Home - Referenties - Een optimale communicatie levert op en is veiliger

Een optimale communicatie levert op en is veiliger

Een demo op locatie

“Drukkerij Noordholland, onderdeel van Telegraaf Media Groep, is voor ons een nieuw contact”, vertelt René de Vos van TELECOM systems uit Capelle aan den IJssel. “Na een intensieve inventarisatie volgde een gespecificeerde offerte en kwam de vraag of we de apparatuur op locatie konden demonstreren. Aangezien we partner zijn van Elbo Technology op het gebied van de Vingtor-Stentofon intercom- en omroepapparatuur, zijn we gezamenlijk afgereisd naar Alkmaar om een demonstratie te geven. Op de meest kritische punten in het pand hebben we de intercomapparatuur ingezet om testen uit te voeren.” Er werd vooral gelet op functionaliteit en geluidskwaliteit. “Draaiende drukpersen produceren veel lawaai: op sommige plekken boven de 110 dB. Noise reduction - het terugdringen van hinderlijke achtergrondgeluiden - was daarom een belangrijke issue, evenals een goede spraakverstaanbaarheid. De Alphacom-server en Turbine-toestellen hebben alle proeven goed doorstaan; de klant was overtuigd.” Voor de installatie heeft Drukkerij Noordholland alle bekabeling vervangen. “Ze beschikken over een deskundige technische dienst, en dat is prettig samenwerken. Evenals met Elbo, die altijd een betrouwbare ondersteuning biedt.”

Solide en duidelijk

De zoektocht naar solide apparatuur voor een productieomgeving viel niet mee. “Er is niet veel geschikte apparatuur verkrijgbaar. Wij zijn daarom blij met onze nieuwe installatie: robuuste toestellen die tegen een stootje kunnen, en we kunnen elkaar goed verstaan, ondanks het lawaai en soms grotere afstanden. In tegenstelling tot bijvoorbeeld een portofoon, kunnen beide personen tegelijkertijd spreken. Daardoor hebben medewerkers hun handen vrij en kan het werk gewoon doorgaan. Ook de mededelingen via de IP-hoornluidsprekers zijn goed verstaanbaar.”

Bij Drukkerij Noordholland is de nieuwe installatie nu een halfjaar in gebruik. “Het bevalt ons goed: de bediening is eenvoudig en vooral met extreem lawaai kunnen we de verstaanbaarheid echt waarderen; het omgevingslawaai wordt goed gefilterd. Natuurlijk hebben we nog wat aanpassingen gedaan, maar dat is met de Alphacom-server en Turbine-toestellen prima te doen door onze eigen mensen. Het systeem functioneert prima!”

Productinformatie

Industrieel Turbine toestel: klik hier
Turbine video: klik hier

Elbo Technology
Elbo Technology

Welkom in de wereld van Elbo Technology.
In de wereld van Elbo Technology hebben mensen minder zorgen en meer comfort. Omdat het gebouw waarin ze wonen of werken echt een verlengstuk van hen is. Het heeft overal ogen en oren, weet wat zijn gebruikers belangrijk vinden en handelt daar ook naar. Tijdig en onverstoorbaar. Een Elbo-gebouw ruikt onraad, ziet wie er binnen wil - genood of ongenood - maakt contact met gasten en helpt hen de weg te vinden in geval van nood. Het signaleert zelf gebreken en regelt alles naar wens, om comfortabel, veilig en energiezuinig te leven. Elbo Technology denkt niet in producten en systemen, maar in mogelijkheden. Voor uw project.

 


Gerelateerde projecten

U wilt nog meer weten? Ontdek hier aanvullende berichten, artikelen, blogs en video's die gerelateerd zijn aan het onderwerp van uw keuze. Wij hebben ze voor u verzameld en overzichtelijk gebundeld. Wij wensen u veel leesplezier en horen het graag als u bijzonder specifieke informatie nodig heeft.