Home - Referenties - Woningcorporatie Wonen Zuid: op de toekomst voorbereid

Woningcorporatie Wonen Zuid: op de toekomst voorbereid

Digitale sleutels: een stuk veiliger dan gewone sleutels

Sinds de samenwerking in 2019 is gestart, zijn al zes complexen van Wonen Zuid volledig voorzien van intercomsystemen van Urmet. Daarnaast heeft de corporatie onlangs gekozen voor het digitale sleutelsysteem van Urmet. Dat wordt op dit moment geïmplementeerd. René Nicolaije vertelt: “We liepen er vaak tegenaan dat mensen sleutels kwijtraakten of ze per ongeluk met een verhuizing meenamen. 

Daarom zochten we een alternatief voor gewone sleutels. Deze vraag hebben we bij Elbo neergelegd. Zij zijn daar direct mee aan de slag gegaan. Met digitale sleutels hoeven we alleen de verloren sleutel te blokkeren en niet alle sloten te vervangen vanwege inbraakrisico.”

Wonen Zuid seniorencomplexen

Veiligheid in seniorencomplexen

Ook in seniorencomplexen of bij dementerenden is dit een uitkomst. De huurders krijgen bijvoorbeeld twee sleutels, met elk een eigen nummer of kleur. Raakt er een sleutel kwijt, dan kunnen verzorgenden of familie snel en duidelijk aangeven welke dat is. Die blokkeert een gebouwbeheerder direct. Dat is een stuk veiliger dan een systeem met gewone sleutels.

Oplossingen volledig afgestemd op de doelgroep

De huurders van Wonen Zuid zijn veelal op leeftijd. René Nicolaije: "We hebben gemerkt dat zij touchscreens best lastig vinden. Het is dan fijn als je een intercom hebt die alle digitale voordelen biedt, maar wel met een gewone drukknop erop. Dat kon via Elbo met de intercoms van Urmet." De knop voor deursturing op het binnentoestel licht bovendien op zodra deze gebruikt kan worden en het entreepaneel biedt de mogelijkheid van spraakbegeleiding. Dit alles draagt eraan bij dat ze zeer intuïtief te bedienen zijn voor elk type bewoner.

Met de gekozen intercoms kunnen bezoekers bovendien zowel op naam als op huisnummer zoeken. Dat scheelt een hoop gedoe voor mensen die bijvoorbeeld alleen de naam weten en dan via brievenbussen moeten uitzoeken welk huisnummer daarbij hoort. 

informatieschermen Wonen Zuid

Digitale informatieschermen: duurzaam en praktisch

Op dit moment is Wonen Zuid samen met hun installatiepartners en Elbo bezig met digitale informatieschermen. Het IP Digital Notice Board van FDI is een uitkomst voor gebouwbeheerders. Zij communiceren via die schermen met hun huurders. Komt de glazenwasser langs? Dan plaatst de beheerder op afstand, digitaal, een bericht op het scherm in de centrale hal. Wijzigt er iets? Dan past de beheerder dat direct online aan. Bovendien scheelt dit gedoe met papieren die verdwijnen of bij een wijziging moeten worden vervangen. Dat is ook nog eens beter voor het milieu.

Goede samenwerking tussen Wonen Zuid, installatiepartners en Elbo

Wonen Zuid werkt samen met twee installatiepartners, elk verantwoordelijk voor een van de regio’s waarin de corporatie actief is: Electro Consten B.V. en Willems Installatiebedrijven. Ook zij werken nauw samen met Elbo Technology. Die samenwerking bevalt goed, vertelt Nicolaije. “Als we een vraagstuk hebben, denkt iedereen direct mee. Elbo luistert daar goed naar. Nieuwe toepassingen worden direct doorgegeven aan en netjes afgestemd met onze installateurs. 

De systemen van Urmet zijn gemakkelijk uit te breiden. Dat is een uitkomst voor de installateurs. Zij hoeven bij uitbreidingen geen ingewikkelde constructies te installeren of totaal nieuwe systemen aan te leggen. Via de cloud integreert een installateur in een handomdraai alles met elkaar."

Ook hierom koos Wonen Zuid voor Elbo Technology

De oplossingen van Urmet die Elbo Technology aan Wonen Zuid heeft geleverd, bieden nog veel meer voordelen. Denk hierbij aan:

  • Signaalverdelers met kortsluitbeveiliging. Kortsluiting wordt beperkt tot het toestel in kwestie en beïnvloedt niet de installaties in andere woningen. Zo wordt veel overlast voorkomen.
  • Uitlezen op afstand. Als er storing ontstaat, kan heel snel op afstand de bron van het probleem worden gelokaliseerd. Zo kan een installateur heel gericht op pad gaan om die op te lossen.
  • Het percentage first time fixes kan in de toekomst flink omhoog worden gebracht dankzij vaste componenten en dipswitch instellingen.

"Als we een vraagstuk hebben, denkt iedereen direct mee"

Wonen Zuid woningcorporatie intercom

Wat brengt de toekomst?

Duurzaamheid is volgens Nicolaije een belangrijk thema voor woningcorporaties, zeker ook met het oog op de toekomst. Zowel in de zin van milieuvriendelijkheid als in bestand tegen de tand des tijds. Hufterproof intercomsystemen bijvoorbeeld. Ook de schaalbaarheid maakt de systemen van Urmet duurzaam: voor zowel de huidige huurders als toekomstige huurders zijn de oplossingen geschikt of kunnen ze geschikt gemaakt worden. De focus is en blijft dat hun dienstverlening zo goed mogelijk aansluit op de behoeften van hun huurders. Wonen Zuid is klaar voor de toekomst!

Vraag een offerte aan

Weten hoe Elbo Technology uw gebouw(en) toekomstbestendig maakt?

Benieuwd welke oplossingen het best passen bij uw project? Wij helpen u graag verder. Neem contact met ons op via: 040 26 79 888. Of geef in ons online formulier uw voorkeuren op en ontvang geheel vrijblijvend een offerte:

Offerte aanvragen

De gekozen oplossingen:

  • 2Smart entreepanelen met iPassan
  • Informatieschermen van Urmet

Gerelateerde projecten

U wilt nog meer weten? Ontdek hier aanvullende berichten, artikelen, blogs en video's die gerelateerd zijn aan het onderwerp van uw keuze. Wij hebben ze voor u verzameld en overzichtelijk gebundeld. Wij wensen u veel leesplezier en horen het graag als u bijzonder specifieke informatie nodig heeft.