Home - Virusbescherming

Virusbescherming met hulp van slimme techniek anno 2020

Ontdek oplossingen

COVID-19 bescherming

We bevinden ons op dit moment in bijzondere tijden. Het COVID-19-virus heeft onze samenleving veranderd. Voor nu, maar misschien wel voor altijd. Zeker is in ieder geval dat bij een verdere versoepeling van de beschermende maatregelen de veiligheid van publiek in openbare ruimtes, bezoekers, personeel en patiënten nog lange tijd een belangrijk punt van aandacht blijft. Gelukkig is er tegenwoordig slimme techniek, die hierbij een doorslaggevende en sterk ondersteunende rol kan spelen.

In ziekenhuizen en zorginstellingen moeten mensen worden beschermd tegen besmetting en verspreiding van het virus. Komt de reguliere zorg weer op gang, dan nemen naar verwachting de bezoekersaantallen in ziekenhuizen en zorginstellingen weer toe. Juist dan is het zaak dat iedereen veilig is en blijft: publiek, artsen, verplegend personeel… En dat geldt natuurlijk ook voor al die andere plaatsen waar mensen samen komen: kantoren, winkels, industriële settings, openbare gebouwen, het openbaar vervoer etc.

De vraag is dus: hoe garanderen we nu en straks de veiligheid? Bij Elbo Technology merken we dat zowel bedrijven en instellingen als overheidsorganisaties op zoek zijn naar hulpmiddelen die de bedrijfsvoering efficiënt ondersteunen in deze bijzondere omstandigheden. Wij helpen en bieden oplossingen die veiligheidszorg in tijden van verhoogde risico’s op virusbesmettingen beheersbaarder en makkelijker maken.

Uw uitdagingen, onze oplossingen

Veilig communiceren met patiënten

Veilige zorg bieden en veilig communiceren met patiënten, kwetsbaren en anderen in de samenleving?

In zorginstellingen en ziekenhuizen zijn mondkapjes en beschermbrillen een essentieel onderdeel van de bescherming van het personeel. Na 1 juni is het gebruik van mondkapjes ook in het openbaar vervoer verplicht. Hoe garandeert u correct gebruik ervan, zodat bescherming optimaal is? En hoe communiceert u veilig en kristalhelder met patiënten, kwetsbaren en in bedrijven en openbare voorzieningen?  

Lees verder

Verantwoord uw bedrijf of instelling (weer) openstellen voor publiek en personeel

Verantwoord uw bedrijf of instelling (weer) openstellen voor publiek en personeel?

Houd automatisch het maximale aantal aanwezigen bij. Op dit moment gelden op diverse plekken, zoals winkels en in de essentiële-beroepenindustrie, regels voor het maximale aantal mensen dat tegelijkertijd ergens binnen mag zijn. Dat zal nog wel even zo blijven. Maar: hoe houdt u nu eenvoudig bij hoeveel mensen er naar binnen gaan en vertrekken, zonder dat hiervoor ingewikkelde, intensieve en tijdrovende controles nodig zijn?

Lees verder

Besmettingsrisico’s op tijd signaleren en elimineren

Besmettingsrisico’s op tijd signaleren en elimineren?

Op plekken waar mensen genoodzaakt zijn bij elkaar te komen, zoals in ziekenhuizen, voedselvoorziening, openbaar vervoer en de openbare ruimte, en op termijn naar verwachting bijvoorbeeld ook weer kantoren, is het essentieel om het besmettingsrisico zo minimaal mogelijk te houden. Daarbij is het op tijd signaleren en elimineren van die mogelijke risico’s zeer belangrijk. Hoe doet u dat?

Lees verder

Veilige zorg bieden en veilig communiceren met patiënten, kwetsbaren en anderen in de samenleving

Garandeer correct gebruik van mondkapjes

Garandeer correct gebruik van mondkapjes, beschermbrillen en andere beschermingsmiddelen

Persoon bij een toegangscontrolesysteem

Persoon bij een toegangscontrolesysteem

 

Scan van persoon volgens vooraf gedefinieerde beschermingsmiddelen kenmerken

Scan van persoon volgens vooraf gedefinieerde beschermingsmiddelen kenmerken (masker, handschoenen, etc.)

