Home - Referenties - Oval Tower Amsterdam

Oval Tower Amsterdam

Met AlphaCom XE-server klaar voor de toekomst

Het kantoorgebouw Oval Tower in Amsterdam, waar ook het hoofdkantoor van de Deutsche Bank gevestigd is, is gerevitaliseerd. Parallel Groep ETB Vos behaalde de opdracht voor de gehele elektrotechnische installatie vanuit een Europese aanbesteding. Elbo Technology verzorgde het intercomsysteem.

Voor Parallel Groep ETB Vos was het een prachtige order: de gehele elektrotechnische installatie, met daarbij de aanleg van de brandmeld- en ontruimingsinstallaties, het toegangscontrole-, intercom- en camerasysteem en de inbraakbeveiligingsinstallatie. Op verzoek van de huurders kwam daar ook nog een datanetwerk in UTP Cat 7 bij. 

Intercomsysteem met doorgroeimogelijkheden

Elbo Technology heeft in opdracht van installateur ETB Vos Stentofon intercomapparatuur geleverd. In eerste instantie alleen 37 SIP-intercomneventoestellen, die via de bestaande SIP-server/telefooncentrale zouden communiceren met de standaard telefoontoestellen. Gaandeweg het traject is echter besloten de Stentofon AlphaCom XE1-audioserver als centraal punt toe te passen. Het aantal intercomtoestellen was namelijk verhoogd, waardoor de SIP-servercapaciteit uitgebreid moest worden. De AlphaCom XE-server bleek in dit geval kostentechnisch gezien een betere oplossing. Bovendien biedt deze server ruime doorgroeimogelijkheden, tot maar liefst 552 IP-intercomtoestellen. En er zijn veel extra functionaliteiten mogelijk, waaronder het op afstand beheren van de intercom en integratie met andere beveiligingssystemen. De Oval Tower is met dit intercomsysteem klaar voor de toekomst.

 

Toestellen eenvoudig aan te passen

“Toen werd gekozen voor de AlphaCom XE-server, waren de meeste toestellen al aan de muur bevestigd en geprogrammeerd voor communicatie met de bestaande SIP-server”, vertelt Erwin Wigmans, directeur Elbo Technology. “Dat probleem was echter snel opgelost. Onze technicus heeft in de Oval Tower een korte instructie gegeven aan de monteurs van ETB Vos, over hoe zij zelf, met een laptop en via de ingebouwde webserver, eenvoudig de toestellen konden aanpassen voor communicatie via de AlphaCom XE-server.”

Elbo Technology
Elbo Technology

Welkom in de wereld van Elbo Technology.
In de wereld van Elbo Technology hebben mensen minder zorgen en meer comfort. Omdat het gebouw waarin ze wonen of werken echt een verlengstuk van hen is. Het heeft overal ogen en oren, weet wat zijn gebruikers belangrijk vinden en handelt daar ook naar. Tijdig en onverstoorbaar. Een Elbo-gebouw ruikt onraad, ziet wie er binnen wil - genood of ongenood - maakt contact met gasten en helpt hen de weg te vinden in geval van nood. Het signaleert zelf gebreken en regelt alles naar wens, om comfortabel, veilig en energiezuinig te leven. Elbo Technology denkt niet in producten en systemen, maar in mogelijkheden. Voor uw project.

 


Gerelateerde projecten

U wilt nog meer weten? Ontdek hier aanvullende berichten, artikelen, blogs en video's die gerelateerd zijn aan het onderwerp van uw keuze. Wij hebben ze voor u verzameld en overzichtelijk gebundeld. Wij wensen u veel leesplezier en horen het graag als u bijzonder specifieke informatie nodig heeft.