Home - Blog / Nieuws - Als mensenlevens en bezittingen op het spel staan

Als mensenlevens en bezittingen op het spel staan

De beste oplossingen met een optimale service 

Elbo Technology gaat altijd voor het hoogst haalbare: een gedegen en betrouwbaar advies, de beste oplossingen gecombineerd met een optimale service. Daarbij horen gerenommeerde merken, die voorop lopen in de markt: uitvinders en pioniers met innovatie in het DNA. Zenitel Group biedt met het wereldwijd bekende merk Vingtor-Stentofon de allerbeste systemen als het gaat om kritische communicatie en beveiliging, gericht op het beschermen van mensenlevens, het beveiligen van bezittingen en het bewaken van risicovolle activiteiten.

Meer dan een eeuw geschiedenis

De geschiedenis van Zenitel, en dus van Vingtor-Stentofon, gaat terug naar 1901: een groep Belgische ondernemers start met de Compagnie Générale de Télégraphie sans Fil (C.T.S.F.). Ze konden rekenen op de support van niemand minder dan Koning Leopold II en Guglielmo Marconi, de uitvinder van de draadloze telegraaf. Gedurende de Tweede Wereldoorlog ontstaan er diverse samenwerkingsovereenkomsten. De naam is inmiddels veranderd in S.A.I.T. Electronics (Société Anonyme Internationale de Télégraphie). Door het succesvolle partnership met Radio Holland, wordt in 1992 besloten tot een overname: SAIT-RadioHolland is geboren.

Het ontstaan van Stentofon dateert van 1946, toen nog Stentor Radiofabrikk, gespecialiseerd in radiocommunicatiesystemen voor schepen en vissersboten. Later werd het assortiment uitgebreid met intercomsystemen, onder de merknaam Stentofon. Allerlei samenwerkingen, onder meer met RingCom AS, leiden tot nog meer fusies en in 1997 komt daar Stento ASA uit voort. Eerder, in 1988, werd Stento al eigenaar van Vingtor Marine.

geschiedenis van Zenitel

 Herstructureren van de organisatie: Zenitel

Twee jaar later, in 1999, dient de volgende mijlpaal zich aan: het besluit om de organisatie opnieuw te structureren, met als resultaat een fusie van SAIT-RadioHolland en Stento ASA in 2000. In 2001 viert de organisatie haar 100-jarig bestaan en verandert haar corporate identity en naam in Zenitel. Om de winstgevendheid van de Zenitel Group te garanderen, ingegeven door de wereldwijde financiële en economische crisis, wordt begin 2009 besloten alle commerciële inspanningen te richten op de continue ontwikkeling van veiligheidscommunicatiesystemen. Kwalitatief hoogwaardige oplossingen voor omgevingen waar mensenlevens, bezittingen en activa op het spel staan. Op 29 september 2015 viert Zenitel haar 50-jarig jubileum als genoteerd bedrijf aan de Euronext Exchange.

In 1999 is ook de productie van de Philips M100 intercomsystemen (destijds gevestigd in Oslo) toegevoegd zodat eventuele renovatie of vervanging van deze systemen gewaarborgd is. Timo Vernooij (Sales Director Elbo Technology) neemt u mee terug in de tijd in zijn blog “De migratie van Ring-Master- en Philips M100-intercomsystemen”.

Vingtor-Stentofon: twee topmerken worden één

De beide merken onder Zenitel Group, Stentofon met onshore en Vingtor met offshore communicatiesystemen, hebben door de jaren heen een gevestigde naam opgebouwd. In 2014 besluit Zenitel toch om de twee merken te verenigen. Beide merken hebben altijd hetzelfde primaire doel voor ogen gehad: de meest geavanceerde en robuuste communicatieoplossingen bieden in de markt, onderscheidend in geluidskwaliteit, betrouwbaarheid en compatibiliteit. De twee merken worden binnen hetzelfde bedrijf ontworpen, ontwikkeld en geproduceerd. De samenvoeging biedt nieuwe klanten meer duidelijkheid, maakt partners sterker, voorraadbeheer minder complex, biedt kansen operationeel maximaal te excelleren en zorgt voor vereenvoudiging van offertes voor het standaard aanbod. Vingtor-Stentofon wordt één wereldmerk.