 

Toegang goedgekeurd als resultaat positief is

Toegang goedgekeurd als resultaat positief is of een signaal met vooraf gedefinieerd bericht als het resultaat negatief is.

 

Niet alleen in ziekenhuizen en zorginstellingen, maar na 1 juni ook in het openbaar vervoer, is het gebruik van mondkapjes een belangrijk onderdeel van de bescherming tegen het COVID-19-virus. Maar of het nu gaat om bescherming voor professionals of ‘gewone burgers’: hoe garandeert en controleert u een correct gebruik van mondkapjes en andere hulpmiddelen zoals ook beschermbrillen? Zodat de dragers zowel zichzelf als de mensen om hen heen beschermen?

Geutebrück heeft een slim video-analysesysteem ontwikkeld waarmee het niet of onjuist dragen van beschermende hulpmiddelen elektronisch en volautomatisch wordt gesignaleerd. Zo kan er direct actie worden ondernomen als uw personeel of andere omstanders risico lopen. Deze techniek heeft voorzieningen om te voldoen aan de regels omtrent privacy. De verantwoordelijkheid voor privacywaarborging ligt bij gebouwbeheerders, die contact op kunnen nemen met de Autoriteit Persoonsgegevens voor meer informatie.
 

Bekijk video 1 Bekijk video 2 Download PDF

Bel 040 – 2679888 of mail naar advies@elbotechnology.nl

Veilige communicatie binnen isolatieruimtes

Communiceer
veilig

 

Isolatieruimtes waar geïnfecteerde patiënten liggen en steriele ruimtes (zoals cleanrooms) kunnen niet steeds zomaar worden betreden. Dat brengt besmettingsrisico’s en aantasting van de steriliteit met zich mee. Om dan toch helder en probleemloos op afstand te kunnen communiceren, heeft Zenitel een uitgekiend assortiment aan intelligente intercoms ontwikkeld voor een-op-een communicatie. Een compleet intercomsysteem is eenvoudig samen te stellen met alle toesteltypen van Zenitel, variërend van toestellen met 1 oproepknop, tot toestellen met een volledig toetsenbord. Ook luidsprekers in het plafond en oproepdrukkers in de nabijheid van bedden behoren tot de mogelijkheden. Ook in de ouderenzorg bij kwetsbare mensen en in bedrijven en openbare voorzieningen is het essentieel om veilig te communiceren. Onze systemen (IC-EDGE™) bieden de veiligste en meest kwalitatieve optie.

Oplossingen

Bel 040 – 2679888 of mail naar advies@elbotechnology.nl

Verantwoord uw bedrijf of instelling (weer) openstellen voor publiek en personeel

Het maximum aantal bezoekers is bereikt, de ingang blijft gesloten.

 

Een bezoeker verlaat de ruimte of winkel.

 

De volgende klant krijgt automatisch toegang.

 

Beperkt volautomatisch het maximale aantal aanwezigen

Op dit moment gelden in winkels en op veel andere plekken regels voor het maximale aantal mensen dat tegelijkertijd ergens binnen mag zijn. Dat zal nog wel even zo blijven. Maar: hoe houdt u dan eenvoudig bij hoeveel mensen er naar binnen gaan en vertrekken, zonder dat hiervoor ingewikkelde, intensieve en tijdrovende persoonlijke controles nodig zijn? Het intelligente video-analysesysteem van Geutebrück maakt het eenvoudig: het houdt realtime de toegangsverlening bij. Pas als er voldoende mensen vertrokken zijn uit een ruimte, wordt volautomatisch de toegang verleend aan iemand die naar binnen wil. Zo eenvoudig is het. Dankzij de hoogwaardige video-analyse technologie van Geutebrück.

 

Download PDF

Bel 040 – 2679888 of mail naar advies@elbotechnology.nl

Besmettingsrisico’s op tijd signaleren en elimineren

Op plekken waar mensen bij elkaar te komen, zoals in ziekenhuizen, winkels, kantoren, openbaar vervoer en in de openbare ruimte, is het essentieel om besmettingsrisico’s zo minimaal mogelijk te houden. Daarbij is het op tijd signaleren en elimineren van deze risico’s uiteraard van groot belang. De vraag is natuurlijk: maar hoe dan?

