Home - Blog / Nieuws - "Onze Peter" gaat met pensioen!

"Onze Peter" gaat met pensioen!

Peter Smulders:
"Graag wil ik iedereen bedanken voor de geweldig fijne samenwerking, ik heb bij Elbo echt een hele fijne tijd gehad, zowel met collega's als met klanten en installateurs!"

Vandaag mocht ik “Onze Peter” interviewen, wat een fijn gesprek was dat! Zelf werk ik pas enkele maanden bij Elbo Technology, jammer om Peter pas goed te leren kennen op het moment dat hij vertrekt… want Peter is een ontzettend vrolijke, vriendelijke en behulpzame collega.

Ik vroeg Peter of mijn inschatting van hem als persoon een beetje klopte, waarop hij antwoordde dat zijn vrouw Elisabeth wel eens zegt dat hij soms te snel ja zegt, wanneer hij om hulp gevraagd wordt en dat zegt genoeg.

Die eigenschappen zijn naast een enorme dosis kennis, natuurlijk fantastisch voor een technisch specialist op de service afdeling, ontzettend jammer dat hij ons team gaat verlaten. Maar zoals Peter zelf zegt, er is een tijd van komen en een tijd van gaan.. en zo is het ook. We gunnen Peter een bijzonder mooie nieuwe fase in zijn leven, waarin hij mag genieten van zijn welverdiende rust en alle reizen die hij met zijn vrouw nog wil maken!

Ik neem jullie even mee in het gesprek dat ik met Peter had.

Hoe lang heb je voor Elbo gewerkt en in welke functie?

Ik heb ruim 17 jaar met veel plezier voor Elbo gewerkt als technisch specialist en had een ontzettend groot pakket aan producten waar ik service voor verleende. Zowel voor de woningbouw markt als voor utiliteitsprojecten. 

17 jaar is een hele tijd, wat deed je hiervoor?

Hiervoor heb ik meerdere functies bekleed. Ik heb gewerkt voor bedrijven als bijvoorbeeld Fuji en Philips, waar ik met 3 collega’s verantwoordelijk was voor de gehele plant. Maar nooit vond ik zo goed mijn draai als bij Elbo. De ene keer doordat ik de bedrijfsprocessen te benauwend vond, de andere keer stond de manier van leidinggeven mij niet aan. Bij Elbo vond ik dat wel!

Je vertelde al dat je veel verre reizen hebt gemaakt en deze nog veel meer wil gaan maken nu?

Ja, dat klopt. Mijn vrouw en ik zijn dol op reizen en gaan dat de komende jaren nog veel meer doen, minimaal 3x per jaar.

Welke reizen hebben de meeste indruk gemaakt op jou?

Mijn absolute top drie is: Nieuw Zeeland, Zuid Afrika en Argentinië. Dat waren echt enorm bijzondere reizen. We blijven dan vaak 4 weken weg en willen veel zien en doen. Als we dan weer terug zijn moeten we echt even bijkomen.

Even terug naar jouw loopbaan, wat sprak jou aan bij Elbo?

De gemoedelijkheid en openheid en de verantwoordelijkheden welke ik kreeg.

Waarop kunnen klanten rekenen bij jou?

Afspraak is afspraak, dat credo van Elbo past helemaal bij mijn manier van werken. Wanneer mensen mij om hulp vragen zorg ik dat het opgelost wordt. Als ik iets beloof uit te zoeken en terug te bellen, dan zal ik dat zeker niet vergeten.

Wat is jouw grootste drijfveer?

Het contact met klanten en de afwisseling van alle werkzaamheden. Daarnaast vond ik het fantastisch om kennis door te kunnen geven via alle trainingen die ik in de afgelopen 15 jaar heb gegeven. En techniek is natuurlijk echt een prachtig vak. Als klein manneke schroefde ik al alles uit elkaar om het vervolgens weer in elkaar te zetten en een paar schroeven over te houden.

Er zijn veel technologische ontwikkelingen gaande. Hoe zie jij de toekomst van toegangscontrole en centraal beheer? En de toekomst voor Elbo?

Ik zie echt een grote toekomst voor toegangscontrole, een fantastisch product waarmee nog veel meer mee mogelijk is dan nu vaak gebruikt wordt. Bijvoorbeeld met parkeren, als iemand aan komt rijden met de auto en het knopje van zijn handzender gebruikt, komt de lift al naar beneden waar je zo met de auto in kunt rijden. De lift brengt je vervolgens naar de etage in een parkeergarage waar nog plek vrij is en het lampje boven de parkeerplek geeft aan waar je kunt staan. Dat is toch fantastisch!

Ook Yokis woningautomatisering biedt veel kansen. Ook een geweldig product waarmee veel mogelijkheden zijn om het leven comfortabeler te maken en waarvan een compleet nieuwe lijn komt.

Daarnaast kan Elbo met centraal beheer ook een geweldige slag maken. De techniek is er klaar voor! Met behulp van het digitale programma IPassan Manager kan Elbo installateurs erop wijzen waar ondersteuning nodig is, nog voordat er een melding komt van klanten, daarmee kunnen we de installateur echt ontzorgen. En als we nauwer betrokken raken bij projecten, door bijvoorbeeld aan te sluiten bij bouwvergaderingen en meer aanwezig te zijn op locatie kunnen mogelijke problemen voorkomen worden. Door al vroeg betrokken te zijn bij projecten kunnen we ook beter inspelen op de wensen van klanten. We doen dat al, zoals bijvoorbeeld voor corporatie Rochdale.

Kansen genoeg dus! Grijp ze! Dat ga ik ook doen.

Bedankt Peter voor jouw openheid en ontzettend leuk gesprek.


Janneke Wesel

Marketing & Communicatie
Elbo Technology

Elbo Technology
Elbo Technology

Welkom in de wereld van Elbo Technology.
In de wereld van Elbo Technology hebben mensen minder zorgen en meer comfort. Omdat het gebouw waarin ze wonen of werken echt een verlengstuk van hen is. Het heeft overal ogen en oren, weet wat zijn gebruikers belangrijk vinden en handelt daar ook naar. Tijdig en onverstoorbaar. Een Elbo-gebouw ruikt onraad, ziet wie er binnen wil - genood of ongenood - maakt contact met gasten en helpt hen de weg te vinden in geval van nood. Het signaleert zelf gebreken en regelt alles naar wens, om comfortabel, veilig en energiezuinig te leven. Elbo Technology denkt niet in producten en systemen, maar in mogelijkheden. Voor uw project.

 


Gerelateerde projecten

U wilt nog meer weten? Ontdek hier aanvullende berichten, artikelen, blogs en video's die gerelateerd zijn aan het onderwerp van uw keuze. Wij hebben ze voor u verzameld en overzichtelijk gebundeld. Wij wensen u veel leesplezier en horen het graag als u bijzonder specifieke informatie nodig heeft.