Home - Referenties - Meander Medisch Centrum

Meander Medisch Centrum

Eenvoudig de weg vinden

Het nieuwe ziekenhuis van bijna 100.000 m² is licht en open, met een vriendelijke en professionele uitstraling. Het is zo ontworpen dat patiënten en bezoekers er eenvoudig hun weg kunnen vinden; de centrale Laan vormt het hart van het ziekenhuis. Het project bestaat uit verschillende bouwdelen: een deel voor de acute zorg, zoals de spoedeisende hulp en onderzoekafdelingen, een hotelgedeelte waar de verpleegafdelingen zijn ondergebracht en een gedeelte waar de poliklinieken zich bevinden. De gebouwen worden met elkaar verbonden door een uitgebreid overkapt openbaar gebied. Onder het ziekenhuis wordt een parkeergarage gerealiseerd voor patiënten en bezoekers, met plek voor ongeveer 700 auto’s.   

Integrale aanpak en kennisbundeling

Voor de bouw van het ziekenhuis is een unieke, optimale samenwerking aangegaan tussen Heijmans Utiliteitsbouw, Burgers Ergon en Ballast Nedam Bouw Speciale Projecten. De integrale aanpak en kennisbundeling zijn vastgelegd in een speciaal hiervoor opgerichte VOF. Tijdens de realisatie is duurzaamheid steeds het uitgangspunt. Daarbij worden energiebesparende technieken toegepast, variërend van LED-verlichting tot koude-warmteopslag. 

AlphaCom, Pulse en SIP intercomtoestellen

Voor de intercommunicatie is gekozen voor de krachtige en flexibele intercomserver AlphaCom van Stentofon. Dit communicatieplatform biedt maximale intercomfunctionaliteiten, gecombineerd met een hoge geluidskwaliteit door middel van HD Voice. De basis is de XE1 server, met daarbij een desktop hoofdtoestel, twee IP neventoestellen en 11 Steriel IP toestellen. Verder zijn 20 Pulse systemen – SIP-intercom ‘right out of the box’- en 36 SIP-intercomtoestellen toegepast. 

Klaar voor de toekomst

Met deze duurzame en klantvriendelijke nieuwbouw is het Meander Medisch Centrum klaar voor de toekomst. Het nieuwe onderkomen biedt nog meer mogelijkheden om de status als topklinisch opleidingsziekenhuis verder vorm te geven. 

Elbo Technology
Elbo Technology

Welkom in de wereld van Elbo Technology.
In de wereld van Elbo Technology hebben mensen minder zorgen en meer comfort. Omdat het gebouw waarin ze wonen of werken echt een verlengstuk van hen is. Het heeft overal ogen en oren, weet wat zijn gebruikers belangrijk vinden en handelt daar ook naar. Tijdig en onverstoorbaar. Een Elbo-gebouw ruikt onraad, ziet wie er binnen wil - genood of ongenood - maakt contact met gasten en helpt hen de weg te vinden in geval van nood. Het signaleert zelf gebreken en regelt alles naar wens, om comfortabel, veilig en energiezuinig te leven. Elbo Technology denkt niet in producten en systemen, maar in mogelijkheden. Voor uw project.

 


Gerelateerde projecten

U wilt nog meer weten? Ontdek hier aanvullende berichten, artikelen, blogs en video's die gerelateerd zijn aan het onderwerp van uw keuze. Wij hebben ze voor u verzameld en overzichtelijk gebundeld. Wij wensen u veel leesplezier en horen het graag als u bijzonder specifieke informatie nodig heeft.