Home - Referenties - Buitenplaats Marckhoek

Buitenplaats Marckhoek

Sfeerimpressie

De twee wooncomplexen, geschikt voor senioren, bevatten 91 woningen: 15 grondgebonden patiowoningen en 76 appartementen. De firma Schonck, Schul & Compagnie – die de woningen in de markt zet – heeft de unieke beleving van de omgeving en sfeer van de woningen weergegeven in een filmpje

Pakket van eisen

Voor de E-installaties heeft een team bestaande uit vertegenwoordigers van Korteweg Bouw, Verhoeven Elektrotechniek, Vesteda en de toekomstige bewoners, een pakket van eisen opgesteld. “Omdat wij een jarenlange relatie hebben met Elbo Technology, was het voor ons vanzelfsprekend hen vroegtijdig te betrekken bij dit project.” Aan het woord is Theo IJsveld, directeur van Verhoeven Elektrotechniek. “IPerVoice bleek een concurrerend alternatief voor de voorgeschreven systemen. Naast de standaard deurcommunicatie - een intercom met videophone - zijn de woningen en appartementen uitgerust met enkele basis-domoticavoorzieningen, zoals het aansturen van verlichtingsgroepen en de weergave van alarmeringen vanuit deurstandsignalering en brandmelding. In de toekomst kan het systeem naar wens verder worden uitgebreid, bijvoorbeeld met een functionaliteit voor het inroepen van zorg. Of Call Forwarding, waarmee oproepen automatisch worden doorgeschakeld naar smartphone of tablet.”

marckhoek

Installatie relatief eenvoudig

“Het heeft veel voordelen gehad dat we Elbo zo vroeg betrokken hebben. Allereerst was dit voor ons geen gebruikelijk project, dus was het prettig dat Elbo met ons kon meedenken. Zo loopt er vanuit elke woning bekabeling naar een centraal punt; om het systeem optimaal te laten functioneren, heb je te maken met maximale kabellengtes. Al dit soort specifieke uitgangspunten zijn in een vroeg stadium vastgesteld, zodat wij onze werkzaamheden daarop konden afstemmen. Daarbij was de engineering van het systeem al bij aanvang gereed, met als resultaat weinig of zelfs geen faalkosten. Helemaal geweldig toch!” 

buitenplaats marckhoek

Buitenplaats Marckhoek, Breda – Ginneken

IPerVoice-systeem van Urmet, bestaande uit:

 • 4 Elekta soft touch entreepanelen en 1 Elekta Steel entreepaneel, allen met een geïntegreerde lezer voor proximity toegangscontrol
 • Toegangscontrolelezers met RF-ontvangers bij de slagboom, parkeergarage en neveningang
 • iModo-IP-monitoren in alle woningen
 • Basis-domoticavoorzieningen: het aansturen van verlichtingsgroepen en de weergave van alarmeringen vanuit deurstandsignalering en brandmelding.

 Elbo Technology leverde niet alleen de IPerVoice-apparatuur maar ook de bijbehorende netwerkcomponenten en de commerciële en technische begeleiding.


Kenmerken iModo-IP-monitoren:

 • IP-toestel met 7” kleurenbeeldscherm en touchscreen
 • Management van woningautomatisering
 • Handsfree communicatie
 • Spraak en video naar andere appartementen
 • Video- en voicemailmogelijkheid voor bezoekers
 • Videogeheugen
 • Weergave bewakingscamera’s
 • Inductielus voor slechthorenden
 • Communicatie met receptiediensten 
Elbo Technology
Elbo Technology

Welkom in de wereld van Elbo Technology.
In de wereld van Elbo Technology hebben mensen minder zorgen en meer comfort. Omdat het gebouw waarin ze wonen of werken echt een verlengstuk van hen is. Het heeft overal ogen en oren, weet wat zijn gebruikers belangrijk vinden en handelt daar ook naar. Tijdig en onverstoorbaar. Een Elbo-gebouw ruikt onraad, ziet wie er binnen wil - genood of ongenood - maakt contact met gasten en helpt hen de weg te vinden in geval van nood. Het signaleert zelf gebreken en regelt alles naar wens, om comfortabel, veilig en energiezuinig te leven. Elbo Technology denkt niet in producten en systemen, maar in mogelijkheden. Voor uw project.

 


Gerelateerde projecten

U wilt nog meer weten? Ontdek hier aanvullende berichten, artikelen, blogs en video's die gerelateerd zijn aan het onderwerp van uw keuze. Wij hebben ze voor u verzameld en overzichtelijk gebundeld. Wij wensen u veel leesplezier en horen het graag als u bijzonder specifieke informatie nodig heeft.