Home - Referenties - Turbine zeer geschikt voor olieraffinaderij

Turbine zeer geschikt voor olieraffinaderij

Grote en complexe raffinaderij

De opdrachtgever is een van de grootste en meest complexe olieraffinaderijen in Europa. Een keer in de vier jaar zijn onderhoudswerkzaamheden nodig. Dat gaat niet alleen om schoonmaken, maar ook om herstelwerkzaamheden, waarbij onder meer geslepen en gelast wordt.

Veiligheid voorop

Vanuit de verschillende (zware) industrieën komt steeds vaker de vraag om vanwege de risicovolle omstandigheden met minder mensen het onderhoud te plegen. Ook heeft men behoefte aan een uitgebreidere dataopslag en een optimale persoons- en omgevingsbeveiliging. Alex Otter, technisch directeur bij Mobile Shutdown System: “Die bewaking van mensen tijdens onderhoudswerkzaamheden, is onze specialiteit. Er wordt steeds meer techniek toegepast om de veiligheid te waarborgen en bij eventuele incidenten beelden terug te kijken en data te raadplegen. Wij werken daarom met toegangscontrolesystemen, camera’s en intercomsystemen met Turbine-toestellen van Elbo. In het kader van gasdetectie voeren wij 24 uur per dag metingen uit, in plaats van de gebruikelijke metingen een keer per vier uur. Ook aan communicatie besteden we steeds meer aandacht: je gaat met minder mensen het veld in, dus is het nog belangrijker goed in contact te blijven.”

Turbine integreert goed

Omdat onderhoudswerkzaamheden altijd tijdelijk zijn, verhuurt Mobile Shutdown System de benodigde apparatuur. Alle systemen waren voor de betreffende periode echter al geboekt, dus moest er een nieuwe generatie worden aangeschaft. Voor de intercomtoestellen is de keuze gevallen op Turbine. “De hoofdsoftware, die ook geüpdate is, komt uit Canada; na een vergelijkingstest bleek het systeem van Vingtor-Stentofon zeer goed te integreren. De Turbine-toestellen krijgen door de ruige omstandigheden heel wat te verduren op de plekken waar wij ze installeren, maar ze lijken ontworpen voor de industrie. Daarbij is de spraakverstaanbaarheid ongekend, zelfs bij veel lawaai tijdens het slijpen. Wat ook een belangrijk punt was bij de keuze, is de betrouwbare service van Elbo Technology; daar kun je echt op bouwen.”

Productinformatie

Tubine video: klik hier
Turbine SIP intercom: klik hier

 

Elbo Technology
Elbo Technology

Welkom in de wereld van Elbo Technology.
In de wereld van Elbo Technology hebben mensen minder zorgen en meer comfort. Omdat het gebouw waarin ze wonen of werken echt een verlengstuk van hen is. Het heeft overal ogen en oren, weet wat zijn gebruikers belangrijk vinden en handelt daar ook naar. Tijdig en onverstoorbaar. Een Elbo-gebouw ruikt onraad, ziet wie er binnen wil - genood of ongenood - maakt contact met gasten en helpt hen de weg te vinden in geval van nood. Het signaleert zelf gebreken en regelt alles naar wens, om comfortabel, veilig en energiezuinig te leven. Elbo Technology denkt niet in producten en systemen, maar in mogelijkheden. Voor uw project.

 


Gerelateerde projecten

U wilt nog meer weten? Ontdek hier aanvullende berichten, artikelen, blogs en video's die gerelateerd zijn aan het onderwerp van uw keuze. Wij hebben ze voor u verzameld en overzichtelijk gebundeld. Wij wensen u veel leesplezier en horen het graag als u bijzonder specifieke informatie nodig heeft.