Home - Referenties - Intercom-installaties in Nederlandse Tunnels

Intercom-installaties in Nederlandse Tunnels

Zeeburgertunnel

De Zeeburgertunnel is een verkeerstunnel onder het Buiten IJ in Amsterdam. De tunnel verbindt het Zeeburgereiland (Amsterdam-Oost) en Amsterdam-Noord met elkaar en heeft een totale lengte van 946 meter, waarvan 336 meter een afgezonken tunnel is, bestaande uit drie delen van 110 meter. Communicatie is hier van levensbelang. Elbo leverde dan ook een Vingtor-Stentofon intercominstallatie die op alles voorbereid is en helpt om eventuele calamiteiten in goede banen te leiden. Gelijktijdig voorzag Elbo in de intercomapparatuur voor de Verkeerscentrale Noordwest Nederland (VCNWN).

Tunnelproject Noord-Holland

Tunnels vragen om bijzondere beveiliging. Zoals de intercomsystemen van Vingtor-Stentofon. Voor de Zeeburgertunnel, Schipholtunnel, Coentunnel, Velsertunnel en Wijkertunnel heeft Elbo het omvangrijke systemen geleverd. In geval van nood kan hiermee de meldkamer in Velsen opgeroepen worden. De meldkamer zelf is uitgerust met een uitgebreid beheersysteem om oproepen en gesprekken vanuit de tunnels te verwerken. De apparatuur van Vingtor-Stentofon biedt daarvoor een uitzonderlijk goede geluidskwaliteit en duurzaamheid. Enkele feiten en cijfers: voor 5 tunnels zijn in totaal 379 intercom hulpposten geplaatst.

Tunnelproject Vingtor-Stentofon
Elbo Technology
Elbo Technology

Welkom in de wereld van Elbo Technology.
In de wereld van Elbo Technology hebben mensen minder zorgen en meer comfort. Omdat het gebouw waarin ze wonen of werken echt een verlengstuk van hen is. Het heeft overal ogen en oren, weet wat zijn gebruikers belangrijk vinden en handelt daar ook naar. Tijdig en onverstoorbaar. Een Elbo-gebouw ruikt onraad, ziet wie er binnen wil - genood of ongenood - maakt contact met gasten en helpt hen de weg te vinden in geval van nood. Het signaleert zelf gebreken en regelt alles naar wens, om comfortabel, veilig en energiezuinig te leven. Elbo Technology denkt niet in producten en systemen, maar in mogelijkheden. Voor uw project.

 


Gerelateerde projecten

U wilt nog meer weten? Ontdek hier aanvullende berichten, artikelen, blogs en video's die gerelateerd zijn aan het onderwerp van uw keuze. Wij hebben ze voor u verzameld en overzichtelijk gebundeld. Wij wensen u veel leesplezier en horen het graag als u bijzonder specifieke informatie nodig heeft.