Home - Referenties - Vernieuwde Naturalis kiest Vingtor Stentofon intercomoplossingen

Vernieuwde Naturalis kiest Vingtor Stentofon intercomoplossingen

Al in 2010 heeft Elbo Technology voor Naturalis het intercomsysteem van Vingtor-Stentofon (Zenitel) geleverd voor de interne communicatie. Dat systeem bestond destijds voornamelijk uit conventionele onderdelen op basis van analoge technologie. Tijdens de recente renovatie is het systeem uitgebreid met toestellen op basis van IP-technologie. Deze uitbreiding is door Elbo geleverd via Installatiecombinatie ULC-Kuijpers. Voor Naturalis was de grote meerwaarde dat het bestaande systeem, destijds geïnstalleerd door een andere installateur, operationeel kon blijven en eenvoudig was uit te breiden met de huidige generatie IP-toestellen. 

Daarnaast is het voor de gebruikers prettig dat de nieuw geleverde IP-toestellen met hetzelfde ontwerp, dus hetzelfde toestelfront, konden worden uitgevoerd als in 2010. Optisch is er geen verschil voor de gebruikers, de achterliggende elektronica is echter geheel verschillend. Elbo Technology kan intercomtoestellen naar wens als maatwerk samenstellen. Benieuwd naar de slimme intercomoplossingen van Vingtor-Stentofon?

Bekijk intercoms

Intercomoplossingen voor Naturalis

De intercomoplossing van Vingtor-Stentofon

  • Hybride systeem met conventionele toestellen en toestellen op basis van IP-technologie
  • Oude toestellen blijven operationeel in de nieuwe omgeving
  • Uitstekende spraakverstaanbaarheid dankzij functies als Active Noise Cancellation en Automatic Volume Control voor rumoerige omgevingen
  • Toestelfront is naar wens als maatwerk uit te voeren
  • Eenvoudig schaalbaar tot een systeem van grote omvang
  • Koppeling met Gebouwmanagementsysteem van Naturalis
  • Doorschakelingen buiten openingstijd
  • Naadloze integratie in de cloud en koppelingen met andere systemen
  • Ontruimingsboodschappen (tevens) weer te geven via de intercom
  • Dankzij geïntegreerde beveiligingsmogelijkheden uitstekend passend in een omgeving waar cybersecurity van groot belang is

Future-proof
De geleverde communicatieserver is gekoppeld met het Gebouwmanagementsysteem van Naturalis. Dit maakt het extra welkom dat de communicatie-oplossingen van Vingtor-Stentofon backwards compatibel zijn én future-proof. Naast de hoge kwaliteit van de apparatuur en alle voorzieningen die er zijn op het gebied van cybersecurity, is dit één van de sterke punten van ons portfolio.

 

Met het nieuwe intercom-platform ICX™ zijn intelligente beheermogelijkheden voor Communicatie en Ontruiming toegevoegd en is een naadloze integratie in de cloud en met andere systemen mogelijk. Ook in de toekomst is Naturalis hiermee verzekerd van uitstekende uitbreidings- en integratiemogelijkheden. En daar zijn wij als leverancier van deze oplossingen erg trots op.

Altijd een oplossing op maat

Als importeur en distributeur in Nederland van een breed scala aan Communicatie- en Beveiligingsoplossingen hebben wij alles in huis om een oplossing op maat te creëren voor klanten in de Woningbouw en de Utiliteitsbouw, zoals hier bij Naturalis. “Wij brengen gebouwen tot leven” is dan ook de slogan van ons bedrijf. En dat doen we o.a. door samen met installateurs, adviseurs, System Integrators en opdrachtgevers te zoeken naar de perfecte interactie met de juiste producten, passende opleidingen en ondersteunende diensten die Elbo kan leveren. Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen? Neem contact met ons op!

Beeldmateriaal: scagliolabrakkee / © Neutelings Riedijk Architects

Gerelateerde projecten

U wilt nog meer weten? Ontdek hier aanvullende berichten, artikelen, blogs en video's die gerelateerd zijn aan het onderwerp van uw keuze. Wij hebben ze voor u verzameld en overzichtelijk gebundeld. Wij wensen u veel leesplezier en horen het graag als u bijzonder specifieke informatie nodig heeft.