Menu
Home > Blog / Nieuws > Bart-Jan Coolen: "Vooruitblik in de utiliteitswereld"
Woensdag 27 December 2017

Bart-Jan Coolen: "Vooruitblik in de utiliteitswereld"

Bart-Jan Coolen, Business Development & Productmanager bij Elbo verwacht op korte termijn veel van value imaging, een ontwikkeling die zorgt dat je cameraobservatie niet alleen kunt inzetten voor beveiliging maar ook voor het bewaken en optimaliseren van bedrijfsprocessen.

De crux is dat je metadata van bijvoorbeeld scanners, weegbruggen en ERP-systemen aan beelden koppelt. Zo kun je snel de bewijslast vinden die je zoekt of opsporen waar iets is misgegaan in het proces. Elbo zet hiervoor de high end apparatuur in van Geutebrück en heeft onder andere projecten lopen bij de politie. In de logistieke dienstverlening ziet een aantal grote partijen eveneens de mogelijkheid tot snelle return on investment.

"Ik verwacht veel van intelligente video- en audio-analyse."

Bart-Jan ziet veelbelovende ontwikkelingen rond IPtechnologie. Met name door sensoren te koppelen aan bestaande devices zoals de intercom en gebruik te maken van intelligente audio- en videoanalyse. Denk aan agressiedetectie door je intercom op basis van slimme algoritmes te laten reageren op glasbreuk of andere signalen. Ook kun als operator zelf de intercom als audiobron bijschakelen als je ziet dat er ergens iets gebeurt. Dat kan excessen voorkomen in binnensteden, maar ook van waarde zijn in sectoren als oil & gas. Aan camera’s kun je even goed andere sensoren koppelen, bijvoorbeeld voor bewegingsdetectie. Maar beeld kost wel veel bandbreedte. De introductie van 5G, rond 2020, opent in dat opzicht een wereld van nieuwe mogelijkheden. Dat wordt honderd keer sneller dan 4G!


De integrale oplossingen van Elbo Technology.

Wilt u weten wat de integrale oplossingen van Elbo Technology voor uw gebouw(en) kunnen betekenen op het gebied van communicatie, veiligheid en beheer? We komen graag langs voor een projectanalyse of een demonstratie van de Yokis beheer- en gebruikersapp. Beide geheel vrijblijvend.

Bel of mail ons vandaag nog:
+31(0)40 - 26 79 888
verkoop@elbotechnology.nl

Als eerste op de hoogte van ons laatste nieuws?

Meld u aan voor onze notificatieservice

Of volg ons op: