Home - Blog / Nieuws - Intelligente gebouwentechniek voor comfortabel en veilig wonen

Intelligente gebouwentechniek voor comfortabel en veilig wonen

gebouwentechniek voor woningautomatisering

Tijdens de partnermeetings blikt Urmet samen met ons vooruit op de laatste innovaties op het gebied van intelligente gebouwentechniek. Om maar wat voorbeelden te noemen: een serverless (video-)intercomsysteem dat zichzelf vrijwel volledig programmeert, nieuwe entreepanelen geschikt voor lettertoevoegingen en beheer op afstand. Ook een highlevel interface voor liftmanagement, oplossingen voor energiemanagement en systeemoverschreidende applicaties voor het programmeren en beheren van de diverse systemen zijn relevante ontwikkelingen.

Door al deze innovaties op het gebied van gebouwentechniek zie ik het leven in en om de woning steeds veiliger en comforabeler worden. Omdat steeds meer (huishoudelijke) apparaten en installaties gekoppeld worden op basis van IP, kunnen we veel dagelijkse bezigheden automatiseren. De was die al gedraaid is als je thuiskomt, de oven en CV die al werken wanneer je wegrijdt van het werk en verlichting die automatisch in- en uitschakelt op basis van zonsopgang en zonsondergang. Zo houden we meer tijd over voor de leuke dingen in het leven.

Gebouwentechniek maakt woningbeheer op afstand mogelijk

Alles in huis via één app controleren en beheren? Er zijn talloze opties voor beheer op afstand, ook voor de bewoners zelf. Even kijken in de kinderkamer of de kleine al slaapt. Brandt het licht nog? Alles rustig rond het huis? Zelfs als je niet thuis bent, kun je zien wie er aanbelt, je bezoek te woord staan en als je wilt zelfs binnenlaten. Dat geeft voor veel mensen een gevoel van comfort en veiligheid. Die mogelijkheden klinken voor veel mensen nog futuristisch maar in werkelijkheid worden veel van deze funtionaliteiten al in ruime mate toegepast in woningen en gebouwen.

"Door al deze innovaties op het gebied van gebouwentechniek zie ik het leven in en om de woning steeds veiliger en comforabeler worden."

Gebouwentechniek dient de mens

Wat in elk geval ook op de markt zal komen binnen afzienbare tijd, is een op IP-gebaseerd systeem, dat min of meer zelfprogrammerend is. Meer gemak dus voor de installateur, die een IP-oplossing daarmee ook meer toegankelijk maakt voor kleine complexen en individuele gebruikers.

Wat we nu al mogelijk maken is de koppeling van ons video-intercomsysteem naar tal van services via bijvoorbeeld spraakherkenning. Om langer zelfstandig te blijven wonen, maar ook om het leven een stuk comfortabeler te maken. Denk aan het binnenlaten van mantelzorgers vanuit bed of stoel of het bedienen van de verlichting op afstand. Maar ook pizza’s bestellen, de tennisbaan reserveren of het regelen van een afspraak voor het oplossen van storingen aan een cv-ketel. Wat willen we nog meer?

Meer weten over de mogelijkheden van gebouwentechniek?

Ontdek woningautomatisering

Jurgen   Willems
Jurgen Willems
Productmanager Domotica & Beveiliging

In de wereld van Elbo Technology hebben mensen minder zorgen en meer comfort. Omdat het gebouw waarin ze wonen of werken echt een verlengstuk van hen is...


T: +31(0)40 267988

Gerelateerde projecten

U wilt nog meer weten? Ontdek hier aanvullende berichten, artikelen, blogs en video's die gerelateerd zijn aan het onderwerp van uw keuze. Wij hebben ze voor u verzameld en overzichtelijk gebundeld. Wij wensen u veel leesplezier en horen het graag als u bijzonder specifieke informatie nodig heeft.