Home - Merken - Zenitel - IC-EDGE
IC-EDGE communicatiesysteem

Een slim en betrouwbaar communicatiesysteem

Nu én in de toekomst

Op het moment dat het er echt op aankomt, is er een betrouwbaar en stabiel communicatiesysteem van hoge kwaliteit nodig. Zenitel (voorheen Vingtor-Stentofon) combineert technische vooruitgang met kennis opgedaan uit cloud computing en verenigt dat in de nieuwe visie ‘Intelligent Communication at the Edge’.

Ontvang persoonlijk advies

Hello future: de kracht van IC-EDGE™

Zenitel's next-generation intelligente communicatiesysteem

Onze steeds digitalere wereld vraagt om nieuwe oplossingen. Met ontwikkelingen als de cloud, big data en machine learning zal de wereld zich op allerlei vlakken moeten aanpassen; ook op het gebied van Critical Communication. Hoe zorgt IC-EDGE™ ervoor dat u inspeelt op al deze ontwikkelingen?

communicatiesysteem goede verstaanbaarheid

Verstaanbaarheid

Horen, gehoord worden en begrepen worden zijn essentieel in elke situatie. IC-EDGE™ wordt ingezet in de meest veeleisende omgevingen ter wereld, dankzij de ongeëvenaarde geluids- en audiokwaliteit.

communicatiesysteem interoperabiliteit

Interoperabiliteit

De nieuwe generatie Intelligent Communication-systemen biedt naadloze integratie met veelgebruikte oplossingen door open standaarden en out-of-the-box connectiviteit en activering.

schaalbaar communicatiesysteem

Schaalbaarheid

Communicatiebehoeften veranderen en groeien in de loop van de tijd. De IC-EDGE™-serie is schaalbaar en robuust, om zowel nu als in de toekomst aan uw behoeften te kunnen voldoen.

communicatiesysteem met cybersecurity

Cybersecurity

De IC-oplossingen voldoen aan de strengste IT-eisen voor missiekritieke systemen. Ze zijn niet alleen betrouwbaar, schaalbaar en eenvoudig te onderhouden, maar beschermen ook tegen externe bedreigingen en aanvallen.


IC-EDGE™ oplossingen voor uw communicatiesysteem

Exclusief verkrijgbaar bij Elbo Technology

Slimme, eenvoudige en overal toepasbare communicatievoorzieningen voor de meest kritieke situaties. De nieuwe Intelligent Communication-serie bestaat uit twee delen: de IC-EDGE™ intercomtoestellen en het ICX-AlphaCom platform.

Turbine communicatiesysteem

Turbine series

IP & SIP Video Intercomtoestellen

ICX communicatiesysteem

ICX-AlphaCom platform

Slimme software voor betrouwbare IC-oplossingen

communicatiesysteem hoofdtoestellen

IP- en SIP-hoofdtoestellen

Betrouwbare toestellen voor receptie en bewakingslodges

turbine communicatiesysteem integratie kits

Turbine Integratie-kits

Geef vorm aan uw eigen intercomstation en VoIP interface

communicatiesysteem speakers

IP-speakers

Krachtige IP-luidsprekers

Advies op maat?

Benieuwd welke oplossingen uit de IC-EDGE-reeks het best passen bij uw project? Vraag hier eenvoudig een offerte of persoonlijk advies aan.

 


Intelligent ICX-AlphaCom platform

Robuust en schaalbaar communicatiesysteem

Zenitel ICX-AlphaCom platform

Het ICX-AlphaCom platform bestaat uit de ICX-Core software (virtuele server) en de nieuwe ICX 500 Gateway. De Core software kan ook op andere gecertificeerde platforms draaien. De ICX 500 Gateway biedt:

 • Quad-core processing-capaciteit (voor veel snellere bewerking);
 • Geïntegreerd(e) IC management en beveiliging;
 • Schaalbaarheid en robuustheid (o.a. geen bewegende onderdelen voor soliditeit);
 • Interoperationaliteit (o.a. Native API en Cloud-verbinding).

De ICX Gateway is de opvolger van de bekende AlphaCom XE1 audioserver. Uiteraard is het gehele ICX-AlphaCom platform verkrijgbaar bij Elbo Technology. Ga voor meer informatie of bestelmogelijkheden naar onze online bestelomgeving.


IC-Edge™

Alles voor veiligheid ter plaatse

 

De IC-EDGE™ is de verzamelnaam voor alle Turbine en Exigo IP- en SIP-intercomtoestellen. Alle producten uit deze reeks staan voor intelligentie, gebruiks- en installatiegemak en voor interoperabiliteit, dankzij Cloudverbinding, de industriële standaarden waar ze aan voldoen en vele integratiemogelijkheden.

Bekijk de video over Zenitel's onverwoestbare turbine toestellen en ontdek waarom deze toestellen onmisbaar zijn voor het garanderen van betrouwbare communicatie in kritieke situaties.

IC-Edge™ communicatiesysteem - de gehele reeks

 • Turbine IP- en SIP-intercoms — Bestand tegen vijandige situaties, waaronder extreme wisselingen in temperatuur, vandalisme en luide, vieze of stoffige omgevingen.
 • Turbine IP- en SIP-video-intercoms — Kristalhelder geluid in combinatie met een grote beeldhoek, samen in een robuust toestel dat zelfs onder de meest extreme omstandigheden kan presteren.
 • Turbine Industriële IP- en SIP-intercoms — Zowel on- als offshore bestand tegen chemische en milieugevaren. Deze intercomsystemen voldoen aan alle industriële en offshore-eisen.
 • Turbine Ex IP- en SIP-intercoms — Explosieveilige, robuuste toestellen, die niet alleen voldoen aan industriële en offshore-eisen, maar ook aan eisen voor ATEX Zone 1-toepassing.

 

 • Turbine Mini IP-toestellen — Speciaal voor gebruik binnen, als communicatie- informatie of noodpunt.
 • Turbine Integratie-kits
 • IP-speakers — Kunnen dankzij IP afzonderlijk worden aangesproken en gemonitord. Dankzij versterkers in de speakers zelf is er geen centrale versterker meer nodig, waardoor het systeem zeer schaalbaar wordt.
 • IP- en SIP-hoofdtoestellen — Voor receptie en bewakingslodges. Inclusief bedieningspanelen die kunnen worden gebruikt voor het handmatig selecteren van zones, brandalarmen, gasalarmen of andere acties. Ook voor industriële toepassingen. Voor gebruik in combinatie met intercomtoestellen en Exigo-systemen.

Historie Vingtor-Stentofon

Zenitel heeft ervoor gekozen om richting de toekomst te kiezen voor één merknaam: Zenitel. Velen zullen de producten van Zenitel nog kennen onder de merknaam Vingtor-Stentofon. Uiteraard blijven de producten van dezelfde kwaliteit.