Menu
Home > Referenties > Strijp-S
Vrijdag 02 Augustus 2013

Strijp-S

Anton en Gerard blij met IPerVoice

Strijp-S, het voormalige Philipsterrein van circa 27 ha, ondergaat een gebiedstransformatie. Het moet een nieuw creatief centrum worden voor Eindhoven, met design, innovatie en technologie als verbindende factor tussen de High Tech Campus en de TU. Juni jl. zijn Anton en Gerard, twee voormalige fabriekspanden van Philips, officieel geopend. In deze twee oude gebouwen zijn 279 huurlofts gerealiseerd. De herschapen fabrieksgebouwen zijn voorzien van een eigentijds IPerVoice deurcommunicatiesysteem.

Aansluiting bij andere gebouwen

Volgens werkvoorbereider/projectengineer Cees van Schijndel van Mansveld Projecten & Services BV was de keuze voor het IperVoice deurcommunicatiesysteem snel gemaakt. “Onze opdrachtgever woningcorporatie Trudo vond het belangrijk dat de apparatuur aansluit bij de andere gebouwen binnen Strijp-S. Daar is ook IPervoice toegepast, naar alle tevredenheid.”

Ontwerp en installatie Anton en Gerard

Gebouw Anton heeft 145 lofts, gebouw Gerard 140 en daarbij elk 16 commerciële ruimtes. Beide gebouwen hebben zes verdiepingen en een centrale ingang. De firma Mansveld tekent voor het ontwerp: “De gebouwen hebben ieder een eigen systeem, geschikt voor beheer op afstand via internet. De apparatuur is samengebracht in zeven centrale kasten en zijn in beide gebouwen op de tweede verdieping door ons geplaatst.”

Goede samenwerking met Elbo Technology

Als het gaat om IperVoice, dan komt Elbo Technology al snel in beeld. “Mansveld heeft in het verleden goede ervaringen opgedaan met Elbo. Dat begint al bij de offerte: alle centrale apparatuur is opgenomen, volledig en duidelijk gespecificeerd. Wij maken vooraf het ontwerp en vragen Elbo vervolgens om advies. Meestal weten we vrij aardig wat we nodig hebben en bevestigen zij onze keuze. Maar Elbo informeert ons ook over alle nieuwe ontwikkelingen. Zij leveren innovatieve merken, waardoor we goed op de hoogte blijven van de nieuwste snufjes op productniveau. Zodat we deze nieuwe producten voor bepaalde projecten optimaal kunnen inzetten.”

Extra voordeel: lekker dichtbij

Mansveld Projecten & Services is gevestigd in Eindhoven. “Elbo zit bij ons om de hoek. Ondanks dat afstand voor Elbo geen probleem is, biedt het toch voordelen. Ze hebben de meeste producten op voorraad, dus kunnen we er extra snel over beschikken. Ook bij vragen of problemen staan ze binnen een mum van tijd voor de deur. Voor ons heel prettig dat er een dergelijke partij in de buurt zit. Ook in de toekomst zullen wij nog vaak samenwerken”, sluit Cees van Schijndel af.

Technische specificaties:

IPerVoice deurcommunicatiesysteem, bestaande uit:

  • Elekta Steel entreepanelen
  • Signo deurvideomonitoren
Elbo Technology
Elbo Technology

Welkom in de wereld van Elbo Technology.
In de wereld van Elbo Technology hebben mensen minder zorgen en meer comfort. Omdat het gebouw waarin ze wonen of werken echt een verlengstuk van hen is. Het heeft overal ogen en oren, weet wat zijn gebruikers belangrijk vinden en handelt daar ook naar. Tijdig en onverstoorbaar. Een Elbo-gebouw ruikt onraad, ziet wie er binnen wil - genood of ongenood - maakt contact met gasten en helpt hen de weg te vinden in geval van nood. Het signaleert zelf gebreken en regelt alles naar wens, om comfortabel, veilig en energiezuinig te leven. Elbo Technology denkt niet in producten en systemen, maar in mogelijkheden. Voor uw project.

 


Gerelateerde referenties