Home - Referenties - Voormalig GAK gebouw

Voormalig GAK gebouw

Leegstand van kantoren terugdringen

Met projecten als De Studio wil de gemeente Amsterdam leegstand van kantoren terugdringen en tegemoet komen aan de vraag naar kleine wooneenheden. Het voormalig Gemeenschappelijk Administratie Kantoor, in 1959 opgeleverd naar ontwerp van Ben Merkelbach en destijds een ultramodern gebouw, is een pand van bijna 40.000 m² bvo. De transformatie is ingezet op een bestemming als koop- en huurwoningen voor studenten en starters.

Voor de 320 woningaansluitingen en 2.000 m² commerciële ruimten, heeft men gekozen voor het 2Voice 2-draads deurcommunicatiesysteem van Urmet.
De ongekende toepassingsmogelijkheden, eenvoudige bekabeling en het ultieme installatiegemak hebben mede de doorslag gegeven.

Het systeem is uitgevoerd met een receptiecentrale voor systeemmanagement, met een ingebouwd elektronisch naamregister. Hierdoor is het mogelijk na omschakeling naar de nachtstand alle oproepen door te leiden naar het receptietoestel. Eventueel kan de oproep vervolgens worden doorverbonden naar een bewoner. Andersom kan een bewoner de receptie bellen met het binnentoestel.

Op iedere etage zijn 2 entreepanelen geïmplementeerd, in totaal maar liefst 24, waarvan 4 speciaal vervaardigde ‘Exigo’-entreepanelen. Deze zijn exclusief voor dit project uit Italië overgekomen. Daarnaast is een Passan-toegangscontrolesysteem geïnstalleerd, met 44 leeskoppen en nooddrukknoppen voor urgente situaties. Het Passan-systeem kan door de huismeester centraal beheerd worden vanaf een PC. 

productinformatie Exigo entreepaneel

 

voormalig gak gebouw
Elbo Technology
Elbo Technology

Welkom in de wereld van Elbo Technology.
In de wereld van Elbo Technology hebben mensen minder zorgen en meer comfort. Omdat het gebouw waarin ze wonen of werken echt een verlengstuk van hen is. Het heeft overal ogen en oren, weet wat zijn gebruikers belangrijk vinden en handelt daar ook naar. Tijdig en onverstoorbaar. Een Elbo-gebouw ruikt onraad, ziet wie er binnen wil - genood of ongenood - maakt contact met gasten en helpt hen de weg te vinden in geval van nood. Het signaleert zelf gebreken en regelt alles naar wens, om comfortabel, veilig en energiezuinig te leven. Elbo Technology denkt niet in producten en systemen, maar in mogelijkheden. Voor uw project.

 


Gerelateerde projecten

U wilt nog meer weten? Ontdek hier aanvullende berichten, artikelen, blogs en video's die gerelateerd zijn aan het onderwerp van uw keuze. Wij hebben ze voor u verzameld en overzichtelijk gebundeld. Wij wensen u veel leesplezier en horen het graag als u bijzonder specifieke informatie nodig heeft.