Home - Referenties - Intelligente software voor veilig cellencomplex

Intelligente software voor veilig cellencomplex

Een hoogwaardig video-intercomsysteem: goed voor arrestanten, goed voor medewerkers

Hoe zorg je als cellencomplex voor minder verzet, minder vernieling én minder arbeidsintensieve begeleiding van arrestanten? Door meer vrijheden te geven en verveling te bestrijden, bedacht politie Amsterdam-Amstelland. Arrestanten kregen een televisie en computerspellen en mochten zelf licht, water en temperatuur in hun cel regelen. En dat werkte. De intercomsystemen van Zenitel zijn sinds 1993 dé oplossing hiervoor, maar toe aan vervanging. Politie Amsterdam-Amstelland kiest nu voor de videomanagementsystemen van Geutebrück. De nieuwe IP-camera’s en VMS zijn een waardevolle aanwinst: arrestanten krijgen meer vrijheden en privacy, terwijl bewakingspersoneel veiliger kan werken.

De gekozen intercom-oplossingen:

  • Geutebrück videosecurity en- management
  • AlphaCom communicatieplatform
  • 91x Intercomsystemen van Zenitel
  • 99x IP-camera’s

 

Vragen over dit project

Enorme stap vooruit in videobewaking

De politie Amsterdam-Amstelland heeft gekozen voor een geavanceerd Geutebrück-videosysteem. De vervanging van 99 bewakingscamera’s betekent een grote stap voorwaarts op het gebied van videobewaking. De intelligente software vereenvoudigt de video-analyse waarbij de privacy van arrestanten gewaarborgd blijft.

User benefits

Optimaal geluid

Optimaal geluid

Uitstekende spraakverstaanbaarheid, zonder hinderlijk achtergrondgeluid. Is het rumoerig? Dan past het geluidsvolume zich automatisch aan.

Extreem veilig

Extreem veilig

De Intercom-oplossingen voldoen aan de strengste IT-eisen voor missiekritieke systemen. Ze zijn niet alleen betrouwbaar, schaalbaar en eenvoudig te onderhouden, maar ook goed beveiligd tegen externe bedreigingen en aanvallen.

Snelle migratie

Snelle migratie

De nieuwe IP-camera’s zijn voorzien van zowel een netwerkaansluiting als een coaxverbinding. Migratie van een oud naar een nieuw systeem kan daardoor snel worden uitgevoerd. Tijdens de overgang was het camerasysteem slechts één uur uit de lucht en bleef de bestaande installatie tot het laatste moment actief.

Bart-Jan Coolen
Vragen over dit project?

Heeft u vragen over het project Cellencomplex Politie Amsterdam? Neem dan direct contact op met Bart-Jan Coolen.

Tel: 040 - 2679888
Email: b.coolen@elbotechnology.nl 

Download de hele case

Wilt u meer achtergrondinformatie over dit project? Download dan hier het uitgebreide artikel als pdf.

Download de case

Jurgen   Willems
Jurgen Willems
Productmanager Domotica & Beveiliging

In de wereld van Elbo Technology hebben mensen minder zorgen en meer comfort. Omdat het gebouw waarin ze wonen of werken echt een verlengstuk van hen is...


T: +31(0)40 267988

Gerelateerde projecten

U wilt nog meer weten? Ontdek hier aanvullende berichten, artikelen, blogs en video's die gerelateerd zijn aan het onderwerp van uw keuze. Wij hebben ze voor u verzameld en overzichtelijk gebundeld. Wij wensen u veel leesplezier en horen het graag als u bijzonder specifieke informatie nodig heeft.