kennen ze een ‘soft start’ & ‘soft stop’-functie. Deze functie zorgt ervoor dat lampen minder zwaar worden belast, waardoor de levensduur van de lamp aanzienlijk wordt verlengd. Lampen vervangen is minder vaak nodig, waardoor minder kosten worden gemaakt voor het onderhouden van de verlichtingsinstallatie.

Simuleer aanwezigheid door het slim schakelen
van verlichting

Tot het assortiment van Yokis-dimmers behoort ook een intelligente dimmer (MTK500E). Deze dimmer kan gebruikt worden voor het simuleren van aanwezigheid, bijvoorbeeld tijdens een vakantie of een avondje uit. Hoe dit werkt?

Geen vast patroon met de intelligente Yokis-dimmer

Met één druk op de knop kan de functie worden geactiveerd. De functie zal iedere dag gedurende een periode van vier uur actief zijn. Tijdens deze periode zal de verlichting ieder uur gedurende dertig minuten branden op 50% van de maximale lichtsterkte. Het moment waarop de verlichting in dat uur aangaat, wordt voor ieder uur willekeurig bepaald. De verlichting wordt dus niet geschakeld volgens een vast patroon waaruit kwaadwillenden kunnen opmaken dat het om een geautomatiseerde functie gaat en de bewoner niet thuis is. Het programma wordt iedere dag op hetzelfde tijdstip voor vier uur lang herhaald. Als uitgangspunt neemt de dimmer het tijdstip waarop de functie is geactiveerd.

Met startuitstelfunctie meer mogelijkheden

Indien het buiten nog licht is op het moment dat men de woning verlaat, kan de functie geactiveerd worden met startuitstel. In dat geval zal de verlichting pas worden ingeschakeld na 4, 8, 12, of 16 uur nadat het commando via een druk op de knop is gegeven. Ook het programma met startuitstel zal dagelijks worden herhaald.

Intelligente Yokis-dimmer ideaal
voor vakantieperiode

Met de vakantieperiode voor de deur, een tijd waarin inbrekers extra actief zijn, zal deze optie bij menigeen als muziek in de oren klinken. In een handomdraai is de woning uitgerust met domoticafuncties die de woning beschermen tegen ongewenste bezoekers.

Gewone verlichting kan dienst doen
als nachtverlichting

Dezelfde dimmer kan ook worden gebruikt om van ‘gewone’ verlichting, in bijvoorbeeld een kinderslaapkamer, nachtverlichting te maken. Met een aantal keer drukken op de schakelaar wordt de functie ingeschakeld. De verlichting wordt dan gedimd naar een niveau van 20%. Gedurende een uur zal de verlichting vervolgens worden gedimd naar het minimum niveau. De verlichting gaat na twaalf uur automatisch uit of kan handmatig met de drukker worden uitgeschakeld.

Productspecificatie

De modules MTK500E en MTV500ER beschermen de woning tegen inbraak of zorgen ervoor dat kinderen, en dus ook de ouders, rustig kunnen slapen.

MTK500E Multifunctioneel instelbaar relais en dimmer

 • Te gebruiken als pulsrelais, dimmer, tijdrelais, nachtlamp en voor aanwezigheidssimulatie
 • Soft start-stop functie en timer functie
 • Onbeperkt aantal bekabelde pulsschakelaars aan te sluiten binnen 50m
 • Afmetingen (lxbxd): 35 x 37 x 12 mm
 • Brutoprijs € 55,00 exclusief BTW 


MTV500ER Draadloos bedienbare dimmer met timer functie

 • Eigenschappen:
 • 0 tot 500 Watt
 • Ook bruikbaar als relais
 • Soft start-stop functie
 • Geschikt voor dimbare ledverlichting
 • Energiezuinig (50% dimmen = 50% energie)
 • Timer instelbaar van 2 seconden tot 4 uur met voorwaarschuwing
 • Extra keer drukken, tijd wordt verlengt met ingestelde tijd
 • 2x drukken: 100% lichtsterkte, 3x drukken: 50% lichtsterkte
 • Afmetingen (lxbxd): 41 x 29 x 12 mm
 • Brutoprijs € 63,00 exclusief BTW
Elbo Technology
Elbo Technology

Welkom in de wereld van Elbo Technology.
In de wereld van Elbo Technology hebben mensen minder zorgen en meer comfort. Omdat het gebouw waarin ze wonen of werken echt een verlengstuk van hen is. Het heeft overal ogen en oren, weet wat zijn gebruikers belangrijk vinden en handelt daar ook naar. Tijdig en onverstoorbaar. Een Elbo-gebouw ruikt onraad, ziet wie er binnen wil - genood of ongenood - maakt contact met gasten en helpt hen de weg te vinden in geval van nood. Het signaleert zelf gebreken en regelt alles naar wens, om comfortabel, veilig en energiezuinig te leven. Elbo Technology denkt niet in producten en systemen, maar in mogelijkheden. Voor uw project.

 


Gerelateerde projecten

U wilt nog meer weten? Ontdek hier aanvullende berichten, artikelen, blogs en video's die gerelateerd zijn aan het onderwerp van uw keuze. Wij hebben ze voor u verzameld en overzichtelijk gebundeld. Wij wensen u veel leesplezier en horen het graag als u bijzonder specifieke informatie nodig heeft.