Home - Referenties - IP-intercom ideaal voor Jeroen Bosch ziekenhuis

IP-intercom ideaal voor Jeroen Bosch ziekenhuis

Ideaal voor Jeroen Bosch ziekenhuis

Uit de fusie van de vier Bosche ziekenhuizen, is uiteindelijk in 2002 het nieuwe Jeroen Bosch ziekenhuis ontstaan. Aan de Vlijmenseweg in ’s-Hertogenbosch verrijst voor deze nieuwe ziekenhuisorganisatie een ultra modern gebouw. Het doel is om er het meest patiëntgerichte ziekenhuis van Nederland te realiseren. Communicatie en veiligheid staan daarbij hoog op de prioriteitenlijst. Imtech, Honeywell en Elbo Technology hebben elkaar op dat gebied gevonden, met een vruchtbare samenwerking als resultaat.


Imtech N.V. is een Europese technische dienstverlener op het gebied van elektrotechniek, ICT en werktuigbouw. Als onderaannemer wordt Honeywell B.V. uit Apeldoorn vaak ingeschakeld door Imtech. Projectleider Marcel Mars van Honeywell legt uit waarom zij al bijna 25 jaar met Elbo samenwerken: “De lange samenwerking geeft al aan dat we goede ervaringen hebben met Elbo. Zij leveren kwaliteit en doen altijd al het mogelijke om samen naar oplossingen te zoeken als er zich eens iets voordoet. Na al die jaren hebben we dan ook aan een half woord genoeg.”


Het Jeroen Bosch ziekenhuis is voor Honeywell een groot project. “Voor techneuten zijn deze ‘specials’ de leukste uitdagingen. Elbo kan daar heel goed op inspelen.” Met 480 intercomtoestellen (waarvan 190 x IP) die gekoppeld zijn aan o.a. de telefooncentrale en de pzi-installatie (‘pieper’), gaat het hier om een omvangrijke intercominstallatie. “Samen met Elbo hebben we gekozen voor een IP-intercom. Daardoor kan de installatie via EBI-software relatief eenvoudig verbonden worden met het netwerk van het ziekenhuis. Alle modules, waaronder bijvoorbeeld ook toegangscontrole, deurvideo en een brandmeldinstallatie, kunnen op die manier geïntegreerd worden. Zo hangt alles eigenlijk aan elkaar. IP-oplossingen bieden een hoge mate van flexibiliteit en ontzettend veel mogelijkheden, wat met name voor veel ziekenhuizen een vereiste is”, aldus Marcel Mars. De complete installatie in het Jeroen Bosch ziekenhuis is in het vierde kwartaal van 2010 opgeleverd.

Elbo Technology
Elbo Technology

Welkom in de wereld van Elbo Technology.
In de wereld van Elbo Technology hebben mensen minder zorgen en meer comfort. Omdat het gebouw waarin ze wonen of werken echt een verlengstuk van hen is. Het heeft overal ogen en oren, weet wat zijn gebruikers belangrijk vinden en handelt daar ook naar. Tijdig en onverstoorbaar. Een Elbo-gebouw ruikt onraad, ziet wie er binnen wil - genood of ongenood - maakt contact met gasten en helpt hen de weg te vinden in geval van nood. Het signaleert zelf gebreken en regelt alles naar wens, om comfortabel, veilig en energiezuinig te leven. Elbo Technology denkt niet in producten en systemen, maar in mogelijkheden. Voor uw project.

 


Gerelateerde projecten

U wilt nog meer weten? Ontdek hier aanvullende berichten, artikelen, blogs en video's die gerelateerd zijn aan het onderwerp van uw keuze. Wij hebben ze voor u verzameld en overzichtelijk gebundeld. Wij wensen u veel leesplezier en horen het graag als u bijzonder specifieke informatie nodig heeft.