Home - Referenties - Domotica verhoogt nu ook het comfort in wooncomplexen!

Domotica verhoogt nu ook het comfort in wooncomplexen!

Appartementengebouw Bilwijk in Stolwijk was uitgerust met een zorgsysteem in combinatie met intercommunicatie. Na het besluit in het wooncomplex geen zorg meer te verlenen, werd de zorgtoepassing overbodig. De Vereniging van Eigenaren vond het een goed moment om over te gaan op een nieuwe video-intercomoplossing. Rehorst Elektrotechniek leverde met het gecombineerde 2Voice-Yokis-systeem tevens comfortverhogende domoticafuncties, een optie die tot nu toe niet bereikbaar was voor wooncomplexen.

Bilwijk appartementengebouw

Al zijn de draden verkeerd om aangesloten, 2Voice werkt altijd

Wim van Arkel, projectleider bij Rehorst Elektrotechniek: “Bij dit wooncomplex in Stolwijk was het de uitdaging om met de bestaande bekabeling een systeem te installeren dat klaar is voor de toekomst. We dachten meteen aan Elbo Technology, met wie we in het verleden al een hele goede ervaring hadden. Het is prettig samenwerken en ze bieden kwalitatief hoogwaardige producten. De meerwaarde van het 2-draads deurcommunicatiesysteem 2Voice zit ‘m vooral in de eenvoud: al sluit je de draden verkeerd om aan, het werkt altijd.”

2Voice is eenvoudig te installeren en programmeren

Bij Elbo Technology is Marcel Kouvelt verantwoordelijk voor dit project: “2Voice is een deurcommunicatiesysteem met één omkeerbaar aderpaar voor het hele systeem. Hierdoor kan bij renovatieprojecten gebruik gemaakt worden van de bestaande bekabeling, met als gevolg een ultiem installatiegemak en veel tijdwinst. In appartementengebouw Bilwijk scheelde dit een heleboel hak- en breekwerk. Bovendien is het programmeren van het 2Voice-systeem heel eenvoudig via de dip-switches in de binnentoestellen.” Wim: “Het wooncomplex heeft 44 appartementen en 3 gezamenlijke ruimtes, dus tel uit je winst.”

Een demonstratiekoffer met 2Voice en Yokis

“De klant wilde graag een demonstratie van het systeem dat wij geoffreerd hadden. Marcel bracht ons een demonstratiekoffer, waar naast 2Voice ook Yokis in was opgenomen. De koffer heeft er uiteindelijk voor gezorgd dat er in appartementengebouw Bilwijk nu ook domoticafuncties zijn geïntegreerd.” Marcel vult aan: “Yokis is een domoticasysteem dat bestaat uit hele compacte micromodules. Daarnaast zijn ze draadloos en heel eenvoudig te programmeren.”

2Voice en Yokis makkelijk te integreren

“Op het 2Voice-binnentoestel zitten twee drukknoppen waar een contact achter zit voor draadloze systemen”, vervolgt Wim. “Yokis is draadloos, dus konden we zonder kabels trekken domoticafuncties toevoegen. Denk aan het aansturen van de zonwering, verlichting en deuren. Je bent bij de mensen binnen, maar hoeft geen rotzooi te maken en ze niet lang lastig te vallen: dat werkt prettig en is fijn voor de bewoners.”

Het gecombineerde 2Voice-Yokis-systeem maakt
de bewoners blij

De bewoners van Bilwijk zijn nu heel blij dat de zonwering separaat bediend kan worden. Wim:  “Voorheen kon deze in de slaap- en woonkamer niet onafhankelijk van elkaar geschakeld worden. Ze zijn sowieso blij met dit nieuwe systeem.” Marcel: “Ik was samen met Wim bij een van de bewoners op bezoek: ze was verrast dat ze de bel nu ook in de tuin kan horen. Dat was voorheen niet zo. Ook in beeldkwaliteit zijn de bewoners erop vooruit gegaan. Als je terugkijkt naar hoe we deze renovatie hebben aangepakt: snel, maar wel op een goede manier. En met meer gemak en kwaliteit als eindresultaat. 2Voice en Yokis zijn ideaal voor renovatie.”

Elbo Technology: het plaatje klopt van A tot Z

Wim sluit af: “Het systeem kan nog uitgebreid worden, ook draadloos, bijvoorbeeld met een aansturing voor de verlichting. Bovendien zijn de handsfree toestellen voorzien van een inductielus voor een functie voor slechthorenden. Ook bij toekomstige uitbreidingen maken wij weer graag gebruik van de ondersteuning van Marcel, de helpdesk en de Technische Dienst van Elbo Technology: het plaatje klopt van A tot Z.”

Elbo Technology
Elbo Technology

Welkom in de wereld van Elbo Technology.
In de wereld van Elbo Technology hebben mensen minder zorgen en meer comfort. Omdat het gebouw waarin ze wonen of werken echt een verlengstuk van hen is. Het heeft overal ogen en oren, weet wat zijn gebruikers belangrijk vinden en handelt daar ook naar. Tijdig en onverstoorbaar. Een Elbo-gebouw ruikt onraad, ziet wie er binnen wil - genood of ongenood - maakt contact met gasten en helpt hen de weg te vinden in geval van nood. Het signaleert zelf gebreken en regelt alles naar wens, om comfortabel, veilig en energiezuinig te leven. Elbo Technology denkt niet in producten en systemen, maar in mogelijkheden. Voor uw project.

 


Gerelateerde projecten

U wilt nog meer weten? Ontdek hier aanvullende berichten, artikelen, blogs en video's die gerelateerd zijn aan het onderwerp van uw keuze. Wij hebben ze voor u verzameld en overzichtelijk gebundeld. Wij wensen u veel leesplezier en horen het graag als u bijzonder specifieke informatie nodig heeft.