Home - Blog / Nieuws - Havenkwartier Katendrecht; stoer gebouw in het hart van het schiereiland

Havenkwartier Katendrecht; stoer gebouw in het hart van het schiereiland

Opleveringsfase aangebroken

Als na een lange bouwperiode de opleveringsfase is aangebroken, dan is het voor ons, maar ook voor onze klant een mooi moment om bij een project te zien hoe het intercomsysteem er uit ziet. Sven van Dijk en Claudia Meessen waren te gast op de bouwplaats van project Havenkwartier. De elektrotechnische installaties zijn in opdracht van Heijmans uitgevoerd door H.Ek installatiemaatschappij en Rob van Kessel, projectengineer leidde ons rond. Een prachtig nieuwbouw appartementencomplex met mooie abstracte vormen; daar staat het Urmet Alpha entreepaneel mooi.

162 appartementen met Urmet Miro kleurenmonitor

Bij de ingangen zijn er twee entreepanelen; één voor overdag als de schuifdeuren automatisch open gaan, en één voor de avond en nacht, dan moet de bezoeker buiten aanbellen. De in totaal 162 appartementen zijn uitgerust met een Urmet Miro kleurenmonitor met hoorn. Vanuit onderhoudsperspectief is het zeer wenselijk dat er zo min mogelijk storingen optreden na oplevering, waar een 2voice systeem uitermate geschikt voor is. Door middel van het toepassen van een signaalverdeler in de meterkast van iedere woning ontstaat er een kortsluit vast systeem. Deze toepassing zorgt ervoor dat als er in één woning iets aan de hand is met het intercom systeem, niet iedere bewoner hier last van heeft. 

Prachtig uitzicht op de Maashaven

Terwijl we door het gebouw lopen zegt Rob met een trotse blik, “even zelf ook wat foto’s maken”. Intussen praten we met één van zijn collega’s die zelf het installatiewerk heeft gedaan. Als Sven vraagt hoe Urmet bevalt kijkt hij ons heel relaxed aan; “werkt heel prettig en eenvoudig met de dipswitches en programmeren via een Wifi verbinding op het entreepaneel”. Dat horen we natuurlijk graag. Het appartement waar we een blik mochten werpen, biedt een prachtig uitzicht op de Maashaven. Binnenkort kan de eigenaar hiervan genieten en aan de slag met de inrichting, want als we weglopen komt de schoonmaakploeg er al aan.

"Urmet is eenvoudig te installeren en programmeren 
via de Wi-fi verbinding op het entreepaneel"

Benieuwd naar de gebruikte oplossingen en details van dit project?

Lees erover op onze referentie pagina

Gerelateerde projecten

U wilt nog meer weten? Ontdek hier aanvullende berichten, artikelen, blogs en video's die gerelateerd zijn aan het onderwerp van uw keuze. Wij hebben ze voor u verzameld en overzichtelijk gebundeld. Wij wensen u veel leesplezier en horen het graag als u bijzonder specifieke informatie nodig heeft.