Een heldere visie, een duidelijke missie en
veelbelovende kernwaarden

Ondertussen is het jaar 2015 positief afgesloten. Zenitel heeft zich stevig gevestigd in de twee domeinen communicatie en beveiliging & veiligheid en is met het topmerk Vingtor-Stentofon wereldwijd toonaangevend, zowel voor onshore als offshore communicatiesystemen. De visie wereldleider te willen zijn op het gebied van kritische communicatie en de missie de hoogste kwaliteit na te streven en continu te willen verbeteren, geven een duidelijke richting en leveren de organisatie bepaald geen windeieren op. De kernwaarden onderstrepen de leiderspositie: trots, op wie we zijn en wat we doen. Betrouwbaar, afspraak is afspraak. Resultaatgericht, om zo toegevoegde waarde te creëren voor klanten, leveranciers, medewerkers en aandeelhouders. Teamwork staat hoog in het vaandel, met alle voordelen van dien. En last but nog least, innovatie: creativiteit en continue verbetering zijn geworteld in de organisatiecultuur.

Een veelzijdig assortiment voor veeleisende
omgevingen

De segmenten waarop Zenitel zich richt kenmerken zich door veeleisende omgevingen: de zeevaart, olie- en gasindustrie, overige industriële omgevingen, transport, beveiliging van gebouwen en openbare veiligheid. Hier komen de intelligente, stoere en krachtige audio-oplossingen van Vingtor-Stentofon optimaal tot hun recht: ze verbeteren de efficiency en leveren een significante bijdrage aan de veiligheid van mensen en eigendommen.

Alle Vingtor-Stentofon-producten op een rijtje:

Vingtor-Stentofon biedt voor elke situatie de beste intercom met oplossingen zoals AlphaCom, PULSE-systemen en Turbine-intercoms. Van analoog tot IP, kleinschalig of zeer geavanceerd, de systemen zijn onbeperkt uit te breiden en perfect te integreren met andere systemen.

Zenitel productlijn

Exigo, voor omroep en ontruiming.

PULSE, SIP intercom, een ideale economische oplossing voor kleinere communicatieprojecten.

AlphaCom XE, voor CCoIP: critical communication over IP.

Turbine intercomtoestellen: extreem robuust en een doordacht design.

Meer achtergrondinformatie over de firma Zenitel vindt u hier, of neem contact op met Elbo Technology, telefoon 040 26 79 888.

Elbo Technology
Elbo Technology

Welkom in de wereld van Elbo Technology.
In de wereld van Elbo Technology hebben mensen minder zorgen en meer comfort. Omdat het gebouw waarin ze wonen of werken echt een verlengstuk van hen is. Het heeft overal ogen en oren, weet wat zijn gebruikers belangrijk vinden en handelt daar ook naar. Tijdig en onverstoorbaar. Een Elbo-gebouw ruikt onraad, ziet wie er binnen wil - genood of ongenood - maakt contact met gasten en helpt hen de weg te vinden in geval van nood. Het signaleert zelf gebreken en regelt alles naar wens, om comfortabel, veilig en energiezuinig te leven. Elbo Technology denkt niet in producten en systemen, maar in mogelijkheden. Voor uw project.

 


Gerelateerde projecten

U wilt nog meer weten? Ontdek hier aanvullende berichten, artikelen, blogs en video's die gerelateerd zijn aan het onderwerp van uw keuze. Wij hebben ze voor u verzameld en overzichtelijk gebundeld. Wij wensen u veel leesplezier en horen het graag als u bijzonder specifieke informatie nodig heeft.