Menu
Home > Blog / Nieuws > Next level intercom
Woensdag 27 December 2017

Next level intercom

Dit mag nieuws heten: een intercomoplossing tot duizenden toestellen, zonder centrale apparatuur.

Zo brengt wereldmerk Vingtor-Stentofon high end intercom ook binnen bereik voor kleinere organisaties, zoals winkels, scholen en kantoren. Je begint met één of enkele toestellen en laat het systeem volstrekt organisch met je meegroeien.

Schaalbaar ‘to the max’

De oplossing heet Pulse en maakt gebruik van de processorcapaciteit van de toestellen. Daardoor kun je er één gebruiken als centrale voor maximaal 64 toestellen. Zo kun je vervolgens tot 50 locaties aan elkaar koppelen, zonder centrale apparatuur. Dus ook geen extra licentiekosten! Installatie is in no time gepiept. Alle IPtoestellen van Vingtor-Stentofon hebben een ingebouwde SIP- en webmanagement server. Ze worden dus automatisch opgespoord door de webbrowser. Ook programmeren is uiterst eenvoudig. Even de managementsoftware voor het hoofdtoestel activeren en de neventoestellen configureren en verbinden met het IP-netwerk. Binnen tien minuten is Pulse klaar om te communiceren, inclusief de voordelen van Critical Communication over IP: Voice over IP in de overtreffende trap. Met de geïntegreerde beveiligingsfuncties en audiokwaliteit die nodig zijn bij kritische situaties en omgevingen.

Neusje van de zalm

Als een organisatie later behoefte krijgt aan bepaalde specifieke functionaliteiten, kan deze alsnog overschakelen op de Alphacom intercomcentrale van Vingtor-Stentofon. Dat is het neusje van de zalm op intercomgebied. Geschikt voor IP- en conventionele intercomtoestellen, onbeperkt uit te breiden en uitstekend te integreren met andere beveiligingsen gebouwenmanagementsystemen. Zoals Exigo, het eerste volledig op IP gebaseerd systeem voor algemene omroep, alarmering en evacuatie. Ook Vingtor-Stentofon. Kortom: de ideale oplossing voor de meest omvangrijke gebouwencomplexen. Van zorg- en onderwijsinstellingen, kantoren en winkelcentra en bankgebouwen, detentiecentra en andere vormen van utiliteitsbouw waarin veiligheid en communicatie hand in hand gaan.

Fenomenale geluidskwaliteit

Elbo kan voor elke situatie de beste intercomoplossing leveren. Van analoog tot IP en van eenvoudig tot zeer geavanceerd of de onverwoestbare Turbine-toestellen. Alles met de legendarische audiokwaliteit van VingtorStentofon (High Definition Voice). Een mooie uitsmijter ter illustratie: in een ondergronds distributiepunt bij een winkelcentrum konden ze de chauffeurs heel moeilijk verstaan. Heel begrijpelijk: een draaiende motor in een afgeloten betonnen bak. Hier komt de Active Noisen Cancelling van Vingtor-Stentofon optimaal tot zijn recht. Storende achtergrondgeluiden worden er zo goed uitgefilterd, dat de verstaanbaarheid enorm is verbeterd. Zo kreeg Elbo in twee minuten voor elkaar wat drie eerdere aanbieders niet was gelukt.

Het innovatieve VingtorStentofon is dé standaard voor interne communicatie, ongeëvenaard in geluidskwaliteit, betrouwbaarheid, duurzaamheid en compatibiliteit.

Het ziet eruit als HiFi en zo klinkt het ook: de onverwoestbare serie Turbine, voor bedrijfskritische communicatie in de meest veeleisende omgevingen. Boven een hoofdtoestel voor industrie en andere sectoren waar de intercom extra robuust moet zijn. De toestellen onderdrukken hinderlijk achtergrondgeluid voor sublieme audiokwaliteit onder alle omstandigheden.

Dit hoofdtoestel met touchscreen beeldscherm en HD Voice is breed inzetbaar in de intercom­oplossingen van Elbo. Onder meer geschikt voor real time videoconferencing.


De integrale oplossingen van Elbo Technology.

Wilt u weten wat de integrale oplossingen van Elbo Technology voor uw gebouw(en) kunnen betekenen op het gebied van communicatie, veiligheid en beheer? We komen graag langs voor een projectanalyse of een demonstratie van de Yokis beheer- en gebruikersapp. Beide geheel vrijblijvend.

Bel of mail ons vandaag nog:
+31(0)40 - 26 79 888
verkoop@elbotechnology.nl

Als eerste op de hoogte van ons laatste nieuws?

Meld u aan voor onze notificatieservice

Of volg ons op: