Home - Referenties - Domotica beleven in de Slimste Woning van Nederland

Domotica beleven in de Slimste Woning van Nederland

Samenwerking met Elbo Technology

“In het kader van de bouw van de demonstratiewoning is onze samenwerking met Elbo ontstaan, nu zo’n veertien jaar geleden. Hier worden niet alleen losse producten gedemonstreerd, maar juist de samenhang. Met Elbo hebben we over onze visie gesproken en ze vonden het dermate interessant dat zij de toegangscontrole en deurcommunicatie hebben geleverd, gelinkt aan oplossingen van andere partijen. De voordeurbel kan met onvoorstelbaar veel apparaten communiceren en de gebruiker kan bepalen waar het signaal zichtbaar wordt: op de tablet, smartphone, computer of het tv-scherm.”

“ De oplossingen in de woning worden almaar geavanceerder. Ook met Elbo praten we op dit moment over het toepassen van de volgende generatie"

Toekomstmuziek

Hoe zal De Slimste Woning van Nederland er over tien jaar uitzien? “De oplossingen in de woning worden almaar geavanceerder. Ook met Elbo praten we op dit moment over het toepassen van de volgende generatie. Er komt steeds meer intelligentie, en zo kijk ik ook naar de toekomst: aan elk apparaatje wordt intelligentie toegevoegd, zodat het ‘plug & play’ met andere apparaten kan communiceren. Daarbij gaan robots een rol spelen in de leefomgeving, bijvoorbeeld ter ondersteuning van de regie van iemands dagindeling. Ook wordt al gesproken over teleporting: dan gaat de wereld er echt heel anders uitzien. Ik ben nuchter genoeg om te beseffen dat niet alle ontwikkelingen meteen grootschalig worden uitgerold. Maar dat we in een veranderende wereld leven is zeker!”

 

Om mensen daadwerkelijk te laten beleven wat domotica voor hen kan betekenen, is een unieke demonstratiewoning gebouwd. Lees ook het interview met directeur Corien van Berlo in het digitale magazine.

Elbo Technology
Elbo Technology

Welkom in de wereld van Elbo Technology.
In de wereld van Elbo Technology hebben mensen minder zorgen en meer comfort. Omdat het gebouw waarin ze wonen of werken echt een verlengstuk van hen is. Het heeft overal ogen en oren, weet wat zijn gebruikers belangrijk vinden en handelt daar ook naar. Tijdig en onverstoorbaar. Een Elbo-gebouw ruikt onraad, ziet wie er binnen wil - genood of ongenood - maakt contact met gasten en helpt hen de weg te vinden in geval van nood. Het signaleert zelf gebreken en regelt alles naar wens, om comfortabel, veilig en energiezuinig te leven. Elbo Technology denkt niet in producten en systemen, maar in mogelijkheden. Voor uw project.

 


Gerelateerde projecten

U wilt nog meer weten? Ontdek hier aanvullende berichten, artikelen, blogs en video's die gerelateerd zijn aan het onderwerp van uw keuze. Wij hebben ze voor u verzameld en overzichtelijk gebundeld. Wij wensen u veel leesplezier en horen het graag als u bijzonder specifieke informatie nodig heeft.