Home - Blog / Nieuws - Intercom op maat, er is zo veel mogelijk

Intercom op maat, er is zo veel mogelijk

Een RVS-intercom op de millimeter nauwkeurig

Neem nu een renovatie van een bestaande rechtbank waarbij de systemen voor intercommunicatie vervangen dienen te worden. In de cellen, met dikke betonnen muren, zitten nu sparingen die niet overeenkomen met die van de gewenste intercomtoestellen. De sparing aanpassen is erg bewerkelijk en dus niet wenselijk. Elbo Technology heeft de mogelijkheid om op de millimeter nauwkeurig een RVS-intercomtoestel te ontwerpen en te laten maken zodat het precies past in de bestaande ruimte. U wilt liever een intercomtoestel met Piëzodrukker? Geen probleem.

Intercom in elk gewenst materiaal

Niet alleen het formaat maar ook het gewenste materiaal kan reden zijn om af te wijken van de standaard toestellen. Voor een monumentaal pand in Den Haag leverden wij jaren geleden al een intercomtoestel gemaakt van messing. Het was een eis van de opdrachtgever en nu hangt er dus een, op maat gemaakt, messing intercomtoestel.

Verschillende opties qua vorm en uitvoering

Soms komt de vraag of we een intercomtoestel met 6 of 7 oproepdrukkers kunnen maken. Met gravering? Oh ja doe maar, want een stickertje is ook niet meer van deze tijd. Een eigen toegangslezer of camera integreren, extra ledverlichting voor bij de geïntegreerde camera, in mijn favoriete RAL-kleur? Het begint al te wennen, maar ook dit is allemaal geen probleem. Kan het toestel ook ei-vormig? Jawel, u bent zelfs niet de eerste die het vraagt. Is er door alle wensen geen ruimte meer voor de IP-print van het intercomtoestel? Dan plaatsen we deze verderop. Lees hier meer over in mijn vorige blog “Tover je IP uit je intercom”.

Eigen technisch tekenaar

Dankzij een eigen technisch tekenaar kunnen we snel en flexibel inspelen op uw wensen. Toch nog een andere gravering, een extra oproepdrukker, of die ene led toch wat meer naar boven? Het is snel aangepast. Is het ontwerp akkoord, dan laten wij de maatwerk RVS-voorplaat van het intercomtoestel bij een vaste, en al sinds lange tijd vertrouwde leverancier, fabriceren. Zodra de RVS-voorplaat bij ons binnen is, starten we met de assemblage van de onderdelen van het intercomtoestel. IP? Conventioneel? Met camera? Ook nu is weer heel veel mogelijk.

intercom op maat laten maken

RVS-intercom standaard geschikt voor binnen en buiten

Standaard worden de maatwerktoestellen gemaakt met een geborstelde RVS 316 voorplaat van 2,5mm dik met een IP65 oproepdrukker, indien gewenst met led. De speaker wordt voorzien van een doorprikbeveiliging en de microfoon is beschermd tegen binnenkruipend vocht. Deze toestellen zijn dus uitermate geschikt voor zowel binnen als buitengebruik.

Nog meer specifieke maatwerkwensen? Neem dan contact met ons op.

Bas Toirkens
Commercieel product specialist

"Met plezier steeds weer de beste oplossing weten te vinden"


Gerelateerde projecten

U wilt nog meer weten? Ontdek hier aanvullende berichten, artikelen, blogs en video's die gerelateerd zijn aan het onderwerp van uw keuze. Wij hebben ze voor u verzameld en overzichtelijk gebundeld. Wij wensen u veel leesplezier en horen het graag als u bijzonder specifieke informatie nodig heeft.