Automatisch temperatuur meten bij passanten

Meet automatisch temperatuur bij passanten en onderneem actie bij afwijkingen

Het video-analysesysteem voor Body Temperature Measurement van het Duitse topmerk Geutebrück meet met grote nauwkeurigheid de lichaamstemperatuur van passanten. Om deze vervolgens duidelijk en overzichtelijk grafisch weer te geven. Prettig en veilig op plaatsen waar veel mensen bij elkaar komen, zoals kantoren, zorginstellingen, openbare ruimtes etc. Heeft iemand een afwijkende temperatuur, dan is met dit systeemopvolging snel en eenvoudig mogelijk als iemand een risico vormt en/of zorg nodig heeft. Het systeem is standalone toepasbaar (geen verdere voorzieningen nodig), maar ook aan te sluiten op een bestaand video-managementsysteem van Geutebrück. Deze techniek heeft bovendien voorzieningen om aan de regels omtrent privacy te voldoen. Meer informatie over de precieze regels in uw situatie vindt u bij de Autoriteit Persoonsgegevens.

Bekijk video Download PDF

Bel 040 – 2679888 of mail naar advies@elbotechnology.nl

Vermijd infectiebronnen op veelgebruikte items

Vermijd infectiebronnen op veelgebruikte items zoals intercoms

Besmetting met bacteriën en virussen moet te allen tijde worden voorkomen waar dat mogelijk is. Daarom biedt Zenitel hoogwaardige intercomtoestellen, die te bedienen zijn met bewegingssensoren, elleboog- en voetschakelaars. Dat vermindert de besmettingsrisico’s aanzienlijk. Door deze toestellen communiceert iedereen nog even efficiënt als altijd, maar wel aanmerkelijk veiliger.

Naast intercomsystemen die te bedienen zijn met bewegingssensor, elleboog- en voetschakelaars, levert Zenitel ook speciale steriele intercomtoestellen en hulpmiddelen. Zo is het IP-hoofdtoestel van Zenitel uitermate geschikt voor gebruik in steriele omgevingen en voorzien van een antibacteriële voorzijde die bestand is tegen de inwerking van chemische stoffen. Een uitkomst in bijvoorbeeld ziekenhuizen. Met speciale covers die over standaard intercoms kunnen worden geplaatst, kunnen ook andere toestellen eenvoudig en volledig worden gedecontamineerd zonder dat de verstaanbaarheid vermindert.

Bekijk de mogelijkheden

Bel 040 – 2679888 of mail naar advies@elbotechnology.nl

Over Elbo Technology

Perfecte interactie tussen gebouw en mens

Elbo Technology is exclusief leverancier van intelligente oplossingen van Geutebrück en Zenitel in Nederland. Elbo Technology importeert en distribueert innovatieve, uitgekiende systemen voor communicatie, veiligheid, comfort en (energie)besparing in en rond gebouwen.

Ons uitgebreide portfolio omvat producten, diensten en systemen op het gebied van (video)intercom, woning- en gebouwautomatisering, toegangscontrole, cameraobservatie (video security & value imaging), omroep en ontruiming en noodverlichting.

We vertellen u graag meer over onze intelligente, betrouwbare oplossingen. Ook in deze bijzondere tijden staan we bij Elbo Technology voor u klaar!

Neem contact op

 

Oplossingen Zenitel

Superieure audiokwaliteit

Elbo Technology levert hoogwaardige (steriele) intercomsystemen van Zenitel met ongekende mogelijkheden voor veilige communicatie in ziekenhuizen, de zorg, industrie, openbare voorzieningen en bedrijven. Het topmerk kenmerkt zich door superieure audiokwaliteit inclusief onderdrukking van hinderlijk achtergrondgeluid (denk aan airco’s en medische apparatuur), interoperabiliteit (naadloze integratie met andere communicatie-oplossingen) en cybersecurity. Met het IC-EDGE systeem van Zenitel zijn de mogelijkheden eindeloos.

IC-EDGE

Veilige communicatie met patiënten

Communicatie met patiënten

In ziekenhuizen en zorginstellingen zijn speciale oplossingen nodig om zowel de patiënten als het personeel te beschermen en toch de beste zorg te bieden.

