Home - Referenties - De klik tussen IPerVoice en Amadeus

De klik tussen IPerVoice en Amadeus

Een bruisende locatie

Chic en trendy wonen in een exclusief appartement op een bruisende locatie, dat is wonen in Amadeus. Het markante gebouw met monumentale uitstraling heeft een winkelplint van drie lagen, waar de Ierse kledingketen Primark is gevestigd. Daarboven bevinden zich elf woonlagen met 76 comfortabele topappartementen, waarvan 36 koop- en 40 huurwoningen. Door de grote raampartijen kunnen bewoners optimaal genieten van het weidse uitzicht over de historische binnenstad, het strand en de zee. Daarbij spreekt de ligging zeer tot de verbeelding. Bekende winkelstraten en musea, exclusieve restaurants en hippe uitgaansgelegenheden zijn binnen handbereik. Met even verderop het uitgestrekte Haagse Bos, vele sportfaciliteiten en de zee.

 

Amadeus exclusief appartement

De naam Amadeus

Een van de beroemdste bezoekers die Den Haag ooit aandeed, was Wolfgang Amadeus Mozart. In september 1765 arriveerde hij op negenjarige leeftijd met zijn vader en zus in de hofstad, vanwege een tour langs de Europese hoven. Door ziekte van beide kinderen verbleven zij er langer dan gepland. Nadat zijn eveneens briljante zus en de toen al beroemde componist volledig hersteld waren, gaven zij nog een laatste concert ter gelegenheid van de installatie van Willem V op het Oude Hof, nu Paleis Noordeinde. In maart 1766 verliet het gezin Den Haag. Een groot deel van zijn verblijf in de stad bracht Wolfgang Amadeus door op de plek waar nu Amadeus is gerealiseerd.

Elbo Technology in vroeg stadium betrokken

Het 51 meter hoge gebouw is ontworpen door architectenbureau Bedaux de Brouwer architecten uit Goirle, in opdracht van Ontwikkelingsmaatschappij Kalvermarkt, een joint venture van ProVast en ASR Vastgoed Ontwikkeling. Het bestek voor de diverse installaties is opgesteld door een ingenieursbureau, dat in de ontwerpfase van zo’n project als Amadeus vooral kijkt naar de beleggingswaarde, de doelgroep en de wensen die daarbij horen op het gebied van comfort en veiligheid. De technologische ontwikkelingen gaan snel, dus dan is het logisch de toeleveranciers van de apparatuur in een vroeg stadium te betrekken. Elbo is op de hoogte van de meest recente productontwikkelingen op het gebied van onder meer deurcommunicatie. Van die kennis maakt men graag gebruik.

IPerVoice geïnstalleerd door Spindler installatietechniek

Het IPerVoice-deurcommunicatiesysteem met toegangscontrole, de Elekta Steel entreepanelen en Signo-kleurenmonitoren voldoen ruimschoots aan de eisen die gesteld zijn. Het gerenommeerde Rotterdamse Spindler voerde in opdracht van Zublin Nederland de complete installatie uit. Ronald van der Pol, projectleider: “Een goede luidsprekerverbinding en beeldoverdracht in kleur. En heel belangrijk, IP-gebaseerd. Dat was in een notendop het wensenpakket voor deurcommunicatie. Bij Amadeus past een luxe uitstraling, en ook daar voldoet IPerVoice prima aan. Als het dan prijstechnisch ook goed zit, komt het overeen met het verwachtingspatroon.” Bedrijfsleider Ed Heijdt vult aan: “In het verleden heeft Spindler vaker samengewerkt met Elbo Technology en dat heeft geleid tot succesvolle projecten. Ook nu is iedereen tevreden over het behaalde eindresultaat.”

Elbo Technology
Elbo Technology

Welkom in de wereld van Elbo Technology.
In de wereld van Elbo Technology hebben mensen minder zorgen en meer comfort. Omdat het gebouw waarin ze wonen of werken echt een verlengstuk van hen is. Het heeft overal ogen en oren, weet wat zijn gebruikers belangrijk vinden en handelt daar ook naar. Tijdig en onverstoorbaar. Een Elbo-gebouw ruikt onraad, ziet wie er binnen wil - genood of ongenood - maakt contact met gasten en helpt hen de weg te vinden in geval van nood. Het signaleert zelf gebreken en regelt alles naar wens, om comfortabel, veilig en energiezuinig te leven. Elbo Technology denkt niet in producten en systemen, maar in mogelijkheden. Voor uw project.

 


Gerelateerde projecten

U wilt nog meer weten? Ontdek hier aanvullende berichten, artikelen, blogs en video's die gerelateerd zijn aan het onderwerp van uw keuze. Wij hebben ze voor u verzameld en overzichtelijk gebundeld. Wij wensen u veel leesplezier en horen het graag als u bijzonder specifieke informatie nodig heeft.