Home - Blog / Nieuws - Hoe techniek de zorg beter maakt

Hoe techniek de zorg beter maakt

Video-observatie en persoonsidentificatie

Patiënten, personeel en bezoekers moeten erop kunnen vertrouwen dat ze zich in een veilige omgeving bevinden. Dag en nacht. Ze moeten het gevoel hebben dat er waakzaam en alert wordt gereageerd bij eventuele problemen en dat bijzonderheden snel worden opgemerkt. Door video-observatie en akoestische bewaking wordt continu geobserveerd en worden de kleinste afwijkingen gedetecteerd. Bovendien biedt integratie van video en persoons- of productidentificatie een extra bescherming van bijvoorbeeld dementerenden of couveusekinderen aan de ene kant of tegen diefstal van rolstoelen en andere kostbare goederen aan de andere kant.

Wall of knowledge en receptiediensten

Een patiënt of bewoner die om hulp vraagt, een leverancier die bij een verkeerde deur staat of een medewerker in de lift. Voor iedereen geldt dat ze snel en duidelijk geholpen willen worden door een behulpzame stem. Middels een wall of knowledge, receptiediensten, intercom en video beschikt het gebouw over opmerkzame ogen en oren die continu zien en horen waar assistentie nodig is.

Techniek in de zorg zorgt aan de hand van ICT-integratie voor processoptimalisatie

ICT-integratie

Als het gaat om gegevens van patiënten, is zorgvuldigheid simpelweg een vereiste. Op het gebied van privacy, maar ook bij het toedienen van de juiste medicatie. Innovatieve, geïntegreerde technieken zoals value-imaging zorgen ervoor dat gevoelige informatie en processen op de meest accurate en nauwkeurige manier worden geregistreerd en gecontroleerd. Bovendien wordt de wet op privacy met onze oplossing maximaal gewaarborgd.

Techniek in de zorg: meer veiligheid en comfort

Toegangscontrole en sleutelbeheer

Beveiliging en bescherming van mensen, ruimtes en eigendommen moet een vanzelfsprekendheid, een zekerheid zijn. Zowel bij de dagelijkse operatie als in kritieke situaties. Met integrale technologie zorgen we ervoor dat centraal beheer en  centrale toegang feilloos functioneren in elke situatie.

Alles over toegangscontrole

Zorgeloze domotica

In een omgeving waar zorg centraal staat, is dagelijks comfort en bedieningsgemak van groot belang. Een bewoner kan bijvoorbeeld met één druk op de knop de verlichting, zonwering en eventueel andere zaken bedienen. Gemakkelijk en veilig.  Daarnaast maken onze receptiediensten een efficiënte manier van communiceren mogelijk waarbij personeel, patiënten en bezoekers worden voorzien van accurate en direct beschikbare informatie.

Alles over domoticasystemen

Ook ouderen profiteren van slimme techniek in de zorg

Integrale techniek in de zorg

Voor elk vraagstuk in de wereld van beveiliging en informatievoorziening bestaat een oplossing. Elbo biedt solide totaaloplossingen die verder gaan. Juist de integratie van verschillende technieken in één omgeving maakt dat we meerwaarde kunnen bieden en gebouwentechniek voor de zorgsector naar een hoger niveau kunnen tillen. De combinatie van extra ogen, oren en een stem zorgen voor optimale veiligheid en bescherming. Niet alleen van de patiënt, maar van alles en iedereen in en om het gebouw. Dag en nacht.

Wilt u gebruik maken van innovaties en techniek in de zorg? Wij denken graag met u mee. Neem gerust contact met ons op via  040 - 2679888

Elbo Technology
Elbo Technology

Welkom in de wereld van Elbo Technology.
In de wereld van Elbo Technology hebben mensen minder zorgen en meer comfort. Omdat het gebouw waarin ze wonen of werken echt een verlengstuk van hen is. Het heeft overal ogen en oren, weet wat zijn gebruikers belangrijk vinden en handelt daar ook naar. Tijdig en onverstoorbaar. Een Elbo-gebouw ruikt onraad, ziet wie er binnen wil - genood of ongenood - maakt contact met gasten en helpt hen de weg te vinden in geval van nood. Het signaleert zelf gebreken en regelt alles naar wens, om comfortabel, veilig en energiezuinig te leven. Elbo Technology denkt niet in producten en systemen, maar in mogelijkheden. Voor uw project.

 


Gerelateerde projecten

U wilt nog meer weten? Ontdek hier aanvullende berichten, artikelen, blogs en video's die gerelateerd zijn aan het onderwerp van uw keuze. Wij hebben ze voor u verzameld en overzichtelijk gebundeld. Wij wensen u veel leesplezier en horen het graag als u bijzonder specifieke informatie nodig heeft.