1. Altijd de hoogste verstaanbaarheid
2. Schaalbaar en daardoor ook in de toekomst uit te breiden
3. In een mum van tijd operationeel

Bekijk producten

Communicatie met kwetsbaren

Communicatie met kwetsbaren

Voor communicatie met kwetsbaren in de ouderenzorg combineert u twee Urmet handsfree toestellen (1183/7). Zo houdt zorgpersoneel eenvoudig en toch persoonlijk op afstand contact, terwijl het besmettingsrisico zo laag mogelijk blijft.

1. Zeer eenvoudig in gebruik
2. Persoonlijke communicatie zonder risico
3. In een handomdraai geïnstalleerd

Bekijk product

Communicatie via beschermingswanden

Communicatie via “beschermingswanden”

Onze loketintercom is een processorgestuurd open-duplex systeem. Het is speciaal ontwikkeld voor omgevingen waarbij personen worden gescheiden door beveiligingsglas of een ander vorm van afscherming waarbij men elkaar wel ziet maar de spraakcommunicatie wordt belemmerd. 

1. De installatie is snel te plaatsen
2. Zonder ingewikkelde programmering
3. Direct inzetbaar

Bekijk product

Meer oplossingen voor veilige communicatie

Steriele intercomsystemen

Van steriel naar steriel: twee steriele toestellen met een switch en knop. Met een chemisch bestendige en anti-bacteriële voorzijde.

Turbine Mini steriel intercomsysteem

Van een normaal toestel aan de buitenzijde van de kamer (Turbine Mini) naar een gekwalificeerd steriel toestel binnen met bijbehorende switch.

Compact intercomsysteem met elleboogschakelaar

Intercomtoestellen die waar gewenst te bedienen zijn met elleboogschakelaars en voetschakelaars om het risico op besmetting verder te verminderen.

Turbine intercomtoestel met 3 knoppen

Turbine intercomtoestel met drie knoppen (waarvan één voor inluisteren van buitenaf, zonder de patiënt te storen).

Inbouwloudspreker intercomsysteem

Een inbouwluidspreker en microfoon in het plafond (boven het bed) met optioneel een zachte (bal in hand) knop voor een oproep vanuit de kamer met bijbehorende switch.

Oplossingen Geutebrück

High Definition video

Topmerk Geutebrück biedt oplossingen voor video-security en value imaging die staan voor kwaliteit en innovatie; voor alle plekken waar veiligheid de hoogste prioriteit heeft; in de zorg, bij bedrijven, in het openbaar vervoer en andere openbare voorzieningen.

People counting

People Counting

Herken het aantal mensen in een ruimte of ontdek groepsvorming automatisch met ons camerasysteem. Zo kunt u bij mogelijke risico’s direct actie ondernemen.

1. Eenvoudig te plaatsen en te verbinden.
2. Aanpassingen ook later op afstand door te voeren.
3. Het systeem wordt voorgeparametriseerd opgeleverd.

Body temperature detection

Body Temperature Detection

Meet met hoge nauwkeurigheid de lichaamstemperatuur van passerende personen.

1. Standalone toepasbaar (geen verdere voorzieningen benodigd) of aan te sluiten op een bestaand VMS van Geutebrück.
2. De metingen worden via een monitor grafisch weergegeven, zodat directe opvolging eenvoudig is.
3. Privacy kan worden gewaarborgd met de techniek in dit systeem. Neem voor meer informatie over de vereisten in uw situatie contact op met de Autoriteit Persoonsgegevens.

Face mask detection

Face Mask Detection

Voor het herkennen van het dragen en correct toepassen van beschermende hulpmiddelen, zoals mondkapje en beschermbril. 

1. Volautomatische oplossing, zonder extra last en risico voor personeel om de maatregelen te controleren.
2. Grafische weergave van afwijkingen om zo snel mogelijke actie te ondernemen indien nodig.
3. Ook hier geldt dat privacy technisch gezien kan worden gewaarborgd met dit systeem. Voor de specifieke vereisten in uw situatie neemt u contact op met de Autoriteit Persoonsgegevens.

Bekijk producten